Pozvanie cudzinca na Slovensko
ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.
@vevesh áno presne toto som písala, poznám takých arabov ktorých treba oblúkom obchádzať, toto isté som aj ja písala ,o vzájomnej tolerancii bez ktorej to nejde, kompromisoch a dopredu sa porozpravat o ocakavaniach. My sme si všetko povedali a žijeme svoj sen 😊😊😊😊😊😊😊ako každý máme svoje pravidlá asi tak
@eva8 mnoho kamaratok tak urobilo si zabudla dodať a to, že nie všetkých treba hádzať do jedného vreca, nie všetci sú ako môj, keď tak pis všetko, nie len to čo ti vyhovuje,pises len to čo si počula z druhej ruky, ja viem aký je s ním život a nepotrebujem aby mi radili čo mám robiť. Mnoho žien ostalo nestastnych po takých vzťahoch to viem aj ja, ja si chránim to svoje nie nadarmo sme spolu už roky. Myslela som si keď napíšem čo prežívam a ako je to naozaj, tak prestanete vyryvat, škoda, máte z médií mylné informácie, mne nevadia ani utečenci ktorý migrujú a ten komu to vadí, nech raz on neuteka pred vojnou a pomoc nedostanú. Pre tieto veci ste všetky ovplyvnene ,preto ste proti cudzincom, hanba
aber Nechaj ich su to zavistlive ubohe chudery, asi su tiez samy takze treba to brat s nadlhadom a najlepsie kaslat na ne a nereagovat 🙂
@ajus41 ak chces napisat pozyvaci list, musis si ujasnit koho vlastnee pozyvas. Manzela, priateela, otca dietata a pod. Pojem skoromanzel nemozes pouzit. Ak planujete oficialny sobas na slovensku, ci cakate spolocne dieta, tak treba byt uprimna a napisat to. Pozyvas ho kvoli zluceniu rodiny. Na cudzineckej policii ti daju zoznam co vsetko potrebujes, rychlo sa to da vsetko vybavit. Ak budes chciet vybavovat svadbu, tiez to najneskor za tyzden obehas, dlhsie to trva s papiermi z alzira.
Nemyslim si, ze vam tu niekto zavidi.
Cista zvedavost a prejaveny zaujem, aby sme sa lepsie zorientovli aj my.
@fidka97 podla mojich znalosti za 'domov' dietata sa povazuje krajina, v kt. dieta prezilo vacsiu cast zivota. To ale neplatilo pre dieta v tunise, na letisku sa policajt pytal, ci otec dietata povoluje odlet matky samej s dietatom. Po pravnej stranke tam a v podobnych krajinach pravdepodobne platiili ine zakony.
@eva8 ja si nemyslím, že zvedavost,ale píšu nech si svojho alibabu prinesie, koho je čo dotoho, že milujeme cudzincov. To je sila aby sa pýtali či budeme nosiť šatky, ja stým problém nemám. Keďže môj muž obdivuje moje vlasy a chce aby všetci videli že má krásnu ženu, tak nechce aby som nosila šatku. Je to závisť lebo vedia, že sa máme dobre. Zažívam to stále už roky, takže pre mňa nič nové asi tak z môjho pohľadu
@aber pozri, ty nosis satku v egypte z ucty k rodine, aby susedia neohovarali aku maju nevestu. Tu, ked dievcata ziadaju vysvetlenie a info z prvej ruky, uz je problem. Preco? Chapem, ze mas rozne skusenosti, ale s tym si musela ratat. Ludia su zvedavi. Co ti maju zavidiet? Myslis, ze neexistuje aj stastny vztah so slovakom? A s tymi abdulami. Dotycna ani nevie, odkial jej kamarat pochadza a uz uvazuje o poskytnuti svojho bytu a bytu jej dcerky neznamemu muzovi. Tak piseme nase uvahy, varovania. To nie je zavist. Skus sa i ty
este dodam. Fidka napisala co si mysli. V reakciach sa jej oponovalo. Tak vyzvedala z prvej ruky ako to vlastne je. Ty si jej pekne opisala, ako to je v egypte. I mna to zaujalo. Co je na tom zle? Jedine snad moja netaktna otazka o ajiuskinom babatku. Ale mala zmysel - asppn pre mna - v suvislosti s pozvanim. Platia urcite pravidla. Zacat vybavovat viza na slovensko a zatajit skutocnosti, potom sa cudovat, ze im to nevyslo a nadavt na system a vsetko naokolo? Neda sa poradit ohladom pozyvacieho listu, zak nevies o co ide. Preco sa xaujimam o obsah a nie formu? Lebo samotna ajus poradila, aby nepisala, xe ohladom sobasa. Preco by mal niekto pisat ohladom sobasa, ak neplanuju sobad? Naopak, ak planujy sobas, preco to zatajit? Ziskat viza podvodom? A potom sa zlostit nad systemov. Cud zinci su monitorovani. Zatial... Vari preto sa tu spominali utecenci, aby nadtal chaos a zjednodusila sa situacia?
@eva8 môj názor na to, že si chce priniesť cudzinca čo ani nepozná, je veľký risk. Úprimne... On nechce mozno sa mýlim s ňou ostať, bude jej neverny, lebo sú to muži ktorí v domovine nemohli spavat s kadekym a tu majú voľnú ruku, pokiaľ sa nevyburia, dovtedy sa neupokoja. Ona si myslí, že ostane s ňou, myslela som si, že ho normálne pozná... Ale toto je veľký risk. Preňho to bude ako keď dieťaťu date možnosť sa vysantit v aqualande.vedia dobre poblaznit a nechať sa obalamutit. Len maloktora to ustoji väčšinou po roku odídu, keď nechcú hlbší vzťah. Existujú aj dobrý aj zlý ako v každom národe. Len treba mať čas, aby si to dotyčná uvedomila. Ja na jej mieste by som počkal minimálne rok ak aj vtedy bude mať záujem nech to rieši. Ak dobre viem, tak väčšinou dostanú víza na 3 mesiace musí mať na účte minimálne asi 2000 e, kde bude bývať ,nesmie pracovať vlastne ho bude živiť...aby si preštudovala,ze aké majú zvyklosti, či sa 5x denne modlí, bude sa musieť zriecť bravčového... Ja som ho nikdy nemala rada čiže som len bola rada, bude sa musieť decentne obliekat,ziadne vystrihy a minisukne,lebo ju bude brať len za k.... U a bez rešpektu....
S tym pozyvacim listom teda poradit neviem, ale myslim, ze takato vec by sa mala poriadne premysliet, presne ako to tu pise aber. Zbytocne vela riziko pre teba a aj pre tvoju dcerku.
Arabi na slovensku? nech ich je co najmenej....a dufam, ze to tak aj ostane
za svoju reputaciu si mozu jedine sami
@mircalla nemáš rada... Hm, ako môžeš nemať niekoho rada keď ho nepoznas? Len kôli rase? Tak si potom rasistka .lutujem ťa len kôli tomu, že je iná rasa, tak ich nemáš rada. To vôbec nemusíš, stačí tolerovať. Určite nemáš rada ani maďarov, s jednou si píšeš, nevadí ani nechcem aby si ma mala rada. S rasistami sa nebavím a mier s tebou druhý krát
@aber prosim ta, si uboha. laskavo nerob zo mna rasistu. som toleratna az az - nevadi mi vobec nic okrem arabov - moslimov.....ani cernosi, ani homesexuali. ani madari, dokonca este aj romov dokazem tolerovat
s rasou to nema vobec nic - nemam ich rada preto, ze 90 % z nich su agresivni, vychcani, nekulturni kreteni. lutuj skor seba. schvalne nepisem 100, aby som neurazila tie vynimky
To, kam dostali tento svet sa neda TOLEROVAT!!! Malokto je toleratnejsi nez ja, ale odtial potial...sa pozri, co sa tu deje za posledne roky. Uz ked som tam bola v minulosti na dovolenke, mi vadila im mentalita - trapne lacne namotavky a ako kazdeho okaslat o peniaze...grc

@eeffka Ja som sa pytala na pozvanie cudzinca. Tvoje dohadzovanie Alinov a Abdulov si nechaj pre niekoho ineho. Asi ich dobre sama poznas ked ich dohadzujes! Nenecham sa od teba urážať. Stalo sa co sa stalo rozumiem si z Alzircanom ale to neznamena ze ma budu zaujimat niaky Abdulovia s tvojej Vychodniarskej dediny!!!