icon

Po kom bude mať priezvisko?

matikeks
26. feb 2014

AHOJTE. Nie sme manzelia a cakame spolu dieta. No ono toto presne nieje problem 😀 skor neviem po kom bude mat dieta priezvisko ... Mozem si vybrat? Pretoze svojho partnera naozaj lubim ale pre dietatko mame vybrane mena Vivienne alebo Kyle (zijeme v zahranici tak chceme zahranicne mena) a vazne sa mi nepaci ak by sa napriklad dcerka volala Vivienne Pitlikova ... Viem ze ho to urcite urazi ak by som mu to podala takto ale ked mne sa to tak strasne nepaci :( som hrozna ??? A teda. Ako to je s tym priezviskom? Dostane priezvisko hned po matke alebo si mozme vybrat ?

Strana
z2
sissy27
27. feb 2014

@matikeks nie som si úplne istá, ale dve priezviská sa u nás tuším zapísať nedajú... sama píšeš, že si na manželstvo a teda vážny vzťah primladá, to už mi znie tak, že sama tomu veľmi neveríš, tak bude naozaj praktickejšie, ak bude mať dieťa tvoje priezvisko a ak raz obaja dozrejete na svadbu, tak zmeníte priezvisko aj drobcovi... a ak predsa len nevydá a časom budeš mať iného partnera, tak tiež bude lepšie, ak bude mať dieťa tvoje priezvisko...

afrika
27. feb 2014

@mima4 počúvaj ma nehnevaj sa, ale odkiaľ čerpáš tieto múdrosti??? ako vieš prečo sa nechceme vydávať? či ja alebo moja sestra alebo hocikto iný??? odkedy sa to, či je chlap chlapom meria tím, či si vezme svoju priateľku za ženu??? moja sestra má takto už 16- ročný vzťah a pre mňa je to jeden z najkrajších vzťahov aké som kedy videla.. ja nehorím, že sa vydávať už nikdy nechcem (raz som už bola), no nieje to pre mňa žiadna momentálna priorita. teším sa a modlím sa , že zanedlho vytvoríme rodinku, v ktorej dám hrdo svojmu synovi priezvisko po priateľovi 😉 😉

mima4
27. feb 2014

@afrika ja som ti napisala na zaklade reality, ktora je okolo mna a kooopi rozhovorov.
A ano, myslim si, ze chlap, ktory miluje, nema problem ani s tym "papierom". Toto mi potvrdzuju samotni muzi. Zeny si myslia nieco ine... napr. Steelovu 😉

afrika
27. feb 2014

@mima4 neviem čo píše, lebo jej knížky som už dávno prestala čítať.. ja nehovorím, že svadba je blud - určite nieje.. ale to, že žena nieje vydatá nieje bezpodmienečne dané tím, že chlap nechce 😝

matikeks
autor
27. feb 2014

@sissy27 ja ale zijem v zahranici :P presnejsie V Anglicku a tu myslim ze 2priezviska su viac nez bezne .. ale aj tak .. viac by som chcela aby dieta malo len moje priezvisko .. no ked inac nedaa ... tak

dooomca
27. feb 2014

@mima4 @sissy27... áno ja vás chápem, ale napr: moja mama sa rozviedla s prvým mužom (mojim biologickým otcom) a neznáša ho z celej duše, bol to alkoholik a bil mamu...potom si našla druhého, ale nedala nám priezvisko po ňom, hoci sa za neho vydala, stále nám nechala priezvisko po biologickom...nakoniec je tretíkrát vydatá, ale ja ako dieťa som si vybrala za otca druhého a nepotrebujem jeho priezvisko, aby som ho volala otec. proste mám k nemu puto a navždy zostane mojím otcom aj ked je nevlastný a nemám jeho priezvisko...môjho otca vlastného neznášam, ale aj tak som si nechala jeho priezvisko, pretože mne na priezvisku absolútne nezáleží..ale jasné, že každý ma iný názor na to 🙂..a čo sa týka tej svadby, áno výhoda je to s úradmi, to máte pravdu, ja sa neškriepim🙂

lion13
27. feb 2014

s priatelom tiež niesme zobratý, žjeme spolu a malá má priezvisko po mne. Tak sme sa dohodli.Predsa len ja snou chodím vsade. Je to na rozhodnutí Vás dvoch. 😉

mizoko
16. sep 2023

@sissy27 ja nemám manželove priezvisko a deti áno a nezdá sa mi že by sme k sebe nepatrili. Ako si na niečo také prišla? 🤦😏

Strana
z2