Pozvanie cudzinca na Slovensko
ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.
Nie som rasistka a stretavam sa s utecencami v praci...ano niekt. Rodin mi je luto ale .... v nedohoadnej dome ma caka vypoved na sude proti alzircanovi ...dovod pokus o znasilnenie...a najlepsie na tom je ze tento odpad spolocnosti este aj nezabudol vykrikovat ked sa mu v tom zabranilo rucne....nie bitkou len znemoznenim uteku citujem more respect you are rasist.... viem je to trochu off topic ale aj takyto su ti dotycni kt. Si vela zien chce vziat za muzov na slovensko a ani sa nepoznaju
@aber si myslis, nas to tu neovplyvni, ked sa vsetci nahrnu do Nemecka? To je ako si mysliet, ze vlaky su zadarmo. 🙄
@majka99999 určite ovplyvní, ako to nik nevie, mne sa jedine to nepáči, že všetkých odsudzuju, sú medzi nimi aj zlý ľudia to určite ale odsúdiť všetkých to je na hlavu....
@aber Medzi tými niekoľkými Sýrskymi , kresťanskými utečencami je moslimských zmrdov na tisíce...tak trošku rozmýšľaj, kým napíšeš nejakú kravinu 😠 A ešte taká maličkosť, ukazovali nejakú skupinku Sýrskych kresťanov a medzi nimi 4 ženské s burkami, takže? Skôr mi prídu ako ekonomickí zlodeji...a Nemci sa spamätajú až vtedy, keď budú mať celú krajinu zaplavenú mešitami 🙂 Júúúúj, ešte bude veselo 😀 😀 😀
eva8 predstav si uz som ho napisala zlatko ten pozyvaci list a do Mojho osobne zivota je Ta H....O tak sa staraj o seba to spravis najlepsie dobre 🙂
Ty si myslíš, že sýrsky kresťania nemôžu mať známych moslimov? Ja som kresťanka a muž moslim a rešpektujeme sa. Ty vidíš niečo v tv a už si odborníčka? Si smiešne, presne ako tvoje komenty. Ja som nato ukázala, že stačí, že má burku a hneď je odpad, tak ak nie rasizmus tak čo je to? No neviem ktora z nás nemá mozog, ale určite neodsudzujem ľudí podľa obalu. Nemám stebou o com si obyčajná rasistka a nemám zapotreby ti nič vysvetľovať. Aj kuraci mozocek pochopí.... Maj sa pekne a nech ťa raz tá tvoja nenávisť nezozerie
@aber bola som v egypte raz a raz v tunisku -velmi davno
s nikdy viac stacilo mi.......prave kvoli ich blbej mentalite, nie kvoli rase...neplet sem rasu
presla som toho dost, aj chudobne krajiny, ale ludia boli vsade fajn. dokonca aj moslimovia v malajzii ci indonezii su uplne ini od tychto....mierumilovni, vies?
Aber prosim Ta cudujem sa Ti ze vobec nieco tymto primitivnym zenam vysvetlujes. Kasli Ty na ne vobec, ale vobec sa tym nezatazuj a nevysvetluj nikomu vobec nic! Zi si svoj zivot Aber ONI sa chcu Len navazat niektore su primitivne a dalsich maju z toho radost! Takze vrat sa sem Len ked zase budes potrebovat poradit. Co je koho do toho ako kde a s kym Ty zijes Aber?! Pomahaju Ti nejako v zivote?! Spamataj sa a usetri si nervy! Adriana
@ajus41 ja len dodam, ze ked uz ziadas o pomoc a ten druhy ti da odpoved, tak mu miesto ok noepovedz, ze mu je h... do tvojho zivota 🙂
Vies co si ukazala? Agresivitu a snahu o podvod. Do teba mi je nic, ale do spravania sa, ktore sa podvedome nalepuje a do zavadzania pohrdania pravnymi predpismi platnymi v nasej krajine a postupneho znevazovania vlastneho naroda ano. 🙂
Baby, satka a bravcove je to najmenej, dolezitejsie je nebezpecenstvo podvedomeho preberania spravania sa. Clovek je stastni, no podomie mozno s niecim nesuhlasi a vznika agresivita, obvinovanie ojolia. . Pripadny unos dietata je nic proti rozkladu spolocnosti. Aspon tolko z mojich pozorovani.
@petra7777 - nevidella ssom tie zeny v burkach, ale i celkovo v tych koncinach nosia pokryvky hlavy skoro vsetci, nielen moslimovia -
@ajus41 primitivna si jedine ty a tebe podobne naivky....nic viac sa k tomu neda dodat, ale niektore zeny su nepoucitelne
kazdy sudny clovek ma na toto dost jasny nazor a primitivne je ho obvinovat z rasizmu, nema to nic spolocne s rasou, ale ich problematickou mentalitou
ano, su vynimky, ale tych je malo
@aber toto tvrdenie, ze vsade su dobri aj zli ma ozaj dostava do kolien
kolko je tych dobrych? ci nevides, co sa vo svete deje? co nevidis, kolko je problematickych manzelsiev s arabmi, ze zeny sa boja o holy zivot. chces mi tvrdit, ze su to kultivovani, prispsosobivi a mierumilovni ludia? jasne, zopar sa najde. len ty si totalne zaujata a beres to osobne, pretoze to mas doma, takze iny nazor ako obvinovat ludi z rasizmu ani necakam. Ake zmier sa s tym, ze nazor ako ja ma vacsina a asi to nie je pre nic za nic
@mircalla áno sú to kultivovani, mierumilovni, nie všetci ale sú....... neplet si ich s teroristami .keby si ty utekala s dieťaťom v náručí pred vojnou, čo samozrejme ti raz neprajem, každý sa k tebe správa opovrhnuto, lebo si biela, neburila by si sa? Nekricala by si, veď nie som dobytok pomôžte mi.... 😊ja by som sa burila,kricala, veď mám také isté práva ako iný, len preto že som biela som nič??? Nikdy nevieš kedy budeme mi potrebovať pomoc a utekať pred vojnou, nikdy to si zapamätaj.tetaz sme v bezpečí, dokedy? Viem aká je situácia a preto tak píšem, mám srdce na mieste čo vy nemáte a viem podať pomocnú ruku.
Ahojte.ked sme chceli prist na sk aj s manželom cudzincom všetko sme vybavili na sk ambasáde v jeho krajine kde sme žili akurát zo Slovenska musela mama napísať pozivaci list.víza sme žiadali na ambasáde na dobu 90 dní ale da sa aj na menej.potom si on musel vybavit poistenie pre prípad úrazu atď na tu dobu na koľko chce ísť na sk.žiadnu garanciu ani nič sme nepotrebovali.môže si vybavit víza z viacerými vstupmi ak by ste chceli ísť inde navštíviť.
Tie ktoré ste na sk choďte na cudzinecku a oni nech idú na SR ambasádu tam tiež im dajú informácie čo potrebujú od neho.
Za účelom výdaja viem ze musel mať manžel doklad o tom ze neni ženatý v jeho krajine a kopec ďalších vecí plus tu garanciu do banky.tá garancia sa platí pri vybavovaní trvalého pobytu na sk je to život.minimum krát 12 čiže aby za ten rok nebol štát za neho zodpovedný . Ale tie peniaze len vložíte do banky a za 24hod.ich môžete vybrať a použiť.oni potrebujú len doklad o tom ze sú v banke.vybavenie trvalého pobytu trvá min 2týždne ak je všetko v poriadku ale je lepšie mať turistické víza na 90dní keby sa cudz.polícia zdržala.
Ako neviem prečo ale vždy keď niekto napise príspevok o cudzincovi po dvoch stranách podaktore sa začnú nudiť a úplne obrátia účel príspevku a neguju tu moslimov. Nikto sa nepýtal na názor moslim a to čo sa deje teraz ale chcel radu.
Už len naša krajina je pre nich zasvätená zem že prídu sem a budú nás okupovat
@petra7777
Presne tak. Potom uz ziadne pozyvacie listy NEBUDE TREBA.
Inak mna by zaujimalo, preco im nepomozu krajiny arabskeho polostrova a Perzskeho zalivu, ale zadlzena Europa. Naozaj by ma zaujimalo preco je totio vyslovene europsky problem, sak to horsie jak sedem ran egyptskych. Preco sa vsetci hrnu do Europy?
@aber ano, tych zien z detmi mi je luto, to je fakt....avsak 90% su agresivni muzi, co demoluju, co im pride pod ruku..hadam sledujes tlac
pomocnu ruku som podala vela krat - davam peniaze na charitu, 2% dani na chore deti
ale nebudem podporovat nasilnych agresivnych chlapov...mnohi z nich sa tlacia do europy za uplne inym ucelom
@ali08 vieš prečo? Lebo sa boja, chápem, nepoznáne straší, nech si píšu čo chcú, ale urazat môjho ,to nedovolim .nikomu neublizil. Oni majú len informácie že manželstva s cudzincami, dopadnú len zle ,áno aj také sú, ale sú aj také kde, je porozumenie, láska, tolerancia a to nevedia pochopiť, veď sú predsa neprisposobivi.moj by už nevedel žiť v egypte, ideme len na 2 týždne na dovolenku a to je všetko. Tieto neveriace, neveria, že môžu existovať aj šťastné manželstva a je mi to úplne jedno. Ja viem čo mám doma a ine ma nezaujímajú

@petra7777 áno niektorý sa správajú strašne, keď sa búria,ale nemôžete hádzať všetkých do jedného vreca predsa, ani mne sa to nepáči, keď niečo také robia, ale viem, že veľa dobrých moslimov existuje,ta osoba napísala že ich nemá rada že sú arabi, ak toto nie rasizmus tak čo.... Oni tu aj tak neostanu oni chcú ísť do nemecka, anglicka... Tak nechápem čoho sa bojite... V 90 rokoch tu bolo plno utečencov z juhoslávie, migrácia stále bola aj naďalej bude, ani ste otom nevedeli pokiaľ sa nezačala vo veľkom... Po 2 sv. Je najväčšia za tie roky. Chcela by som vás vidieť keď utekate pred vojnou o všetko pridete a ešte ľudia ako vy sa tak správajú.. Vás by to nevytacalo??????