Od susedov cítiť zápach marihuany
Ahojte. Ako postupovat ked od susedov neustale citit zapach marihuany . Asi by som to ani neriesila,no maju maleho chlapceka, 3rocneho. Smrad na celu chodbu, neviem aky uz musi byt potom v byte kde ten malinky byva. Riesit to, ak ano aky je spravny postup? PROSIM da som to nahlasit aj anonymne aby to niekto riesil alebo potom sa na to vykaslu ked sa nepodpisem? Neviem co od nich ocakavat keby vedia ze sa staram do toho v akom prostredi maleho vychovavaju
@mamamasama vies co zila som na ostrove guernsey, je v britanii, ked som bola mlada robila som aupair v holandsku v Haagu, ako studentka som brigadovala v Nemecku a robila v rakusku, nemyslim, ze nepoznam svet.
zivim sa sama od 18, zijem daleko od rodicov. a myslim si, ze hulit mozu najma ti, ktori maju za zadkom rodicov, lebo ked chces nieco dosiahnut pracovne, popri tom si platis byvanie v drahom meste, nemas cas na somariny, ako je trava.
@mamamasama podľa mňa ty žiješ v nejakej divnej bubline, keď si myslíš, že hulit trávu je normálne a že pravidelný hulič dokáže žiť normálny rodinný život. Naozaj je rozdiel húliť a húliť....to, že si si párkrát dala páva z teba nerobí znalca na trávu ... Lebo ty máš v pohode prácu a VŠ. Sprav si dieťa s huličom, čo ráno vstane a prvé čo potrebuje je zohnať aspoň za euro, alebo naškrabať zo stola, čo tam včera si drvil šišky....Muž tvojej sestry....ktovie čo vlastne fajčí , možno len nejaké stonky alebo listy a myslí si, ako mu to zaberá. Keby sa riadne zhulil pravidelne podľa predpísaného receptu, tak by jeho život vyzeral inak. Placebo ti nič nehovorí? Neverím, že medicínska tráva je nejaký kvalitný matroš...A navyše to musíš aj vedieť ...Áno príznak sa deťom, kľudne ale vysvetlí im aj negatíva....a hlavne si čítaj dokola príspevok @nominativ lebo tak to naozaj je a dopadne s huličmi.
@zuzanka.zuzu to je aka blbost, aj borovicku mozes vediet ako smrdi bez toho, aby si ju pila...vona a chut je uplne nieco ine. nikdy v zivote som nefajcila a presne viem ako smrdi mariska...staci ist do Holandska alebo na nejaky festival a hned spoznas ten smrad, je tak strasne intenzivny ze sa to neda necitit.
inak aj my mame podobnu situaciu, no neriesim to, ked to zacitim zavriem okno. ako ja osobne som 100% proti, ale ze co robi sused, no co s tym narobis...jedine ze im povies osobne, ze ti to vadi, ale ci to pomoze...
Mam pocit, že by nebolo od veci poslať túto diskusiu na políciu... 🙃
@cocolino234 mozno si len myslis, ze to mas pod kontrolou a ze ty vies hocikedy prestat. ak ano, tak daj to teraz, napis nam o mesiac, ci si to dala mesiac bez travy, alebo ci budes mat vyhovorky, ze musela si si dat lebo ta niekto rozhodil?
@cocolino234 moja ozvi sa keď prežiješ 10 rokov.. Ako ťa to sformuje 😉 ja som sa pohybovala aj medzi ľuďmi závislími na pervitíne.. Žiadna závislosť nieje dobrá 😉
Nak si každy uprace pod vlastným prahom😇 asi len tolko… ja sa nestarám vobec do susedov nak si robis čo chcu.. keby aj z okna skákali😃a čudovala by si sa ale ja som jednu dobu hulila a mala som lepšie výsledky po 5 rokoch.. a aj poznám jedneho čo huli stale pri cukrovke… takžeeee…🤙🏽 A čo sa tyka cíg milujem to ked mamičky zaberajú ked si zapalis proste kde su deti 😃 a čo?
@cocolino234 vies čo ja si to ani nemusím čítať, nieje to predbehovanie sa... Ty si decko ešte, možno to tak vidíš svojou optikou... A to, že študuješ, brigáduješ, a žiješ sama... Nerobí z teba ešte človeka so skúsenosťami... Tie prichadzaju s VEKOM
@cocolino234 Chápem čo píšeš no, napíšem to takto mala som 16 rokov. Kamaráti na intraku má presvedčili veď dajj si jeden sluk to nič neni....skončila som na JIS...takže od vtedy ma nikto nepresvedčí že to není droga...to že to používajú na liečbu áno beriem. A áno aj cigarety dokážu spôsobiť x,y chorôb ale po THC je človek aj agresívny, kamoška mala takého manžela, ktorý fajčil trávu skoro každý deň, bil ju, bol hnusný....
@cocolino234 určite sú to lepšie koníčky ako húliť trávu 😉
Vidim, že všetci prehliadli ten graf s dátami z Economist, kde jasné vychádza, že cigarety a alkohol sú horšie ako marihuana 😃
@pribinak stale je to relativne. Vsade do toho potom vstupuju ludia, co to riesia. A ked sa stane, ze niekto z nich bude mat viac pochopenia pre danu rodinu, moze im na ich otazku naznacit, kto ich nahlasil. To sa stava.
Ist do niecoho takehoto je jednoducho o tom, ze treba byt pripraveny aj na otvorene jednanie.
Ak to chce autorka iba nahlasit, a potom sa len v tichosti zo susedstva prizerat, ci sa to nejak vyriesi, moze byt (za istych okolnosti) aj neprijemne zaskocena, ze bude zaangazovana.
Riesenie takychto pripadov je citliva vec a tazko v nich ostat len za dobru sucitnu dusu.
@moonlight1210
@moonlight1210 ako stane? Všetci musia zachovávať mlčanlivosť
@pribinak ok.
@cocolino234 tak prestaň. Čo mi na to povieš? že nemáš dôvod a keď budeš mať, prestaneš zo dňa na deň. Proste skutočnosť je taká, že nechceš alebo si to nevieš predstaviť. Musíš si dať , aby si zabudla na tento svet, odreagovala sa alebo jednoducho zrelaxovala....ale nevieš prestať. Ale ty hovoríš , že nemáš dôvod. keď budeš húliť 25 rokov každý deň potom uvidíme akosi na Tom a ako sa máš psychicky.
@cocolino234 počuj a nevyhovaraj sa tu na to, že ak mamka pije a zanedbáva decká, že nikto s tým nič nerobí. Robí! preboha tu je jedno či tá mamka fajčí trávi, dáva piko alebo pije....pani píše, že to decko tam trpí. o to ide. A ty neprestanes....nahovoras si to. Uvedom si jedno....veľmi málo ľudí prestalo úplne navždy. Naozaj. A veľmi veľa ľudí si myslí, že prestane kedy chce alebo keď príde čas. A isto nepatriš k tým, ktorí majú haluze po tráve....keďže ju dávaš každý deň. Takže nemáš reálny dôvod prestať. Ešte si asi nemala štátnice....že? a máš málo rokov a malo skúsenosti aj okolo seba.
@cocolino234 och joj. Hej zmazala som svoje osobné veci, preto som to poopravil a lebo o mňa nejde. Ani toto nie je môj príbeh. A ešte jedna vec...dať si pauzu a prestať sú dve rozdielne veci. Z toho všetkého mi vychádza len jedno, už si vo fáze, že sa musíš obhajovať aj sama pred sebou. A moja vôľa je v poriadku. Som vytrvalostný športovec ....dlhé roky, tam teba vôľu mať v poriadku. A je pravda....to, že si niekdy brala drogy možno alebo sa živiš sama z teba skúsenú nerobí. To naozaj získaš rokmi a skúsenostami, či už vlastnými alebo cudzími. howk.
@cocolino234 stále tu píšeš, že vieš čítať s porozumením ale vidím, že aj to si nahovaraš. Napísala som, že som zmazala príspevok , lebo tam boli osobné veci a o mňa tu nejde. koľko máš rokov? Bože ja som fakt už stará ....
@cocolino234 tak hulit 10 rokov každý deň nie je ok, ale hulit každý deň menej rokov s dieťaťom je ok? Takže chlastať 10 rokov a byť každý deň pripita nie je ok, ale chlastať každý deň a byť pripita kratšiu dobu pri malom dieťati je ok? Joj, ty si úplný príklad toho, že ani nevieš, aká si priblbnutá. Tie roky utečú, ani nevieš ako, ja by som povedala, že som s partiami behavala pred dvoma, nie 12.
A tie reči o tom, ako treba poznať svoju mieru a podobne... 🤣🤣🤣 Úprimne som sa zasmiala, hulit každý deň a toto mať v ústach...nie, nemáš nad tým kontrolu.
A inak, poznám aj mamičky, čo fajčia stále aj keď majú decko. :D Pôsobia jak vydreté husi a majú pocit, že jake spirituálne rastafarianky sú. Potom sa ozvi, ako si dopadla, keď budeš mať po 30tke a odkracane v týchto komunitách aspoň to biedne, čo ja.

@moonlight1210 nie je povinná uviesť meno, ak sa jej opytaju, kľudne môže povedať, že chce zostať v anonymite
K tomu dohliadajú, to nemá prístup len tak ho kto, aj policajti ktorí vstupujú do systému sú zaznamenaní, takze tak