icon

Podstúpili ste niekto zmenu krstného mena v 30-tke?

tya12
13. nov 2019

Dobrý deň, pevne verím že pre väčšinu ľudí je to choré takmer v 30-tke sa nad zmenou krstného mena zamýšľať , ale ja naozaj od malička mám zo svojho mena depky..
Doslova!!!
Nenávidím chodiť ani do spoločnosti , pretože naznãšam sa pre svoje meno ani s nikým zoznamovať :(
Je tu niekto taký , kto má dokáže pochopiť alebo prípadne si tiež tým prešiel?

Strana
z4
snehulienka8
13. nov 2019

viem o pubertacke so si menila meno z nejakej zuzky na nicolle, viem, ze sa to bralo, ze nou puberta trepe...tvoje dovody su asi vaznejsie..ak si sa rozhodla, zmen si meno👍

stela01
13. nov 2019

@tya12 ak máš traumu , meno si zmeniť môžeš a urob to .

nikpa
13. nov 2019

@tya12 ak ťa to tak ťaží tak neváhaj, ty s tým menom musíš žiť, je to len tvoja vec. Mňa by ale veľmi zaujímalo čo je to za meno 🤔

mar_tina9
13. nov 2019

@tya12 ja som tiež toho názoru, že keď ťa táto zmena urobí spokojnejšou, tak to určite urob 🙂 zároveň mi však napadá, že veľa ľudí sa nejak volá, ale predstavujú sa a okolie ich volá úplne inak. Nad tým si nerozmýšľala? Nemyslím len nejakú prezývku odvodenú od mena, ale napr. volať sa Františka a predstavovať sa Simona a pod.

renatka1985
13. nov 2019

chod do toho a bud stastna!
PS: Vazne by ma zaujimalo, ake je to tvoje meno teraz 🙂

pribinak
13. nov 2019

Moja sestra mala v detstve kamosku/spolužiačku, ktora sa volala Blanka
No co ti poviem, užila si v case puberty svoje. Mala čerstvých 18 a dala sa premenovať na Biancu.
Rodicia jej dali meno podla nejakej starej piesne, nejako nedomysleli ako si okolie urobi zábavku

Ak mas fakt nejake meno, ktire ti kazí zivot, tak si ho zmen, ale ci to zmeni sj ludi v tvojom okoli s ich postoj no neviem
Každopádne drzim palce

fokuska
13. nov 2019

Poznam jednu, ktora sa volala Jeanette a ludia nevedeli ako to vyslovovat (je to z francuzstiny - Zanet), kazdemu vzdy musela presne hlaskovat ako sa to pise a liezlo jej to na nervy. Mala dokonca po 30tke ked si meno zmenila na Jana. Myslela som, ze to zmeni na Zaneta, ale kazdy to cital Janete, tak sa rozhodla ze sa to viac podoba na Jana. Kamosky z detstva ju stale volaju Zaneta, nevadi jej to.

h2
13. nov 2019

@tya12 Ahoj, ja Ťa úúúúplne chápem, hoci som si tým neprešla a meno som si nezmenila. Ale odjakživa svoje meno neznášam, nad zmenou som aj uvažovala, len som sa nevedela pre nijaké vhodné iné meno rozhodnúť. Vždy, keď sa niekomu predstavujem, to vzbudí pozornosť, dokonca mi moje meno komentujú aj cudzie osoby, napríklad pred 2 týždňami úradníčka v banke: "Jéj, vy sa voláte ako sova z Harryho Pottera!" 🙄
No, áno, volám sa tak. ☹ (Hedviga)

fokuska
13. nov 2019

@h2 Odpovedaj, ze "Nie, to sova sa vola ako ja ;)"

stela01
13. nov 2019

@h2 Hedviga je krásne Meno .

14rokov
Autor odpoveď zmazal
h2
13. nov 2019

@fokuska Vieš čo, ja som to s tou sovou už počula tóľko krát, že už sa mi na to ani nechce reagovať. Tí ľudia si myslia, že sú ktovieako vtipní a vôbec ich nenapadne, že už mi to pred nimi povedalo 20 iných. 😀

h2
13. nov 2019

@stela01 Ďakujem, je to od Teba milé, ale pre mňa nie. Myslím, že by si sa na to porezala ináč, keby si sa tak volala.

tyrkysova_kobyla
13. nov 2019

Myslim, ze tuto temu by si mali precitat mamicky, ktore sa snazia silou mocou najst pre dieta nezvycajne a originalne meno 😀

lagata
13. nov 2019

@h2 moja babka sa vola Hedviga, takze mi toto meno nepride az take zvlastne a myslim si, ze su aj omnoho horsie mena 😉Skratene ju volaju Hedka 🙂

stankadu
13. nov 2019

Ak ťa to trápi, tak si kludne meno zmeň. Ale vždy je aj iná možnosť. Napr. si ho trošku preonačiť alebo skrátiť. Moja kamoška sa volá Školastika a každý ju volá Koja. A veru poznám aj Hedvigu, ju voláme Hedi. Ja som svoje meno tiež neznášala, ale keď som sa naučila mať rada samu seba, tak som naň hrdá, lebo takých nie je veľa. Volám sa Stanislava.

stanulienkat
13. nov 2019

@stankadu Je to hrozneee meno. Aj ja sa tak bohuzial volam.

sticker
lucinkab
13. nov 2019

A ako sa volas? Pre mna je to ze mama ti meno vybrala a ty ho menis...mne by srdco puklo keby mi to dcery urobili....a ako sa volas?nechviem co je take deptajuce meno

salonka22
13. nov 2019

@lucinkab mne by skor pukalo srdce, keby som vedela, ze moje decko neznasa meno, co som mu dala a sposobuje mu trápenie a trapne situacie. keby to tak bolo, nech si ho kludne zmeni.

medea2003
13. nov 2019

@h2 Hedviga je krásne meno a žiadnu sovu z Harryho Pottera nepoznám, na pozeranie telky a čítanie kníh je málo času, tak keď si ho nájdem, venujem ho oveľa lepším titulom :D

judar
13. nov 2019

Stále lepšie Hedviha než Cecília, Otília a plus mená od šialených matiek inšpirujúcich sa zahraničným kalendárom, ktoré kašlú nato že pri úradných záležitostiach budú mať ich vlastné deti problémy keď niekto bude zapisovať ich zdebilnené mená chybne

stankadu
13. nov 2019

@stanulienkat ale neni, bud naň hrdá. Je málo používané a preto je výnimočné. Si predstav, že sa voláš ako "pol paneláku". Potom ani nevieš o kom sa bavíte. Tým nechcem nikoho uraziť. Priklad: moja mama má brata Jožka a sestru Mariku. A Jožko má za ženu svoju Máriu a Marika má zase muža Jozefa. No chaos 😁

danielaaa212
13. nov 2019

@h2 pripajam sa... Hedviga je krasne meno ;) ... moj syn velmi chcel,aby sme ho dali dcere... no tatino vyhral nakoniec. :D

tya12
autor
13. nov 2019

Ďakujem vám všetkým za podporu a za komentáre..to moje je hrozné meno je Tatiana.. automaticky má každý volá Táňa a toto neznesiem :( A píšete , že rodičia by boli sklamaní...Moji rodičia už má majú dosť , lebo takmer pri každej príležitosti sa im sťažujem kvôli tomu.. :( ”

jaroe
13. nov 2019

@tya12 to vazne? Mne na Tatiane ani Táni nepride nič otrasné a zaradila by som ho dokonca k peknym mena. Sranda ako rozne mozeme vnimat mena...resp. to svoje

stankadu
13. nov 2019

@tya12 a aké je to tvoje vysnívané meno?

luciavivienkina
Autor odpoveď zmazal
nefertiti5843
13. nov 2019

@tya12 Zmeň, ak chceš, ale zober na vedomie, že všetky preukazy, OP, VP a podobné úradné tlačivá, elektrárne, plynárne budeš musieť obehať.

tynda
13. nov 2019

@tya12 mam taku kamosku. Jej otec jej dal krstne meno ktore nik v rodine nechcel ale ... tradicia. A vsetci ju cely zivot volali menom ktore mala vybrate pre nu jej mama ale tradicia nedovolila jej ho dat. Proste rodina kde sa velmi ctili tradicie. Viem ako trpela a ako neznasala ked jej niekto precital meno z obcianky ked ho niekde musela pisat lebo na uradoch nemas inu moznost. Viem ake mala depky. Viem ake mala komplexy z toho. Dokazala to zmenit tiez aai niekde okolo 30 (napamatam sa presne) a teraz je spokojna a dokonca nikomu nepride nic divne. Aj jej ptec dokonca suhlasil ked si uvedomil ako trpi. Takze do toho. A vyber si nejake pekne meno ;)

juliet86
13. nov 2019

@jaroe ak si rozhodnuta tak netrp. . . inak moja oamoska zas ma v rodnom liste Tana. a nenavidi ked ju niekto nazve tatiana. kazdy to mame inak... kedy sa vytvorila tvoja averzia k tomuto menu? tiez mam kamku ktora sa volala Jana. ale neznasala to meno. lebo doma ju vsetxi volali Janka a ked prisla do skoly tak ucitelky boli na nu zle a kricali na nu Jana! a ona si to spojila ze kto jej tak povie nema ju rad. tak si dala prepisat meno z Jana na Janka. a je spokojna.

Strana
z4