icon

PN a vycházky

8. sep 2022

Je nejaky " zakon" ktorý určuje lekarovi ako a kedy davat vychadzky?? Mam zlomenu ruku a doktorka mi odmietla dat vychadzky, ze az po 2 tyzdnoch. Je to tak alebo pani doktorka vyuziva tuto pravomoc?? Ok chapem ked ma niekto horucku al. infekciu.... ale zlomena ruka??? A pritom vie ze mam 4 deti skolopovinne. Trosku ma to zaskocilo ale samozrejme respektujem. Len mi je luto, ze nemozem ist s malou

autor
8. sep 2022

....do a zo skolky. Musi tuto zivotnu zmenu spracovat so svagrinou, babkou a tak🥴

loginexistuje
8. sep 2022

hej bezne davaju vychadzky az po dvoch tyzdnoch dve hodiny doobeda a dve poobede je to plne v kompetencii lekara a jeho kontroluje lekar zo soc poistovne

autor
8. sep 2022

@loginexistuje dakujem. Len ma to prekvapilo ved to nie je nakazlive alebo tak. No nic musim to teda nejako poriesit. Ale pride mi to ako taka blbost.

0silvia0
8. sep 2022

Ja som mala vychadzky hned, ja som si ich hned pytala. Lekarka s tym nemala problem, este som si aj vybrala cas.

loginexistuje
8. sep 2022

skus ju poprosit ale nemusi ti vyhoviet l

patka06
8. sep 2022

Oficiálne informácie - rozhoduje výlučne lekár
https://www.socpoist.sk/urcovanie-vychadzok-poc...

katina02
9. sep 2022

Nikto ti nedá vychádzky od začiatku PNky, normálne sa dáva až po určitej dobe. Na hodinách sa vieš dohodnúť, aj keď to niektorí neradi dávajú tak, ako si povie pacient.

patka06
9. sep 2022

@katina02 prečo by nedal? je to len na lekárovi. Ak to diagnoza a stav pacienta umožňuje môže mať vychádzky od 1.dňa PN.

katina02
9. sep 2022

@patka06 ešte som nepočula, že by schválili vychádzky hneď od prvého dňa...

patka06
9. sep 2022

@katina02 u nás je to normálne napr. zlomená ruka, tehotné, psychiatrickí pacienti
Jasné, že nedajú vychádzky ak má niekto horúčky alebo infekčnú chorobu.

0silvia0
9. sep 2022

@katina02 ty robis v zdravotnictve, alebo niekde sestru u mudr., ked si este nepocula? Ved ked ty si nepocula, neznamena to, ze to tak inde nemoze byt.

8eva8
9. sep 2022

@katina02 blbosť teraz som domarodila a dr mi dala vychádzky hneď v prvý deň marodky

liloastitch
9. sep 2022

@katina02 vychádzky som pri každej PN mala od začiatku . Je to úplne bežná prax

gabika0825
9. sep 2022

Ja som momentálne PN a vychádzky mi automaticky dala hneď, čiže ak vám nedala tak asi zhodnotila vás stav že máte ležať doma a oddychovať.

letfenixa
9. sep 2022

Bratovi so zlomenou rukou lekár nedal vychadzky s odôvodnením, že nemá stabilitu, môže ešte aj spadnúť.