icon

Predaj bytu - dodatok k zmluve

katuskapd
25. aug 2021

Hľadám radu,nechcem to rovno cez právnika riešiť.
Predali sme byt,datum odovzdania ma byt 31.8. V zmluve mame klauzulu,ze nove byvanie je developersky projekt a ked nebude hotovy novy dom,tak zostavame dalej v byte a toto sa upraví tým dodatkom.
Druha strana požaduje vysoke kompenzacie za sept a okt. s ktorymi sme súhlasili. Ale podpisany dodatok nemame doteraz. Teraz ked nepride ku podpisu dodatku, co mozeme robit? Nechcem aby nas vyhnali ako psov,riesime to uz od zaciatku augusta,stale vymyslali, a mam taky pocit ze hrajú o čas aby proste prisiel ten 31.august.Co v takom pripade?
Dakujem za odpovede.

Strana
z2
borabalazova
25. aug 2021

@katuskapd Ja vas viac-menej ludsky chapem, ale viem si predstavit aj obavy novych majitelov, teraz sa vam kolaudacia natiahla o tri mesiace, potom sa moze o dalsie tri, teraz je v stavebnictve vsetko velmi premenlive, asi ani vy nemate 100% zaruku, ze sa o tri mesiace nastahujete do niveho domu. Tam by som ja videla problem druhej strany, nie nepochopenie vasej terajsej situacie.

loginexistuje
25. aug 2021

riesila by som to podnajmom treba pochopit aj kupujucich platia hypoteku a nebyvaju

nafka0483
25. aug 2021

@katuskapd A preco vlastne musite ostat silou-mocou presne v tomto byte? Ved si zozente najom, byt uvolnite ako ste sa povodne dohodli a v najme budte kym nebude hotove vase nove byvanie.

nafka0483
25. aug 2021

@katuskapd A k comu sa novi majitelia nevyjadrili? Pises, ze chcu 700eur, cize taku dohodu ponukaju, ak vy neakceptujete, tak sa odstahujte do urceneho datumu. Vy navrhujete menej, oni nesuhlasia.
Vy ste ti, co od nich nieco chcu, cize bud pristupite na ich podmienky, alebo si rieste byvanie inde.

katuskapd
autor
25. aug 2021

Dakujem uz sa prosim nevyjadrujte. Netreba uz rypat,ja sa nebudem obhajovať.Vsetko co som chcela som napusala,žiaľ odpoveď ma nepotesila a diskusia sa neda zmazať, tak prosím už sa nevyjadrujte.DAKUJEM!!!!

nafka0483
25. aug 2021

@katuskapd Nerypeme, hovorime o realnych moznostiach. Odporucam ti ist rychlo za pravnikom, dat mu celu zmluvu a on najlepsie poradi ake mate este moznosti.

kitycat
25. aug 2021

Mne vychadza, ze kupujuci taha za kratsi koniec, lebo podpisal a suhlasil, ze sa dodatkom nastavi novy datum odovzdania bytu o sankciach za oneskorenie sa nic nepise.. Pokial vy nebudete suhlasit s dodatkom tak od 1.9 byvate v cudzom. Je to tak nesikovne nastavene fakt sila..

Strana
z2