Pozvanie cudzinca na Slovensko
ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.
@anickablava teraz neviem, ci si srandu robis a ci vazne pises, ked hovoris, ze Tunis je idealna destinacia na dovolenku. Tento rok sa im akosi nevydaril. Vztahy posudzovat nejdem, nastastie nemam a verim, ze ani nebudem mat skusenosti.
@ali08 Prosim ta, kde je prispevok o Irane a hlavne z ktoreho roku je;pred 2010 alebo po? A zaujimala by ma tvoja osobna skusenost, len cisto zo zvedavosti. Tak ak si niekde o tom pisala, tak mi mozes poslat odkaz ido RP, rada si precitam. Je to vyslovene zo zvedavosti, ze ako sa ti tam zilo.
@kmk11 mnoo a to si tu vela daam neuvedomuje :((pokial je hojno je dobre,pokial sa akokolvek ohradia pohadaju a dovolia vyjadrit svoj nazor hned sa im ukaze kde je ich miesto...pokial deti spolu nemaju pol biedy ak uz maju amen,nikdy im nedovolia ich odviest od otca z jeho krajiny...potom len udu vyplakavat..
@alexska no sme na sk tak ich prisúdia mne a ak myslíš na to ze ak by sme boli tam a patria otcovi viem o tom.Ano je to pravda ze idú k otcovi lebo ten je živitel rodiny a čiže má stály príjem,ženy tam nerobia čiže by sa o deti nemali ako postarať a je tam striedavo starostlivosť ale všetko je o dohode medzi nimi
myslim si, ze zena sa nevydava za ucelom rozvodu. Ked su dvaja spokoni v manzelstve, naco pokusat osud roznymi testami. Testovat vztah pred manzelstvom ok
Ja som zhrozena z mojich pravopisnych chyb a z preklepov
@ali08 ona nemá zlé slová, ale zlú výchovu. Si myslím, že preto je taka,lebo má taký život, aký nám praje. Že je nešťastná, nemôže si vyjadriť svoj názor, preto tá zloba.... Vlastne ju veľmi ľutujem dúfam, že niekedy sa jej život zlepší, držím jej palce, nič horšie neexistuje ako zničený život 😐
@alexska nuz ono je tato tema o cosi zlozitejsia a neda sa popisat na par riadkov ... staci sa mi pozriet na mnohe slovenske manzelstva po rokoch z kruhu mojich znamych, ludia sa halt menia... z viacerych stastnych manzelstiev su dnes iba trosky a dovody su naozaj rozne ... a to sa stalo medzi partnermi, ktori pochadzaju z jednej a tej istej kultury a o ktorych by som to pred 10-15 rokmi v zivote nepovedala a predsa sa to stalo ... ak sa zena neprisposobi, alebo ak nejakym nevhodnym sposobom vytrca z radu, nebude to mat v moslimskej krajine lahke ... nech je jej muz akokolvek tolerantny, mozno ale jeho stryko je presny opak a strykovi sa jednanie synovcovej zeny nebude pacit a zacne rypat ... dalsim dovodom na zvazenie je, ked zacnu dospievat spolocne dcery a ich dospievanie nebude "tabulkove" ...ako bude reagovat otec, ked sa bude napr. jeho kedysi poslusne zlaticko chciet malovat ... a toto je iba par prikladov
@aber Keď ty si nešťastná, tak zákonite musia byť všetci okolo teba ? Nemáš argumenty, tak tliachaš o tom, že som nešťastná? Možno ty musíš doma držať hubu a krok a tak sa tu ventiluješ 😀 Lebo stále sa točíme dookola o tom istom, len ty...ty...ty....aká si úžasne spokojná....akého máš úžasného manžela....akú máš úžasnú rodinu....A my ostatné sme len sprosté sliepky, čo majú lazníkov za mužov...aj jáááj....ľudská hlúposť je vskutku nekonečná 😀 Pekný večer dámy , aj tebe @ali8 🙂
@kmk11 u nás sa nikdo do nás nestaral že ako sa správam,správali sa tam ženy horšie ako ja a nikdo im nič nepovedal tobôž nie strýko.
U nich sa ženy (dievčatá) toľko maľujú že keď niekde chci ísť musia im to hodinu predtým povedať.zahalujusa s príchodom menštruácie lebo sa stávajú ženy.Moja švagriná si robila čo chcela a nikdy som nevidela žeby jej niekto niečo zakázal,vytkol a pod.
@ali08 boli take story, aj na koniku. Pekne od xaciatku - ststne zalubena, vybavovanie pozvania, nadavanie na byrokraciu, jedno dieta, druhe na ceste, pytanie si rady, neskor uz len v ip, plany odchod zo slovenska, posledne ip pred odchodom z jeho krajiny spat na sk a odmlka. Neviem ako dopadlo cele story. S inymi dievcatmi z inych for i osobne stretnutia so mnou - dve fiasko, jedna neviem s akym koncom. TedDalsia tiez neskoncila dobre, dotycny siel dalej na zapad, dalej neviem. Su rozne pribehy. Preto je dobre, ze sa vie nielen o tych so stastnym koncom, ale i s menej vydatenym. Verim, ze to moze vyjst, doprajem to kazdej, poznam zmiesane manzelstvo, kt. by sa i dalo zavidiet (ked to slovo sa tu vyskytuje ako synonymum kvality) ale ta zena sa sprava uplne inak a nevystatuje sa, ci nepovysuje nad 'chuderami' s inym nazorom.
Aj tebe verim, ze zijete svoj bezny zivot, o prispievatelke z turecka som presvedcena, ze je stastna.
@ali08 si to napisala inak, nez ja... nepisala som o zenach, tie sa maluju, ze vyzeraju ako pojazdna drogeria ... pisem, ked sa zacne malovat dcera a z otcovho milacika sa zrazu stava mlada dama ... ze vtedy vacsinou zacinaju prve konflikty ... mala som kamaratku z Iranu, ona si tiez robila, co chcela, tam vlastne riskuju mnohi ... ale raz ju prichytili s jej vtedajsim priatelom, kedze s nim nesmela byt oficialne sama bez sprievodu rodinneho muzskeho prislusnika, museli narychlo zorganizovat svadbu ... inak by ju ukamenovali ... vcera som prave pozerala dokument, jedna Europanka sa tiez prestahovala do Turecka, byvali niekde v turistickej oblasti a mohla si robit, co chcela - po troch mesiacoch ale priatel predal byt a vratil sa nazad ku rodine do Anatolie ... a zrazu nesmela chodit sama von, uz toboz nie po 20-tej ... Turecko je velka krajina a nie vsade vladne multi kulti benevolencia ako napr. v Istanbule ci v Antalyi
teraz som citala - to malovanie a povolene spravanie zien a dievcat sa tiez lizi od krajiny ku krajine, dokonca od regionu k regionu. A tia zvyky sa zvyknu prena sat i na slovensko, aspon ciastocne sa pozaduju, zalezi skutocne od otca dietata a od rodiny a krajiny z akej pochadza. Nastsastie na slovensku su urcite prava, nanestastie nikdy nevies ci vobec a kedy zacne dotycny tlacit (nemusi) a ake prostriedky k tomu pouzije. Najnebolestivejsie je zmanipulovanie. Ale netvrdim, ze je to pravidlo. Len pisem aj odvratenu tvar, aby sa predislo nedorozumeniam vo vztahu a naopak v pripade potreby aby zena vedela adekvatne teagovat v sulade s jej poziadavkami

@ali08 Ako inak 🙂 Trafená hus zagágala 😀