Pomoc SZČO pri poklese tržby a OČR
Ahojte. Viete mi niekto poradiť, prosím?
Ja som momentálne na rodičovskej a manžel je SZČO. Od zatvorenia škôl je manžel na OČR (kvôli korone) s našou najstaršou, do práce nechodí. Za marec mu už teda klesol príjem, rovnako aj v apríli... Má nárok na príspevok od štátu pri poklese tržby aj pokiaľ je stále OČR? Ďakujem.
@zuzkaz91 neviem, či máš ten istý výkaz, ako ja - skúšal som opatrenie č. 2 tak, že som dal minulý rok rovných 1 000 € pre jednoduchosť počítania a za tento rok som menil rôzne sumy a vždy mi to vypočítalo správne (600 € - kategória 40 %, 601 € - kategória 20 % a pod.).
Tak neviem, v čom by mohol byť problém.
Len dúfam, že tú pomoc ponechajú ešte aj za máj. Za apríl mi to nevyšlo, ale za máj to bude dosť biedne (príjem za apríl).
Prosím vás stačí teraz už len vyplniť a poslať výkaz ak má už dohodu s úradom?
Mne na úrade povedali, že to mám poslať na ten istý mail ako predtým, len so výkazu napísať číslo dohody. Už som poslala, zas mi neprišiel potvrdzujúci mail.
Prosim vas OČR sa pri ziadosti o prispevok pre SZČO rata do prijmu za dane obdobie?
@bukvickaaa Ahoj,ja sa neviem dopátrať odpovede. Som SZČO a pracujem síce menej,ale pracujem.Tak som vo vyhlásení žiadala o OČR len na to obdobie,keď som sa naozaj CELODENNE starala o deti. Ale poistné mi vrátili, že som stále OČR,no ale očr mi zatiaľ nevyplatili.Tak som písala do sociálnej poisťovne,ako to je a nikto mi zatial neodpisal.
@zuzubb007 Už si to asi musela vyriešiť,ale muž si musí podať žiadosť o očr a na konci apríla podá vyhlásenie iba on,ak bol očr celý mesiac on.Ak ste sa striedali,tak obaja podáte vyhlásenie,každý na svoje dni.
@elinka112 Ak si SZČO už dlhšie a máš s čím porovnať príjem,tak by nemal byť problém žiadať a príspevok pri poklese tržieb.
@katarinka289 OCR sa neráta do tržieb a ani príspevok,ak by bol poskytnutý v apríli, v pomôcke na vypĺňanie vykazu je definované,čo sa ráta do tržieb
@jaron moji klienti všetci majú v oznámení mailovú adresu konkrétneho pracovníka a všetci,až na jednu, dostali oznámenie mailom,kde bolo uvedené,že výkaz za apríl už majú posielať konkrétnemu pracovníkovi. Jedna dostala oznámenie poštou,aj tam bola mailova adresa. Asi závisí od konkrétneho úradu prace
@anos18 Rozumiem, len ako som písal, oznámenie mi prišlo, ale bez uvedenia toho emailu. Takže asi by som to mal poslať tam, kde predtým. Presnejšie pozriem znova, keď to bude aktuálne, na tej stránke, aký email bude pre moju oblasť, ak by ho náhodou zmenili. Ešte by som ho prípadne mohol poslať na ten email, z ktorého mi prišlo oznámenie, ale neviem, keď to vyslovene neuviedli. Alebo poslať na obidva? Ťažko povedať, ale myslím, že ak to pošlem na ten pôvodný, tak by to malo dôjsť tam, kde treba.
Ešte - v tom oznámení je Vybavuje/Linka meno totožné s odosielateľom emailu. Ale aj tak som si nie istý, keďže to nie je oznámenie o tom, kde mám poslať ďalšiu žiadosť.
Neviete kedy by mali vyplácať príspevok za apríl? My sme posielali tento mesiac prvý krát, takže musíme počkať kým nám zavolajú aby sa došli dohody podpísať priamo na úrad a až potom môžme očakávať. Len ci to vôbec bude do konca mesiaca. 🙄
@monka0703 manzelovi do tyzdna od podpisu
Manzelovi dnes prisiel na ucet uz druhy prispevok, za april
Dobre, takže nárok na príspevok pri očr je....ale teraz ktorý príspevok....tých 210 € paušálne? Alebo suma na základe % zníženia príjmu? Vie toto niekto?

@zuzkaz91 keď chces,daj čísla,alebo do ip