Právne poradenstvo
mile damy a mili pani,
ak mate otazky, nejaky pravny problem, vytvorila sa skupina na modrom konikovi a aj na modrej streche s nazvom pravne poradenstvo, najdete ju pod fotoblogmi, ak je treba niekomu poradit, moze to skusit aj tam. Ak o niekom viete kto potrebuje poradit, dajte mu o skupine prosim vediet.
dakujeme.
bude zaujem?
Prosím o radu, príp.usmernenie ako mám postupovať a na koho sa obrátiť.
Otec môjho syna, s ktorým sme nikdy spolu nežili, ma sústavne už 6rokov šikanuje cez smsky, vypisuje mi, aká som kur.a, psychicky narušená a mnoho iných nepravdivých vecí. Rovnako sa vyjadruje aj o mojej rodine. Aj vo výpise z účtu pri výživnom mi pravidelne necháva pikantné odkazy, v ktorých ma očierňuje, vypisuje klamstvá, ktoré ma urážajú.
Už viackrát som naňho podala na polícii podnet za toto všetko, avšak vždy ma odbili s tým, že to nie je na trestný čin. Ja to však vnímam ako šikanovanie. Mám už x smsiek aj odkazov na výpise z účtu. Príde mi to tak, že on mi serie na hlavu a ja som proti tomu bezmocná.
Ako sa proti tomuto môžem brániť? Je to psychopat, ktorý nepozná pocit viny ani súcit a empatiu, len mi robí zle, o.i.si vymýšľa, že keď volá synovi, ja mu nedvíham mobil, čo však nie je pravda. Prekrúca fakty, manipuluje skutočnosti tak ako mu to vyhovuje, mobil mi nedvihne keď mu volám, on mi nikdy nevolá, iba 100x vypisuje, že mi 30x volá a ja nedvíham. Klamstvo na klamstvo. 5r synovi dal mobil bez toho, aby mi to čo len oznámil. A teraz syna magorí, že ja som zlá a beriem mu mobil a že ten mobil mu dal preto, aby sa synovi dovolal, lebo mne sa nedá dovolať. Klamstvo do neba volajúce!
Prosím o radu ,do kedy má dieťa nárok na sirotské?22r konci školu a už ďalej nebude navštevovať školu tím pádom mu skončí ?
Dobrý deň, prosím o radu. V januari sme riesili dovolenku cez Inviu s dátum odjazdu 9.7. do Černej hory. Predajcom je nemecká CK. Zaplatili sme zalohu 20 %, ked malo dojst k ďalsej ciastke, prisla korna a zvysok sme nedoplatili. Na maily ani telefonáty v tom case Invia neragovala. Teraz od nás chcú, aby sme doplatili 40% zajazdu, ze to je vyska storna. Ked sme ziadali o voucher, povedali nam, ze Nemci tuto moznost nemaju a, že Čierna hora je otvorena. Mate s tým niekto skusenost? Ďakujem
@tanalienka https://www.modrykonik.sk/blog/renatik91/ tu si precitaj prispevok co pisala pravnicka ;) a pridaj sa do skupiny Pravne poradenstvo https://www.modrykonik.sk/group/1900/ a hore v nej je pripnuty dalsi clanok od pravnicky
@fokuska ďakujem
Dobrý deň,
prosím vedel by mi niekto poradiť ako postupovať pri tom, aby sa prepísal celý dom na mňa?
Ešte ako slobodná som mala na hypotéku byt, potom som spoznala (teraz už) manžela a byt som predala a za zvyšné peniaze sme kúpili dom (3 mesiace späť). Vtedy som si to ani neuvedomila, zmluva a všetko sme podpísali ako manželia. Lenže nakoľko je dom kupovaný z peňazí, ktoré nemajú nič spoločné manželom, potrebujem, aby sa dom prepísal len na mňa ( mám deti s bývalým a s manželom nemám deti). Či je to predaj, darovanie, alebo ako postupovať, aby sme samozrejme nemuseli platiť veľké zbytočné poplatky.
Ďakujem
Dobrý deň! Môžete mi poradiť v záležitosti podnájmu? Jedná sa o podpis podnájmu na dobu 1 roka ( zmluva spísaná - 7.9.2020 - o užívaní bytu - garsónky) na čiastku 450 eur / mes. ( 350 eur nájom + 100 eur užívanie bytu). Od novembra 2020 byt je nevyužívaný, neobývaný kvôli COVID-u a lock downu, nakoľko prenajímaný byť sa nachádza v inom okrese a kraji ako moje trvalé bydlisko. Podnájom som potrebovala kvôli práci, nakoľko však práca od novembra 2020 je formou home office podnájom nevyužívam, no platím celú čiastku. Môžete mi poradiť, či platia nejaké právne výnimky ( zníčenie nájmu .....) resp. akou formou môžem postupovať, aby som finančne nebola zruinovaná a aby som neporušila zmluvu. Prosím o korektnú a presnú radu. Ďakujem a očakávam vašu reakciu. S pozdravom Némethová
Ale platia! Už som zistila z iného prameňa! 🙂
Až také jednotvárne to nie je draik! Ale ďakujem za odpoveď
dobrý deň, potrebovali by sme poradiť, brat podpísal dohodu o vysporiadaní BSM s exmanželkou, že na seba prevezme spotrebný úver dňom podpisu zmluvy a hypotéku a dom jej zostane. Vyrovnať sa majú hotovosťou do pol roka, dohoda je podpísaná min. mesiac pred notárom. Chcem sa spýtať, ako je to s tým úverom? Má ho aj naďalej platiť brat, kým v banke prejde na jeho exmanželku? alebo ako to je v tom "medzičase" kým úver prejde na exmanželku, pretože tá sa mu vyhráža, že to platiť musí ďalej, kým ho nebude mať prepísaný na seba. Úver je ich spoločný počas manželstva. Po rozvode on platil úver a ona hypotéku, kým sa nevyrovnajú.
@maminamajka
Zjavne boli obaja spoludlžníci, teda banka môže vymáhať splátku od hociktorého z nich, keďže ich postavenie voči nej sa ešte nezmenilo. Ak by splátka nebola uhradená, hrozí to negatívnym zápisom v registri. Uhradiť to teda treba.
Ak však je dohoda o vyporiadaní BSM už účinná, tak ak platil brat, tak si plnenie voči banke môže následne vymáhať od ex.
@draik ďakujem krásne ♥
Dobrý deń viete mi prosím poradiť. som zdravotná sestra u všeobecnej lekárky.
ktorá predala ambulanciu dalšej lekarke u ktorej budem zamestnaná. chce mi dať výpoveď dohodou (doktorka u ktorej ešte stale pracujem). viete mi poradiť či mám nárok na odstupné. bola som u nej zamestnaná 18 rokov. Doktorka u ktorej stale pracujem si nechava S.R.O. dakujem velmi pekne.

Dobrý večer . Potrebovala by som súrne poradiť. Máme so susedom spor o časť nášho pozemku, na ktorom si postavil plot, plus tam má ešte hospodársku budovu. On si stále tvrdí, že tá časť pozemku je jeho a nechce to vypratať. My keďže chceme začať stavať s tým teraz máme problém, lebo nám to zavadzia. Jedná sa cca o 1,5 ara. Zpredu pozemku je ten plot cca 4 metre na našom, čo už je teda dosť veľa..Všetky papiere nám sedia, aj na katastri, aj na stavebnom, a aj geodet nám to vymeral, plus aj kúpna zmluva, čiže všetko súhlasí..
No a jedná sa o to, že ho chceme žalovať, keďže žiadne dohovorenie nepomohlo..
Potrebujeme aj právnika keď chceme podať žalobu? A ako by taká žaloba mala vyzerať? Kam ju poslať?
Bola by som moc vďačná za rady
Ďakujem