icon

Pozvanie cudzinca na Slovensko

jankanakoniku
16. feb 2013

ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
eva8
16. okt 2015

baby, ex mi uz cca v r.2005 vravel, ze v Alziri je boom - navazovanie internetovych znamosti. Je to pre muzov vyhodne aj z dovodu, ze sa im nemusia hladat manzelky, pripadne uz i z pribuzenskeho krizovania v minulosti. Dalej mimo ich krajiny sa im crtaju moznodti leepsie. Vraj si cez internet dopisovali i zenati muzi. Navzajom si medzi sebou predavaju info.

geox
16. okt 2015

@fidka79 Tak potom super ked su aj taký čo im to klapne. A kazdy tu len straší.

vika35
16. okt 2015

@ajus41 nechcela som sa nikoho dotknut, ved pisem, ze vam to zelam nech ste stastne. ja mam tiez kopec priatelov z roznych krajin 🙂
nuz ale by si sa cudovala, co poniektore zienky su schopne porobit, tot len nie tak davno tu bola kocka, ktora si par mesiacov len pisala s niekym a uz riesila pozvanie koli svadbe :P

vsetko dobre.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
juya
16. okt 2015

@fidka79 tak tak kto chce kam pomozme mu tam. Ja mam snubenca krestana z islamskej krajiny - o perzekucii krestanov zo strany moslimov by mohol vydavat casopis...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
geox
16. okt 2015

Ja neviem ci ho mam teda pozvat. Berem to cisto len kamaratsky vsak laska sa neda riesit esemeskami. Ale nechcem sa nicim zaviazat a v tom pozyvaciom liste sa treba zarucit ze sa budem onho starat atd. Ale vsak on si chce chce o seba postarat sam. Predcasi nebudem vydrziavat chlapa kym tu bude na navsteve.

vevesh
16. okt 2015

@geox to si musis dobre rozmysliet - pretoze toto tlacivo je prave na to , ze ked sa mu nieco stane alebo niekomu nieco spravi, ty rucis za neho (hlavne financne) - nejde ani tak o vydrziavanie, ale vopred musite bud ty alebo on dokazat dostatok financnych prostriedkov na pobyt (50eur /den+ubytko)

maria200981
16. okt 2015

@fidka79 ja zijem v moslimskej krajine ...pravidelne cestujem na Slovensko aj s detickami...deti mam krstene, manzela mam super a urcite sa nikomu nepodriadujem ....a zivot v Turecku sa mi paci a aj ludia tu su velmi mily ku mne aj ked vedia ze som krestanka a zahranicna ...mam kamaratky ktore tu ziju uz dlhe roky 16 17 rokov a su spokojne stretavame sa... netreba zas vsetko zablovat...i ked pravda je ze si treba dat velky pozor omnoho vacsi ako ked mas frajera z rovnakej krajiny

ajus41
18. okt 2015

@geox a ako dlho ho uz poznas???

ajus41
18. okt 2015

@fidka79 ahoj predstav si zena konvertovat nemusi. Je to tvoja vec aky zivot si zijes alebo spolu zijete predsa nebuds robit nieco co to sama nechces. Rozumies.

geox
18. okt 2015

@ajus41 Asi tak necelý polrok. Javí sa biť slušný. Ja by som nemala az tak problem z tym pozvanim keby som bola sama. Mam ale mensiu dceru a dosť sa o nu bojim po tom čo všetko sa píše o moslimoch.

eva8
18. okt 2015

@geox bat sa o nu nemusis. Jeho jediny ciel je dostat sa z krajiny von. To si chces doviest cudzieho chlapa do bytu?

aber
18. okt 2015

@fidka79 vieš nie všetci sú takí ako ich popisujes,evidentne to máš len z časopisov a z médií. Ja nemusím vôbec konvertovať na islam, vôbec nedrzim ústa, každý si vždy povie svoj názor, ako v každom vzťahu, robíme kompromisy, na začiatku to bolo trochu ťažké ale po 6 rokoch je to malina. Každá z nás si môže vybrať partnera aký jej vyhovuje a chce, také ako ty a iné tebe podobne, ktoré si myslia, že vysmievanim a prianim zlého do života zmenia svoj pohľad na nich. Nie, takže úplne zbytočne píšeš písmenka ,lebo reagujú na tvoje komenty len tie ktoré stebou súhlasia. Prispela si do témy do ktorej nevidís.toto je téma pozvanie cudzinca na slovensko a nie, nenávidíme cudzincov. Mier stebou

ajus41
18. okt 2015

fidka79 je sama nikto ju nechce a preto musi ohovarat inych, co uz.

ajus41
18. okt 2015

@juya Dakujem Ti velmi pekne ale o Tvoju radu nestojim, nie som tu preto, aby som riesila svoj vlastny zivot s cudzimi ludmi prisla som sem viac menej preto, aby som zistila co potrebujem ohladne nasich papierov. Vdaka Zelam Ti vela stastia do zivota.

eva8
18. okt 2015

@ajus41 otehotnela si v alziri? fidka snima klobuk pref tymi, co to myslia vazne, to nie je ohovaranie.

geox
19. okt 2015

A neexzistuje ziadna ina možnosť pozvania bez vsetkych tych záruk? Keby sa on zarucil ze ze bude mat svoje financne prostriedky?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
eeffka
19. okt 2015

@geox nech si kupi organizovany zajazd , nebud salena ze si nasyslis do bytu cudzieho chlapa a este budes za neho aj rucit na nejakom urade. Mas malo pocernych? Pridi na vychod mozes si vyberat z Aliov a Abdulov kolko chces.... 😠

@maria200981 turecko je ina liga, aj ked doposial som nepochopila preco sa krajina ktora ma snad 95% uzemia v azii tlaci do EU ( financny dovod samozrejme mi je jasny)

Ja osobne som proti takymto zvazkom, ale to musia tie zeny asi zazit na vlastnej kozi, vid ta kocka vo Viedni co mala tusim Albanca ci koho za muza? a zili civilizovane tot od nas par km
dalsie co prave zazivam, kolegynma, nasla si inda, velka laska, isla sa vydavat do indie, trvalo jej 1/2roka kym ho dostala na slovensko, chodila ku nam cudzinecka, policajt sam len krutil ocami ci mame malo chlapov, ze o 2-3roky mu potom placu na oddeleni nech im pomoze... cele zle

vevesh
19. okt 2015

@geox to je jedno, ze on bude mat vlastne prostriedky - on sa sice zaruci, ze vsetko si zaplati, ale ak sa nedajboze nieco prihodi, a on nebude mat tie "extra" peniaze, budu "tahat " od teba...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
vevesh
19. okt 2015

@fidka79 da sa v pohode 😉 zalezi vsak od krajiny (v saudi asi tazko, ze ano..) , rodiny, zazemia a samotnej zeny.. 😎

aber
19. okt 2015

@fidka79 no v egypte je tak, že v okolí centra ženy málo nosia hidzab -šatka, samozrejme v okolí už nosia, jedna moja svagrina nosí aj doma aj vonku, druhá len vonku .muž je hlava rodiny, žena je v domácnosti, robiť nemusí, to zariaduje manžel, stará sa len o domácnosť a deti. Dievčata jej pomáhajú, keď vyrastú, povinnosti prejdú na najstaršiu dcéru a mama nerobí už ani domáce práce ani starostlivosť o ďalšie deti. Tam neexistujú domovy dôchodcov, lebo, členovia rodiny sa musia i starého postarať. Sú sudrznejsi ako slováci, tým je jedno, že sa do krvi rozhadaju a ani na pohreb si nepridu.to sa v egypte stať nemôže. Keď mladí idú na rande, normálne idú do kaviarne prípadne do reštaurácie.zalezi z akej časti pochádzajú, ide najmä o huraga, šarm a iné, tam je to normalne,ze chodia spolu von, pri takom páre sme aj sedeli. A tá šatka, určite by som ju nosila, ja s ňou problém nemám ,to len z úcty k rodine, nechcem aby ich susedia e fzohovarali, že akú majú nevestu. Išli sme na výlet vtedy som mala šatku prehodenu cez hlavu ako pri pyramídach, zoo, keď sme išli do okrajovej časti káhiri k rodine, tak som šatku nemala a ani ostatné dievčatá, bolo nás veľa. Prišla aj jeho sesternica a mala na sebe burku, len oči von.muz mi vysvetlil že ženy tak sú náučene a chcú tak chodiť ani on nechápe, že načo. To sú už taký moslimovia ktorý sa modlia 5x denne a prísne dodržiavajú korán, je to ich životný štýl. Môj sa nemodli 5x denne, dodržiava len ramadán aj to Niekedy odflakne. Takže v skratke asi tak. Keby si len raz chodila alebo žila s arabom ,už by si slováka nikdy nechcela,mnoho kamaratok tak urobilo. Netreba všetkému veriť a nehadzat do jedného vreca. Za 6 rokov ani raz mi nepovedal,ze chcem aby si bola moslimska.samozrejme,ze treba si dať pozor, nie všetci sú takí ako môj

eeffka
19. okt 2015

@aber a ak by ste sa nedajboze rozviedli ako to bude s pravom na dieta? Nezaujimaju ma sluby ale pravne naroky.

eva8
19. okt 2015

@aber poznamd ievcata, ktore chodili alebo zili s arabom a uz nikdy viac. Nezovseobecnuj

vevesh
19. okt 2015

@aber v kazdej kulture najdes super chlapov a takistov idiotov na ntu debility - to je jedno ci arab, slovak alebo eskimak.... Pri vybere vztahu s inou narodnostou (uz aj s cechom) treba vsak ratat, ze to bude o kulturne rozdiely narocnejsie ako s "cistym slovakom ", kde sa vyskytnu akurat tak vztahove problemy...a Kto kraca s otvorenymi ocami a usami , ma velku sancu uspiet...

fidka79
Odpoveď bola odstránená