icon

Podstúpili ste niekto zmenu krstného mena v 30-tke?

tya12
13. nov 2019

Dobrý deň, pevne verím že pre väčšinu ľudí je to choré takmer v 30-tke sa nad zmenou krstného mena zamýšľať , ale ja naozaj od malička mám zo svojho mena depky..
Doslova!!!
Nenávidím chodiť ani do spoločnosti , pretože naznãšam sa pre svoje meno ani s nikým zoznamovať :(
Je tu niekto taký , kto má dokáže pochopiť alebo prípadne si tiež tým prešiel?

nerya
13. nov 2019

@zuzi0911 ja som v novej robote v Anglicku a nik mi nepovie ináč než Zuza 😂 kým som si na to zvykla, že im je to tak jednoduchšie a že na mňa nie sú nasrati 😂 lebo doma mi tak vraveli len keď bolo zle 😂 oco mi niekedy vraví Júzka😂 keď som bola malá nevedela som to poriadne vysloviť a hovorila som si Júza 😂
Tatianu by som nemenila, skôr by som ľuďom začala vravieť, že sa mi nepáči keď ma volajú Táňa, aby ma oslovovali Tatiana, či ich budeš preonacovat na toto alebo na nové meno, robota tá istá v podstate

yasmeena
13. nov 2019

to sa normalne da len tak si zmenit meno??lebo ja som si chcela zmenit priezvisko kedze sa vydavat nebudem a s rodinou nechcem mat nic spolocne-a ze nie....

ave17
13. nov 2019

@tya12 čože?? Ved to je úžasné meno, moja dcéra ho má a je naň veľmi hrdá, no čakala som nejakú Vlastu, Irenu, Ruzenu, Martu... ale Tatiana je pre mňa krásne, silné meno 🙂 ale jasne, keď ti nepasuje, zmeň ho, na čo sa trápiť

tanuuulka
13. nov 2019

ja sa volám Tatiana, všetci ma volajú Táňa, Táni, občas Tánička... Tatiana ma volali dvaja ľudia v živote. a teda som mojim rodičom vďačná za toto meno, od malička ho považujem za úplne krásne meno, a keby sa tak nevolala aj moja svokra a mamina, tak určite tak pomenujem svoju dcérku 🙂

duckinka
13. nov 2019

Toto je take niečo subjektívne...kazdemu sa proste páči nieco uuuplne ine. 30 rokov s tym bojovat,depkovat, necítiť sa dobre v kozi tohoto mena? Prosím ta ZMEN TO!!!!! My sme tu na to aby sme boli šťastní,potom mozme robiť stastnych aj ostatnych. Iba vtedy! 👌Ak ta to dlhodobo serie musis to zmenit. Ved je to v podstate sprostosť, banalita,par papierov.... Ak si si tym ista na 100 peero,chod do toho 👍👍👍 a vyber si nieco v čom sa budeš citit sama sebou😊

nosalinda
13. nov 2019

Anka, Hanka, Andula, Hanuľa, Anička, Aňa, Aňuldu, Nina, Anča, Ančovička, Anna, Anina, Anuliatko, Hanička, Dula, Ani...Nežartujem, takto si ma každý volá po svojom🙂 ale žeby som z toho bola na prášky, tak to vôbec. Nebola som vždy nadšená zo svojho mena, ale mne mamka povedala, že ho mám po ľuďoch, ktorých má alebo mala rada a to mi stačí.

tahomi
13. nov 2019

Moja mama si ako dar k 50ke zmenila krstne meno. Ked ti to sposobuje traumu, tak chod do toho.

tslobik
13. nov 2019

Neviem, ale podľa mňa je Tatiana úplne normálne a pekné meno, bežné.

staromodna
13. nov 2019

Musím sa sem pridať. Ja sa volám Magdaléna. Na Magdaléne je jediná pekná vec celé meno spolu ako je bez zbytočných skratiek. Jedno čo na mojom mene nenávidím je to GD. Každá ďalšia podoba tohto mena je otrasná či Magda, alebo Magduska. Ešte sa mi celkom páči, keď mi povedia Magdi, ale za Magdu by som strieľala. Žiaľ, pri predstavovaní hovorím Magda, pretože skôr či neskôr ma tak názvu :( myslela som nad zmenou Maddalena. To mi až tak žily netrha

tea_1234
13. nov 2019

@tya12 tak ja si myslím ze veľa ludi je nespokojných so svojím menom až kým ho neprijme ja som Terézia a dlho som svoje meno neznášala ani predstaviť som sa nechcela, lebo Tereza sa mi nepáči na Terezku som veľká, Terka😖 a teraz počujem ze tu majú Terezka tam Terezka 🤷‍♀️ a ľutujem ze som ho aj svojej dcére nedala úplne inak sa na to pozerám odkedy dala kamoška svojej dcére meno Terezka, sesternica je Tatiana a vždy som jej to meno zavidela dokonca aj dcére dala také meno 😉

tea_1234
13. nov 2019

@moonlight1210 😂😂😂mam kamošku Serafinu voláme ju Sefka vždy som jej zavidela to meno lebo jej sa veľmi hodilo 😉

modrykoniicek
13. nov 2019

@tya12 ... Úplne stačí ľuďom povedať aby ťa nevolali Táňa.

Máš nadherné meno.Krásne ženské a dominantné hodné zrelej ženy.

zuzi0911
14. nov 2019

@nerya mne to Zuza tak agresívne znie😅ja to nemám rada. Ale tak zas žiadna tragédia 😅

rusalinka
14. nov 2019

Ja som Zuzana a od malička som sa chcela volať Katka 😀
... a ja teda neviem, mne sa všetky tu mená spomenuté mená páčia. Samozrejme Katka ako prvá 😀,, ale aj Magdalénka, Terezka, Dorotka, Stanka, Tánička, Anička... a ako išiel čas, nejako som sa zmierila aj s tou Zuzkou, no... 😀

mariah0307
14. nov 2019

Baby, ja len tak na pobavenie, k tomu ze ake mena ste cakali ;).. ja som v kalendari nasla Kunigunda...

tyrkysova_kobyla
14. nov 2019
rusalinka
14. nov 2019

no pánečku... že Drahoľuba 😀 Božislava, Moderáta, Skender... SOm rada, že som Zuzana, fakt 😀

mariah0307
14. nov 2019

@tyrkysova_kobyla viem viem, len toto sa mi vri(y)lo do pamate... :D

denisa0504
14. nov 2019

@yasmeena dá sa aj priezvisko meniť. Môj dedko si ho zmenil pred cca 30 rokmi, už v tedy to šlo..

kiwi3
14. nov 2019

ja si tiez myslim, ze problem autorky moze byt niekde inde ako v mene. chudaci rodicia, ked im tym pili usi a pritom to urobili v dobrej viere, dali uplne normalne meno. ja sa zase volam mierne netradicne, lebo take meno je len v ceskom kalendari. v slovenskom len dlhsia verzia a preto ma tak ludia, co vedia lepsie ako sa volam nez ja sama, zvyknu volat. ale co uz, obcas sa ten nozik vo vrecku otvori, ale nejak som si uz zvykla (ze sa otvori) 🙂

tea_1234
14. nov 2019

@rusalinka ja so svojej dcére dala meno Zuzka 😉lebo manžel chcel ona tvrdí že je to najkrajšie meno na svete🤣

katriona1
14. nov 2019

moje skotská kamarádka dostala při narození jméno Dona Lujána Vilemína ( a její sestra Therezie Angelika ) hned jak mohla si nechala jméno zmenit na Dona Louise, ale vždy se predstavovala jenom jako Lu, já sama jsem až po delší dobe zjistila jaké je její celé jméno 🙂

rusalinka
14. nov 2019

@tea_1234 pozdravujem manžela, má pravdu 😀

h_petra
14. nov 2019

toľko kriku pre meno Tatiana? :-O
mňa tu už asi nič neprekvapí...

h_petra
14. nov 2019

čakala som niečo ako Kunigunda, ale Tatiana?

Nie je toto skôr na konzultáciu so psychológom? Mne príde, že je za tým niečo iné, nie len to, že sa Ti nepáči meno.

takaaneposlusna
14. nov 2019

A co to stoji co vsetko treba vymenit nad tym som nikdy nerozmyslala

cacianka
14. nov 2019

@mariah0307 Brunhilda...
Táňa ci Tatiana je meno v pohode.pekne zenske dôstojné aj príjemné.
Este aj zo svetovej literatury popularne

yolandi
14. nov 2019

@tya12 ja poznam, moja kamaratka si zmenila meno ked uz mala decka odrastene na strednej skole a ona daleko po 30ke. A predstav si, vsetko vpoho, kazdy si zvykol na jej nove meno aj jej decka aj znami, kolegovci. Teraz jej uz nik nepovie inak len tym novym menom a ona uplne ziari ked ju niekto oslovi, robi ju to stastnou, tak co. Ked si chces zmenit meno, zmen si 🙂

boldo87
Odpoveď bola odstránená
mariah0307
15. nov 2019

@cacianka tu poznam harryho Pottera ;)