Pokuty za nenosenie rúška
Dobrý deň! Prosím vás akú máte skúsenosť s pokutou za nenosenie rúška? Mal už niekto takúto skúsenosť? Neprosím si žiadne komentáre, že som nezodpovedná atď, chcem sa len informovať ako to prebieha, koľko ste platili atď. Ďakujem
tak predsa, hľadal som síce chvíľu, chodil po ulici 🙂 až sa mi jedného podarilo nájsť:
https://www.google.com/maps/@35.6510713,139.752...
@weggie bala lebo od kedy som dostala od dcery virusovi zapal pluc islo to so mnou kazdu sezonu do extremov.
Preto som pracovala, venovala sa zalubam nakupovala, chodila do prirody, ale vyhybala sa nakupnym centram, miestam s mnozstvom ludi a robila tie bezne minimalne opatrenia.
Ja mam aj dieta co zdravo sa stravuje, sportuje, pozitivne je, vysledky v poriadku a napriek tomu ma kartu hrubsiu jak ja, s diagnozami, o ktorych, kym ich nedostalo som netusila, ze existuju. A mam druhe, co je presny opak a chore minimalne. Teda zaver by bol, ze ti co posilnuju imunitu su na tom podstane horsie ako ti co na to kaslu podla tychto mojich dvoch vzoriek.
@janage z dvoch vzoriek sa ťažko robí dobrý zaver. Aj keď asi všetci máme k tomu tendenciu, vrátane mňa. Z mojej skúsenosti by potom vyplývalo, že ten covid sa možno ani nedá dostať. Lebo mám takého takmer 2 ročného, čo oblizal už aj automat na letisku, to miesto, kde sa hádžu mince a to by som spomínala iba taký jeho začiatok bežného dňa, nepoučiteľny ... A sme negatívni.
@janage A ja ti napíšem môj prípad. Syn ako škôlkar nebýval vôbec chorý. Ako prvák dostal šarlach. Žiadny lekár nechápal, lebo všetky imunolog. parametre mal v poriadku, aj hladiny vitam., minerálov, všetko. Nakoniec dospeli k názoru, že to bola dočasne oslabená imunita spôsobená prechodom zo škôlky do školy, teda čisto psychikou. Inak veselý chlapec milujúci škôlku mi začal každý pondelok ráno plakať. Takže hádam sa zhodneme, že toto, čo s nami už vyše pol roka robia - po psychickej stránke nikomu nepridá. Iba nás to totálne oslabí po zdravotnej stránke.Jedna vec je chrániť ohrozených (ako som písala, doteraz nikoho nezaujímalo) a druhá vec je nechať nás normálne žiť. Ale aké prognozy do budúcna sú? Len zúfalstvo pre mnohých. Veď prekonam ochorenie ako mnoho iných a idem ďalej. Nie zastaviť celú krajinu, vyslať na ľudí políciu, vojakov. Choré a nič len choré.
To chceme povedat, ze ti epidemiologovia a drviva vacsina lekarov, co odporuca tie ruska nosit, je tiez zmanipulovana (kym?) a nema potrebne vedomosti? Lebo ti, s ktorymi sa ja stretavam na vysetreniach vsetci tie ruska nosia a odporucaju nosit.
A zas neprekrucajme, dlhsie ich nebolo potrebne nosit von vobec, dnu za urcitych podmienok. Ludia na to kaslali a dnes sme tam, kde sme.
Teraz ani vonku nie vsade, ale za urcitych podmienok.
@bluka2 nechcel by som príliš robiť uzávery, len mi to tak napadlo, keď čítam, že pre nich bolo aj pred touto dobou prirodzené nosiť rúško, iní zase tuším písali, že to tak nie je.
Tak som bol zvedavý a že sa pozriem priamo k ním. 🙂
Uzáver sa celkom nedá urobiť, lebo to môže byť rôzne podľa oblastí, obdobia a pod. Alebo možno sa dá urobiť čiastočný uzáver, že to nemusí byť pre nich až tak typické (rozšírené), ako sa niekedy hovorí, teda aspoň nie v tejto časti Japonska (Tokia) a vonku.
Ale je to zaujímavé, že takto sa dá ísť pozrieť aj do iných časti Japonska, Tokia alebo iných štátov (samozrejme len tam, kde to Google umožňuje) a všímať si, do akej miery kde sú rúška v meste rozšírené.
Na druhú stranu - keď som ešte pred pandémiou častejšie cestoval EC vlakom SR - ČR (vlak Maďarsko - ČR alebo až do Nemecka), Aziati zvykli rúško mať, nepamätám sa, či všetci, ale asi všetci nie (samozrejme neviem, ani odkiaľ boli, pretože Aziati to je široký pojem).
@tslobik preto sa neriadim mojimi dvoma vzorkami ale nazorom imunologa😉 a dalej verim ze strava, pohyb, konicky, pozitivne ladenie je dobre.
Ale som ochotna znasat mierne obmedzenie a nepohodu. Polopatisticky radsej nech je dieta na kruzku a v skole s ruskom, ja v divadle ci praci s ruskom ako vobec tam nebyt. Verim tej drvivej vacsine odbornikov. Nikde ziadna profesia na svete nema na ziaden problem rovnaky nazor to mi je jasne.
Ak by som mala nador na mozgu pojdem sa radit s onkoodbornikom, chirurgom a nie k Bukovskemu, aj ked uznavam, ze aj strava ma vplyv na nase choroby a niektore jeho rady ohladom stravy vyuzivam.
@bluka2 behol som 🙂 zase do Kórejskej republiky, tiež zaujímavé:
https://www.google.com/maps/@37.5536304,126.968...
Niektorých je ťažšie rozoznať, zdá sa mi, že možno zopár rúško má, ale väčšina asi nie. Určite som za rohom videl ešte s rúškom policajta pri nejakej stavbe, ktorý ho mal na isto.
@janage o "onkoodborníkovi" by som tiež vedela napísať svoje. A mnohí by boli veľmi prekvapení. Ja zase neverím jednostranným prístupom a pohľadom. Ale tu sú len tie, pre iný názor nie je priestor. A účelovo. Vedia prečo. A spochybňovať a mazať napr.takeho odborníka ako Sucharit Bhakdi....to z akého dôvodu? Z takého, lebo im nesedí a nezapadá do plánov.
To je ako boj rodicov v MS. Jedni budu tvrdit, ze sopel je prirodzena sucast a netreba riesit. Potom je tu napr. rodic atopika. Pre jeho dieta sopel a kasel znamena automaticke zhorsenie ekzemu. Kedy sa skriabe do krvi a nemoze spat. Ak zanesie infekciu do koze este horsie. Ono sa z toho dostavaju dva, tri tyzdne. A to netrva prvy rok skolky ale dlhodobo. Nemate narok na nic a tiez musite chodit do prace. To ale rodicov tych deti co to prekonaju lahko nezaujima. A tak sa bojuje uz roky bezvysledne.
Ja dufam, ze tato korona aspon toto nas nauci, nosit rusko ked sme chori a musime do prace, nechodit s prejavmi choroby do skol, na hromadne akcie, nakupnych centier.
Mimochodom aj ta reklama"nemam cas byt chory" ako sa vytratila. A to lekari uz davno hovoria chripku vylezat, ale malokto ich pocuval.
@tslobik nie ale preto, ze ak sa vacsina odbornikov danej oblasti zhodne, nebudem sa upinat na nazor tych par oponentov (nevravim, ze nevypocujem) lebo sa mi to prave hodi.
Mala som znamu. Chcela cestovat daleko do cudziny v stave kedy to bolo na zvazenie. Radila sa teda s lekarmi odbornikmi v odbore. 9 jej povedalo, ze cestu neodporuca, desiaty, ze moze ist. Tak isla.
Ale teoreticky by si pokutu dostať nemala lebo nenosenie rúška nie je zákonom dané je vysoko odporúčané takže keď nemáš tak vlastne neporušujes zákon aspoň tak mi bolo vysvetlené o rusku 😷
@tslobik ale faktom dokazanym je, ze covid prenasaju aj asymptomaticki ludia. Vid svadby, kde sa tolki nakazili, a od nich dalsi. Vacsine nie je nic, ale niektori skoncia zle. Vsak urcite sa zhodneme ze na hospitalizaciu sa neberu ti soplikovi. A lozka sa zaplnaju. Teda pocet vazne chorych rastie. A zatial je vacsi ako pri chripkach.
Ide o to udrzat ten pocet vazne chorych na takom cisle, aby nemocnice stihali.
@janage ja som vo svojom živote zažila XY lekárov, osobne aj pracovne. Pravda je taká, že svoje zdravie by som do rúk zverila zlomku z tých lekárov - odborníkov. Asi tak. Čiže na "odborníkov tejto vlády" mam názor aký mám. Bohužiaľ. Pod lampou býva najväčšia tma a co je stále jednostranne prezentované je pre mňa nevierohodne. Každý máme svoj názor.
@tslobik ale ja pisem o tych hospitalizovanych s tazsim priebehom. Si myslis, ze ich tam maju len tak? Ci ze nie su pozitivni? Lebo svokor kardiak po neg.teste rychlostou blesku bol prelozeny na neinfekcne oddelenie. Do nemocnice isiel sanitkou a okrem ineho mal aj horucku a problemy s dychanim tak sa ho bali dat na normalne oddelenie. Ale po neg.teste nikto ho veru na infekcnom nedrzal.
Mne len to nejde do hlavy, že prečo nerobia diskusiu v tv a pozvali by aj iných odborníkov,kt. majú iný názor a nie len jednostranne. Toto už Sulík inicioval, a bol za k...a s prepáčením. Keby sa to prediskutovalo, možno by nebolo toľko skeptický ľudí. A teraz nemyslím politikov odborníkov, ale lekárov, biológov, virológov atď.
Ešte jedna poznámka, koluje po nete jedno video, kde sa prezentuje, že koľko ľudí čaká na testy v tom centre na odbery, isto ste viaceré videli, hovorí ten pán, že 800 na deň, a mne jedna kamoška písala niektorý deň, že jej muž bol vedla na jednom vyšetrení a tam v tom centre ani nohy nebolo, nikto a pod video viacerí píšu, že tadiaľ chodia do práce každý deň tiež a nikto nikde. Tak kde je pravda?

@bluka2 Vidíš, a to sú deti a ešte koľko podobného je a ľudia nevidia, lebo nevedia. Riadia sa tým, čo je najjednoduchšie - čo sa im podsúva bez toho, aby sami hľadali pravdu.