PNka - rada
Ahojte vie mi niekto poradit.Som zamestnana na zmluvu od aprila no a teraz sa tam ten obchod zatvara chcem sa hodit na pnku nakolko ma aj tak bolia krize takze to vyuzijem mam sa dat na pnku po skonceni zmluvy ked mi da vypoved ci este radsej predtym ako mi ju da?Je tam nejaky rozdiel myslim financny kedy sa dam na pn?
@pal1112 mas trvaly pracovny pomer /TPP/??
@miskamicha ano mam
@pal1112 tak podla mna ist PN este pred ukoncenim zmluvy. Neviem sice ci radim.dobre ale ja by som to takto spravila.
@pal1112 Na poberani nemocenskej davky sa nic nezmeni ci nastupis na PN este pocas trvania PP, alebo v ochrannej lehote po skonceni PP.
Jediny rozdiel je, ze ak to bude este pocas trvania PP, tak ti prve dni plati zamestnavatel a potom socialna poistovna a ked nastupis a PN az po skonceni PP, tak od prveho dna to plati socialna poistovna. Ale pre teba v tom rozdiel nie je.
Financne tam rozdiel nie je, prve 3 dni máš 25% DVZ a potom od 4.dňa 55% DVZ. Rozdiel je v tom že ak pôjdeš na PN počas trvania PP prvých 10 dní ti to platí zamestnávateľ a až potom socialka. Ak by si išla na PN po skončení PP tak od 1.dňa to vypláca socialka ale rovnakú sumu.
Ďakujem za rady.
@pal1112 finančný rozdiel určite nie je.
Ale myslím, že počas trvania PN ti nemôžu dať výpoveď, keďže máš TPP.
@lilianka28 ak sa ruší zamestnávateľ, tak môže.

@pal1112 na akú zmluvu si zamestnana? Tpp brigáda?