icon

Otázky o poistení nehnuteľnosti od spoločnosti Uniqua

19. apr 2026

Ahojte, mam par otázok na poistenie od uniqy. Budem rada ak si nájde niekto čas na odpovedanie niektorých z nich 🙂

1. ak by mi poisťovňa odmietla preplatiť (vstavaný spotrebič-umyvačka) tak či je isté že nám vrátia peniaze v prípade nášho odstúpenia od zmluvy do 2 mesiacov od podpísania

2. či sa takéto zabudované spotrebiče rátajú do nehnuteľnosti alebo domácnosti

3. Ako si podľa otázky vyššie ohodnotiť tie kategórie keď chcú odo mňa sumy na ktoré to poistiť.

4. A teda ešte že keď chcú trhovú hodnotu domu tak či ozaj treba dať takú ako je alebo kľudne aj nižšiu. Viem že to má vplyv na sumu ktorú mi platíme ale ak by bola nižšia aj o 100 000€ tak či by to pri poistnom plnení mohol byť problém.

5. A teda v súvislosti s tým vrátením ak by sme odstúpili od zmluvy, tak či si dať platenie štvrťročne, polročne alebo ročne

Prikladám aj foto návrhu ak sa niekto vyzná🙂

anonym_d4b2ea
Včera o 04:36

@anonym_autor hmm... neviem presne ako chces odstupit od zmluvy. Vy sa chcete poistit ked uz mate umyvacku pokazenu ci ako ta napadlli zrovna 2 mesiace...? Oni budu najskor postupovat podla VOP pri potencialnej vyplate za pokazeny spotrebic... ale k tvojim otazkam... co sa tyka podpoistenia nehnutelnosti, tak to by som si 2x rozmyslel. Lebo v pripade plnenia sa ti krati celkova suma... ak ma byt hodnotu 200k a ty poistis na 100k, v pripade poistnej udalosti ti kratia vsetko na polovicu... nehovoriac ak ti zhori / spadne byt a je "totalka", tak si za poistku nekupis dalsi... na margo vstavanych spotrebicov... pri prenajme sa berie vstavany ako sucast bytu (ako linka alebo rolldoor) a nie ako samostatne vybavenie... tak mozno to aj poistovna tak berie...

sweet20
Dnes o 04:22
@anonym_d4b2ea

@anonym_autor hmm... neviem presne ako chces odstupit od zmluvy. Vy sa chcete poistit ked uz mate umyvacku pokazenu ci ako ta napadlli zrovna 2 mesiace...? Oni budu najskor postupovat podla VOP pri potencialnej vyplate za pokazeny spotrebic... ale k tvojim otazkam... co sa tyka podpoistenia nehnutelnosti, tak to by som si 2x rozmyslel. Lebo v pripade plnenia sa ti krati celkova suma... ak ma byt hodnotu 200k a ty poistis na 100k, v pripade poistnej udalosti ti kratia vsetko na polovicu... nehovoriac ak ti zhori / spadne byt a je "totalka", tak si za poistku nekupis dalsi... na margo vstavanych spotrebicov... pri prenajme sa berie vstavany ako sucast bytu (ako linka alebo rolldoor) a nie ako samostatne vybavenie... tak mozno to aj poistovna tak berie...

@anonym_d4b2ea + pri stavbe (nie domacnosti) treba k sume pripocitat +23% co je dph. Ci,e ked stavba stoji 100 000 tak hodnota celkova stavby je 123 000.. lebo potom hned je o 23 peecent podpoistene. Treba tam davat na vela veci pozor

sweet20
Dnes o 04:28
@anonym_d4b2ea

@anonym_d4b2ea a vo vacsine poistovni sa vstavane spotrebice radia k stavbe. Lebo domacnost je vsetko co vypadne ked dom hore nohami otocis. Cize ked je to zabudovane v linke a linka k stene. Tak je to stavba. Ale treba pozriet v obchodnych podmienkach uniqy.