Ošetrovné na dieťa a na partnerku
ahojte, došla som do situácie že mám deti žiaľ s kreténom ako som zistila. Som vo vysokom štádiu tehotenstva a ja a moje druhé dieťa sme ochoreli. Muž si odmietol zobrať v práci voľno, aby sa aspoň postatal o 2.5 ročné choré dieťa kým ja chorobu aspoň trocha vyležím. Vćera ho zobral k rodičom na pol dňa (do obeda) u ktorých pracuje v "rodinnej" firme a dieťa mi doniesol samozrejme v ešte horšom stave ako bolo. Dnes nás nechal sa trápiť samých. Ide aj o to, že sa mu otec vyhráža vyhadzovom ak zostane doma ... máme kvôli tomu peklo. Nič zmeniť nemieni a ja som krava lebo som ochorela.
Ako ste také niečo riešili, alebo máte pre mňa nejakú radu?
vyhadzovom ak zost
@zooeynka skor si myslim, ze mu to vyhovuje robit tam, preto si nehlada ziadnu inu pracu....
@melanta kazdy ma na toto iny pohlad, mne to prijde proste dost. Hlavne nepise, ako inak riesi tieto terminy a preco je to taky strasny problem ist niekde sama, nieco vybavit sama ako matka, nehovorim teraz o situacii, kde je chora aj ona. Preco neprijde postrazit babka, preco neprijde postrazit stryko, to, ze su "daleko" alebo maju vlastnych starosti dost je len vyhovorka sa neopytat... raz za cas (proste to prestriedat), pomoze kazdy a rad... Ano mozno je problem aj v mojom uhle pohladu, kde viem, ako inak sa to da - lebo tak fungujem roky bez pomoci rodiny a styri deti koordinovat je iny level, ako to jedno, co maju...
@anjelicek26 dovolenku mu platia ale zrejme keď sa im to hodí... nie nezarába vôbec nadštandardne a preto som bola zhrozená keď som čítala čo mu otec napísal že mám pochopiť že robí v "rodinnej" firme.
No pekne toto. Urcite mu bude v inej praci lepsie a aspon bez pocitu viny, ze "skodi rodine" ked nepracuje. A ak to financne este ani za to nestoji, tak potes... moj muz aspon zaraba fakt nadstandardne, umerne pozicii, aku ma proste no. Drzim palce, nech to vyriesite doma, ale skuste fakt v klude...tebe ako tehotnej neprospieva rozhadat sa s muzom a celou rodinou, male to citi... hladajte dlhodoby kompromis dobry pre vsetkych.
Nie je taky problem jeho otec, ale on-tvoj muz. Ale to asi vies. Tazko radit ked nie si "sekera". Debilka treba dat do pozoru, ale toto bravurne zvlada jeho otec a tym padom ty nemas ziadne slovo. Kym ta s detmi nema na prvom mieste tak sa mozes aj na hlavu postavit, posluchat bude otca....mozno raz dospeje a odstihne sa od ocka
a má si so mnou urobiť poriadok :D. Hlavne že oni si žijú na vysokej nohe z ich rodinnej firmy. Serie ma to hlavme kvôli malému o ktorého sa veľni bojím. predvčerom muž zahlásil že je zvedavý aké diagnózy vymyslím druhému dieťaťu. Tak to som sa skoro rozplakala. Najhoršie že výsledky má stále zlé. Čiže obraz o mne je, že hľadám diagnózy. To mu msmka s ockom masírujú mozog celý deň v práci. Asi by som mala dieťa zanedbať lebo ich rodinná firma. Nekaké indície tam boli pred deťmi ale toto som ani v zlom sne nečakala.
@anjelicek26 myslím tak, platia ak má dovolenku normálne ale nemôže si zovrať kefy nám treba.
@anjelicek26 áno máš pravdu, teraz si s nimi nebudem špiniť ruky. A jeho otcovi som už dávnekšie nspísala, že sa mu všetko vráti čo robí iným a že nám rozbíja rodinu.
Píšeš, že si svokrovi napísala, že sa mu všetko vráti, že vám rozbíja rodinu. Ale ty to chápeš úplne zle. To nie svokor vám rozbíja rodinu. Rodinu rozbíja tvoj muž, pretože to otcovi toleruje a rodinu si rozbíjaš ty, že toleruješ byť s takým mužom. Je mi jasné, že toto nechceš počuť, ale tak to je. Za vašu rodinu si zodpovedná ty a tvoj muž a vaše rozhodnutia, nie svokor.
@melanta súhlasím. Svokrovi som písala dávno a je to vytrhnuté z konceptu. Čítaj môj príspevok, je v ňom jasne obsiahnuté, že mm zlyhal.
@zooeynka a práve preto píšem, že nie svokor im rozbíja rodinu. Chlap robí v rodinnej firme, kde nezarobí veľa, dovolenku mu nezaplatia, k lekárovi s chorou ženou ho nepustia. Velice rýchlo by som mu vysvetlila, že ostane doma on s deťmi, bude upratovať, variť a ja pôjdem do práce zarábať, ak nevie mať normálnu prácu on.
@zooeynka áno žisľ máš pravdu. Je to o jeho pohodlí a vychcanosti. Kašle na nás.
Daj mu celu tuto temu precitat, mozno otvori oci....
vieš že ma to nspadlo? Syn tak ksšle že zrazu mm lepí už. Zajtra musíme ísť k dr zmova ak ešte nie na pohoyovosť dnes. Keby ho chorého nevláčil po svokrovcoch tak by dnes v takom stave nebol. Len zas bola svokra múdra aj so svokrom.

@anjelicek26 ja som roky zamestnávala ľudí, neprišlo mi divné, ak chlap išiel s tehotnou 2x mesačne na pol dňa k lekárovi. Alebo keď niekto išiel raz mesačne k lekárovi s dieťaťom. Mala som kolegyňu zamestnankyňu, ktorej muž zomieral na rakovinu, normálne ostala doma 2 mesiace s ním a potom mesiac po jeho smrti a išiel jej normálny plný plat. Sme ľudia, nie zvieratá. Ak niekto nevie byť človekom, nemá podnikať ani riadiť ľudí. Lebo nemôže byť všetko len o práci. Prídu mi takéto veci normálne.