icon

Pozvanie cudzinca na Slovensko

jankanakoniku
16. feb 2013

ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.

ali08
23. okt 2015

@mystery217 ano to som nevedela.Každý rodič vedie svoje dieťa k tomu aby nekradol,neklamal a aby v niečo veril atď čiže je to časť z náboženstva.

@eeffka ja som matka ale nikdy som nepocítila že sme rozdielny.
A tie obmedzenia znova ide o to aký máte vzťah všetko je to o dôvere, atd

anickablava
23. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@zeriempizzu AKo som už napisala s osobou s tvojim vyjadrovanim je uplne zbytočné strácat čas.Tak ma neoznačuj, nema to vyznam.

mystery217
23. okt 2015

@eeffka to mi ako odpoved stači, dakujem

alaguema
23. okt 2015

@kmk11 konečne triezve príspevky v tejto téme, dvihla si úroveň diskusie, ktorá bola taká úbohá, že mne osobne sa nedalo do nej ani prispieť.
@aber mám len jednu otázku, ale ešte predtým ti napíšem, že plne rešpektujem právo jedinca vybrať si partnera podľa vlastného uváženia a nebudem ti ani písať o možných následkoch, si šťastná, to je v najlepšom poriadku, nech vám to vydrží, nesúhlasím so všeobecňovaním, čo sa moslimov týka, ale zaujíma ma, či umožníš v budúcnosti tvojmu mužovi, aby vycestoval spolu s vašim dieťaťom do Egypta bez teba?

anickablava
23. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@aber A o obyvateloch z Egypta. Či ked je Egyptan na Slovensku tak šibnutím zazračného prútika sa zmení na gentlemana????Nebud smiešna.

eva8
23. okt 2015

@anickablava 'dobru chut' 🙂

zeriempizzu
23. okt 2015

@anickablava ty sa vyjadrujes lepsie??? Co ty o mne vies?? Ukludni svoje radikalne pohlady lebo kvoli svojmu rasizmu mozes mat realne problemy s policiou.

ali08
23. okt 2015

@alaguema môj mm cestoval sám zo synom a nikdy som neuvažovala nad tým či sa vráti alebo nie.ak mu na nás záleží a ľúbi nás ako rodinu prečo by mal špekulovať. Jeho rodina bola vždy na mojej strane vo všetkom a ked sa niečo pokazilo v rodine vedeli chlapom riadne vyčistiť žalúdky.

ali08
23. okt 2015

Ľudia sa vo svojom živote menia a môže sa stať že aj po 20-30rokoch manželstva sa proste niečo stane nastane zlom v ich živote a budú to všetko chcieť ukončiť.nikdy nehovor nikdy.

alaguema
23. okt 2015

@ali08 ok. ďakujem za koment. Určite ti je jasné, prečo sa pýtam. Dôvera je fajn, ale tých únosov detí do moslimských krajín ich otcom, už bolo habadej...to je fakt, ktorý tu proste je. Zaujímalo by ma, ako to tie ženy v sebe riešia. Aj keď majú teraz stále menej dôvodov vracať sa do svojich krajín, ktoré sú na tom čoraz horšie, ale predsa...

mystery217
23. okt 2015

@ali08 čo si nevedela?o tých vidiečanoch?

anickablava
23. okt 2015

@aber Čo mam rešpektovat????KEd vidim kolko vas tu je, je mi spatne. Ja nechcem aby moje deti sedeli v lavici s nejakými Ahmedami a vyznavačmi alaha. Nech si títo ludia ostanú pekne krásne v tej krajine,kde je to normalne. Celkovo tato situácia čo sa deje je závažná.Coraz večší počet moslimov v EUrope speje k vzájomným konfliktom a nevraživosti. Zober čo sa stalo včera. Už som to písala v inej téme. Mám sa bát o niekolko rokov že niekomu prepne v hlave, pretože je proti islamizacii a pristahovalcom a zmasakruje v škole deti a učiteľa?????Mám sa báť že v tej škole može sedieť moje dieťa????TOto je realita, nie americký film. Už sa zobuď aj ty. To že ten tvoj zatial seká dobrotu je pekne. AK by k niečomu prišlo len potom by si videla. MOja kamoška sa tiež bila do prs, žila s moslimom tu, akého ma manžela a krásne manželstvo. Dopadlo to tak že meno dieťaťu ak to bol mužský potomok daval on, samozrejme arabské. Ako inak. Aj ked chcela iné, nakoniec ustupila. Potom mi potajomky na navšteve hovorila či može dat detom parky, lebo u nich doma sa im bojí niečo také uvarit.K nemu domov chodila zasadne s nim, cela rodina. Ako sa vyjadrila, pre istotu.
Nemysli si, že my čo tu píšeme ti zavidime, neprajeme alebo niečo podobne. Niektoré moslimsku mentalitu poznaju viac ako si mysliš.

mystery217
23. okt 2015

@anickablava fuuha, a potom že su vojny

0silvia0
23. okt 2015

@mystery217 no to je fakt "upokojujúce" čítať tvoje slová o znásilňovaniachtivých magorovitých vidiečanoch v širokých súvislostiach s momentálnou situáciou 😒

mystery217
23. okt 2015

@0silvia0 no čo už nemusia hneed znásilnovať preboha, hovorím čo sa može stať,a je to smutne je to tak ,, lenže ten sa nedostane do EU určite !!! lebo on je rad že je on ani o EU nevie ,,,rozmýšľaj

0silvia0
23. okt 2015

@aber mne zasvietila kontrolka pri tvojich slovách: "keď ideme na sk von, chce nech mám krásne vlasy urobené a pekne vymaľovana"
Tu už je cítiť rozdiel medzi cudzincom a slovenským mužom. Pre mňa osobne je tento vnem úplne cudzí, môj manžel moju vizáž vôbec nerieši a ani mi nikdy nepovedal, ako sa mám maľovať a čo si mám robiť s vlasmi, berie ma ako celok. Z tvojich slov mám pocit, že sa manželka berie ako ozdoba. Možno sa mýlim, ale môj vnútorný pocit je takýto.

0silvia0
23. okt 2015

@mystery217 rozmýšľam, zamýšľam sa, takže magor vidiečan sa nikdy nedostane do EU, ok, dobre, presvedčila si ma 😉

mariaroha
23. okt 2015

@mystery217 Ešteže sa tu hrnú všetci inžinieri...už sme si vydýchli. Vieš koľko tu prichádza analfabetov a tie najspodnejšie vrstvy...

mystery217
23. okt 2015

@mariaroha a tomu ani ty ani ja nezabránime,, a to že existuju čo JA za to môžem?
@0silvia0 nechápeš ale dobre,nebudem viac vysvetľovať, zbytočne

mariaroha
23. okt 2015

@mystery217 Nič v zlom len si odporuješ v odpovediach. Nevedia kde je EU, tu neprídu -verzus- nezabránime tomu. Tak ako? A dúfam, že zabránime minimálne tomu, aby sa natrepali na Slovensko.

mystery217
23. okt 2015

@mariaroha ani ja ich tu nechcem

ali08
23. okt 2015

@anickablava moj syn chodí do školy a nerizprava si tam akého je vyznania to je každého osobná vec pokiaľ však to niekomu nehusti do hlavy.
A zase ďalší príklad toho ako veľmi počúvame správy lebo bez toho to nemôže byť aby sa včerajšia správa o učiteľovch a deťoch nedostala na MK.keby sme boli taký zli tak aj by som nechcela aby syn v triede bol medzi kresťanmi. Ale my to proste neriešime. Si myslíš že v moslimských krajinách ziju iba moslimovia?nie sú tak všetky vierovyznania a dokonca aj spolu chodia do školy.to len my niesme na toto zvyknutý tak je potom z toho veľké booom.

@mystery217 nie o tom krestanstve

ali08
23. okt 2015

@alaguema riešia to ťažko predsa je to tvoje dieťa a musi to byť ťažké nechcela by som to zažiť lenže ak sa to stane nenavyberas si.poznám prípady kedy sa pár rozišiel a žena teraz trpne čo bude o mesiac o dva keď ho to tu prestane baviť veď už rodinu nemá a rozhodne sa ísť domov lenže tomu nezabranis ak pôjde súdnou cestou výhra ona a on bude plánovať únos ale ak sa rozhodne ostať tu závisí na tom ako sa dohodnú v starostlivosti.
Únosu sú všade a je jedno ci je ten alebo onen akurát moslimovia majú taký zákon aký majú.

aber
23. okt 2015

@alaguema áno, prečo nie, ja stým problém nemám, ako som písala, my máme taký vzťah akokeby som ani s moslimom nežila.uz vyše 6 rokov žijeme spolu, tak preto a ďakujem ti veľmi pekne za pekné slová 😊

aber
23. okt 2015

@anickablava žije tu 11 rokov a je mi jedno čo píšeš 😊😊😊😊😊

aber
23. okt 2015

@zeriempizzu aj ja jej to hovorím, stačí nahlásiť

aber
23. okt 2015

@anickablava no stým, že bude aj tvoje dieťa sedieť vedľa moslima je už teraz realita, zvykni si, nič iné ti neostáva, čo sa má stať sa stane, veď prepnut môže aj slovákovi.pre chlapčeka sme vybrali Emanuel, hmmm, je arabské nie. Pre dievčatko Sarah alebo Ella..ja bravčové nejem už viac ako 15 rokov a kupujeme hyza parky hydinove. Tá tvoja známa žila s moslimom čo sa 5x denne modlí a je pobožný, to je zase niečo iné ako my 😊s takým by som nevydržala.

sense
23. okt 2015

@anickablava myslim si ze uz trosku prehanas.....

aber
23. okt 2015

@0silvia0 som pekná žena a chcem byť aj pekná keď pôjdem von, to som myslela tak že nechce mi ukrývat krásu pod hidzabom a nechce aby som konvertovala, to nechal na mňa a moju slobodnú vôľu. Mne nehovorí ako sa mám maľovať, to si zle pochopila. 😉

aber
23. okt 2015

@sense trochu viac, moslimovia tu žijú desiatky rokov v pokoji, ani o tom netušila.je to rasistka, čo nemá rada všetko čo nie je arijske. Je to smutné v druhej svetovej by mohla byť aj strazkynou v koncentraku a radosťou by udávala.pre mňa je, vlastne nie je nič, len bla bla 😊😊😊😊😊