PN a vycházky
Je nejaky " zakon" ktorý určuje lekarovi ako a kedy davat vychadzky?? Mam zlomenu ruku a doktorka mi odmietla dat vychadzky, ze az po 2 tyzdnoch. Je to tak alebo pani doktorka vyuziva tuto pravomoc?? Ok chapem ked ma niekto horucku al. infekciu.... ale zlomena ruka??? A pritom vie ze mam 4 deti skolopovinne. Trosku ma to zaskocilo ale samozrejme respektujem. Len mi je luto, ze nemozem ist s malou
hej bezne davaju vychadzky az po dvoch tyzdnoch dve hodiny doobeda a dve poobede je to plne v kompetencii lekara a jeho kontroluje lekar zo soc poistovne
@loginexistuje dakujem. Len ma to prekvapilo ved to nie je nakazlive alebo tak. No nic musim to teda nejako poriesit. Ale pride mi to ako taka blbost.
Ja som mala vychadzky hned, ja som si ich hned pytala. Lekarka s tym nemala problem, este som si aj vybrala cas.
skus ju poprosit ale nemusi ti vyhoviet l
Oficiálne informácie - rozhoduje výlučne lekár
https://www.socpoist.sk/urcovanie-vychadzok-poc...
Nikto ti nedá vychádzky od začiatku PNky, normálne sa dáva až po určitej dobe. Na hodinách sa vieš dohodnúť, aj keď to niektorí neradi dávajú tak, ako si povie pacient.
@katina02 vychádzky som pri každej PN mala od začiatku . Je to úplne bežná prax
Ja som momentálne PN a vychádzky mi automaticky dala hneď, čiže ak vám nedala tak asi zhodnotila vás stav že máte ležať doma a oddychovať.
Bratovi so zlomenou rukou lekár nedal vychadzky s odôvodnením, že nemá stabilitu, môže ešte aj spadnúť.

....do a zo skolky. Musi tuto zivotnu zmenu spracovat so svagrinou, babkou a tak🥴