Pozvanie cudzinca na Slovensko
ahoj, potrebovala by som poradit ako mam napisat pozyvaci list pre priatela ked ho chcem pozvat na sk. uz som bola na cudzineckej policii a co vsetko potrebujem uz viem, len mam trochu problem ze ako sformulovat pozyvaci list, kde ma vraj stat ako sme sa spoznali,ako dlho sa pozname,preco sem ma prist atd... priatel je z egypta,tak by som chcela napisat poriadne presvedcivo ten list aby mi ho sem pustili. za rady vopred dakujem.
@mircalla Aj mna by zaujimalo, co im kto a kedy slubil. A hlavne preco nebolo vypisane referendum, kde by sa k tejto otazke mohli napr. obcania EU kazdeho statu vyjadrit. Ved predsa my tiez mame k tomu co povedat. Nie je nam predsa jedno ako sa s peniazmi Eu (ne)hospodari.
@trdelnik234 okolite arabske bohate staty ich nechcu, udajne su pre nich hrozbou. okrem merkelovej, ktora si naivne myslela, ze budu robit na nemeckych dochodcov, ale z toho nic nebude, im nik nic nesluboval.
@mircalla jedine prevádzaci ,keď zaplatia mastné peniaze im naslubuju že v eú budú v bezpečí, oni sa o nich postaraju, dostanu byt ,peniaze,ze už sa budú mať lepšie, to im naslubuju .samozrejme,ze nie všetci sú zo sýrie ale na tom nezalezi,lebo aj na nich kydate. Preto nemigruju do saudskej arábie, lebo tam majú inú politiku. Každý kto prejde nelegálne hranice, bude deportovaný. To že sem chodia, je vina vlad,lebo robia politiku akú robia.
@mircalla Hej, tiez som o tom citala, mame rovnake info. Hmm, tak to sa angelina trosinka prepocitala. Mala radsej poskytnut azyl cinanom alebo vietnamcom, potom by na tie dochodky aj realne mali.
@aber hej a preto idem teraz nicit a demolovat ine krajiny? nechavat po sebe bordel, s prepacenim srat v parkoch, bit sa, znasilnovat? materialnu podporu, ktoru dostanu si nevazia....citala som dokonca clanky od slovakov, ako nakladali s materialnou podporou, ktoru dostali.
nuz kto uz moze byt z tohto stastny? a je mi fakt luto tych zien a deti, ale ti muzi sa spravaju ako hyeny
A s tym suhlasim - zla politika celej eu, ktora to pokaslala na celej ciare, plus neriesenie konfilktu v syriu ani nato ani usa
@aber Presne tak, tieto migracne veci sa riesia na medzinarodnej urovni. V tom sa zohodneme a aj v mnohych dalsich veciach, si myslim. Vojna a spolocenske konflikty su hrozbou pre nas vsetkych a svet sa meni, zasadne.
@ali08 ja som poradila a dostala sa mi nadherna odpoved, preto som napisala, co mi z nej vyplyvai
Vsimni si @aber krasna ukazka : zaciatok - mier s tebou....neskor pocit, ze zavidime....potom nenavidime..... zmena pozdravu mier s tebou na zvolanie rasistka!!!!! ..... nakoniec vyhrazanie: pozor, mas dve deti....
Presne ukazana naslednost, kt. som opisovala v inych temach: envy, hate, revange.... plus zvitazi ten prefikanejsi (zavadzanie pri udavani faktov v pozyvacom liste) a zvitazi ten silnejsi... a lahke vyvedenie z miery. Vsetko sa lepi, dobre i zle.... a prenasame to i na okolie....plus pohrdanie predpismi, zakonmi.... chceme anarchiu? v moslimskych krajinach je pokoj pod vladou diktatora. Islam - poslusnost na zaklade strachu, nie na zaklade lasky
Posli link na ine temy, kde si o tom pisala, to o tej naslednosti ma zaujima. Teda ak ti to nevadi.
@eva8 Posli link na ine temy, kde si o tom pisala, to o tej naslednosti ma zaujima. Teda ak ti to nevadi.
@aber ....ty sa do nas nenavazaj, bacha karma, na to, ze mas dve deti by si mala mat viac rozumu.... mne to pripada ako mierna vyhrazka, upozornenie. Vzhladom na uz neprinia pokoja sa mi to zda ako stupnovanie.
Nedala by som si urazat mojho manzela, akykolvek by bol, ale mne sa zda, ze petra urazila teba a nie jeho
Aby si vedela čítať, urazila, tak som jej napísala bacha na karmu, lebo niekto môže uraziť teba. To je samozrejme upozornenie aby si dávala pozor čo povie, lebo sa jej môže stať to isté A na to že máš dve deti by si mala viac rozumu, čo je na tom vyhrážka ? A zle sa ti zdá, urazila aj mňa aj jeho
Ja mam tiež svoj názor na utečencov a taktiež aj môj manžel lebo sám je z jednej z tých krajín ale čoho sa viac bojím je nie ich ale našich aby si mojho mm nezmilili s jedným z nich a nedaj bože nezabili mi ho.nikdy neviete ná koho natrafíte a fb je toho plný a len to tam vrie.utečenci sú hitom tochto roku tak ako boli boje na Ukrajine či zmiznutie lietadla ale v tomto všetkom má niekto niečo zalubom tak prečo to sem ťahať.
Čitala som túto diskusiu a je mi hoooodne smutno. Niekde v politckej a naboženskej diskusii som čítala o tom ako moslimovia prídu do Europy a budu sa množiť s Europankami a mať dalších a dalšich moslimov, manželky konvertitky. Ktorási prispievatelka napísala že neverí tomu že si tu niekoho nájdu. Ktorá baba by si s nim začala, ved sme rozumné a inteligentné bytosti. Ked som jej oponovala že neboj sa, takých naiviek sa najde viac ako dosť, tak mi moc neverila. A pozrime sa, kolko vás tu je. Sedem osem????
Pre všetky múdre a zalubene Slovenky by som mala malú prosbu.Ak už máte na krku Alžírčanov, Egyptanov, Irančanov, Turkov a neviem akú moslimskú naturelu tak budte také láskavé , berte si ich a chodte žiť tam odkial pochadzaju. Netúžim po tom stretavat tieto elementy po uliciach, netužim sa nechat obohacovat touto "kulturou"
ABy som to zhrnula, tak vyjadrím jedno prianie:pred sprostosťou a blbostou niektorych Sloveniek ochraňuj nas Pane Bože. A to nie som extra veriaca.
@anickablava ty nám nemáš čo kázať kde máme žiť, si na hlavu? To ti nedošlo, že mi chceme žiť na sk a nie v ich domovine kde je veľká chudoba .som slovenka a mňa nik nebude vyhadzovat. Keď nás spolu nechceš vidieť, ostan zavretá doma a nikoho neuvidís ďalšia rasistka chuderka
@anickablava a pred sucasnou europskou vladou a ich bohapustymi rozhodnutiami tiez. Amen
vobec netusim, preco som sa zatulala do tejto diskusie a aj som ju zacala citat pocas obeda, asi fakt nuda, no ale jedna vec ma zaujala
@aber pises, ze im tu slubili raj na zemi... cize oni neutekaju pred vojnou a pred nasilim? oni utekaju do raja?
to meni vela veci, lebo my ich tu lutujeme, aki su chudaci, maju doma vojnu, samozrejme im treba pomoct, ale ked oni utekaju do raja, tak potom co ako? asi to nebudu chudaci? asi sa len chcu nechat vydrziavat nami europanmi a aj ked sem k nam na slovensko urcite ist nechcu, nechcu tu zostat, dotkne sa to cele nas slovakov velmi...
a ano, bojim sa, ze raz budem musiet utekat z rodnej krajiny pred vojnou... ale pred vojnou a nasilim, ktore nam tu napachaju ti, co teraz utekaju akoze pred vojnou a nasilim zo svojej krajiny a bude tu to nasilie preto, ze nedostanu ten svoj slubeny raj, tak nam tu spravia peklo...
@aber Takže všetci čo nemaju na krku mohamedana tak sú rasisti podľa teba????Sa zobud dievča. A trefne si to napisala.Je tam chudoba tak nikto tam nechce ostat. ČO by tam ten tvoj robil, všakže?????Tak zbalí nejakú suknu a je po probléme.Všetko sa to hrnie sem, ved Europa sa postara. Ked nie cez azyl, tak cez blbé Europanky. Ja chcem žit na Slovensku tak ako donedavna.To jest aby som sa nemusela obavat že nejakemu moslimovi prepne a vyhodí do luftu dom a podobne.
@trdelnik234 Tak tak.Hlavny viník Nemecko kym sa spamäta bude zle.
Inak baby, myslim, ze nam to tu admin coskoro zamkne, tipujem, ze tak okolo 12.40h to tu bude plne emocii, zamknu a bude "vyriesene". Takze rada zakladatelke, nepis list, pockaj este chvilku a stretnes niekoho bud na SK alebo v susednom Nemecku. Pripadne sa prihlas do zoznamky. Usetris si starosti, ver mi.
@tilly
@anickablava môj je tu už 11 rokov a spolu žijeme 6, takže kôli mne to nebolo. Každý sa chce mať dobre možno ty nie ale iný áno
@aber ja sa nebojim, ze budu tu, sem fakt nechcu ist, ale z casti mam strach z ich agresivity (lebo oni agresivni su a maju uplne ine zivotne hodnoty a uplne inu hodnotu pre nich ma ludsky zivot )
a z casti je mi luto, ze sa nebude dat tak krasne cestovat po europe ako sa dalo doteraz, my sme celkom ze cestovatelia, sme skoro stale na cestach a milujeme europu, takze cestujeme po europe a obavam sa, ze to nebude take jednoduche a krasne ako to bolo doteraz, bud sa uzavru hranice, alebo to bude nebezpecne, hlavne nemecko, francuzko a belgicko...
mozno je to egoisticke, ale ja ani nikto z mojej rodiny sme im ich kvalitu zivota neznizili, prave naopak, moj otec, stryko, dedo tam boli na montazach, pomahali im tam nieco budovat, co si oni vobec nevazili uz ani vtedy, uz vtedy otec hovoril, ze oni ich tam ucili robit, ale to je nemozne...
a poznatky ako sa spravaju k zenam mam od sestry, ktora tiez pomahala v polomoslimskej krajine a nakoniec dopadla zle...
preto moj postoj k tomu, ze iich tu nechcem a info, ze su agresivni a ze maju ine hodnoty zivotov ako my nie je z medii, ktore vyvolavaju paniku a rasisticke nalady...
@aber ja sa tu prave mam dobre a chapem kazdeho, kto sa chce mat dobre, chapem nasich mladych ludi, ktori tiez migruju za pracou, ci uz do zahranicia, alebo vychod-zapad SVK, chapem aj tych, co pozdrhali z CSSR, ale drviva vacsina tychto ludi (vacsina, lebo aj medzi nimi sa najdu povalaci a taki, co si mysleli, ze im budu pecene holuby padat do huby bez roboty) sa normalne zaradila do pracovneho zivota a prijali sposob zivota a pravidla danej krajiny... ti, co zdrhli z CSSR dostali napr. v zapadnom nemecku alebo svajciarsku vzdelanie, tiez byty, internaty aj pracu, vyuzili to, zaradili sa a teraz ani nevies, ci su rodeni nemci alebo nie...
ale to je uplne ina situacia ako s tymito migrantmi, je to velky rozdiel... vzdy sa migrovalo, ale teraz je to ine
a vies to cele je teraz problem + ked sa k tomu pridaju media, ktore vyvolavaju paniku a clovek uz fakt nevie, comu ma verit, tak nech sa nikto necuduje, ze z normalnych ludi sa zrazu stavaju rasisti...
@mariaroha podla toho ake media, tie overene su uplne ine, ale kolko ludi cita aj nepodlozene info od takych ako parlamentne listy a narodna neviem co a pod, potom sa to sharuje po fb a vznikaju hoaxy a pod. a vselijake clanky a "zarucenepravdive" svedectva, ktore podnecuju nenavist a paniku...
ja rozhodne nie som z tych, co sa zastavaju migracie a migrantov a utecencov, ci uz vojnovych alebo ekonomickych aj na zaklade poznatkov z mojej rodiny, som uplne proti tomu, som za to, aby ich posielali domov, resp. vytvarali im tabory mimo eu a ked sa skonci hrozba, nech ich poslu domov a pod.
ale si myslim, ze media by mali poskytovat uplne ine informacie, hlavne pravdive, teraz uz clovek fakt nevie, co si ma mysliet... napr. aj o tom, kolko ich vlastne je

@aber kto im slubil raj na zemi ? daj mi daky link, kde im slubuju raj na zemi. a kolko z nich naozaj uteka pred vojnou? mnohi ani nie su zo syrie. spravaju sa sami ako haved.
ako by si si to predstavovala....ze teraz kazdy dostane byt a pracu, kedze mnohi nevedia ani jazyk ci dokonca ani pisat
ze im merkelova daco naslubovala - tak to jej prerastie coskoro cez hlavu. raj na zemi to ale urcite nebol
ci utocit na auta na hraniciach a demovat tabory je ok, lebo su nespokojni? ved ich je mrte, ako to ma europa vobec zvladnut....dostavaju omnoho viac ako mnohi ludia na hranici chudoby