Predaj domu bez manželstva
Dom je moj, pozemok muzov, nie sme manzelia.
Ako postupovat v pripade, ze sa chceme rozist?Chceme ho predat nevyplacat sa.Treba zavolat realitaka ci sudneho znalca?Zavazi v tomto pripade, ze dom bol drahsi ako pozemok, alebo ako sa rozdelit?Poprosim odpovede len, ked ste si iste.Ja som dala do stavby viac penazi, ale predstava je, ze dom sa ohodnoti na 400 t a ideme na polovicu.Hypo nemame.Kolko cely proces trba?
@elizabet173 muz dal menej, takze on bude urcite suhlasit🙂on zdokladovat vie,ved to bol jeden prevod.Ja som mala nieco na fa, bez, na jeho meno my si nerobime problemy dom sme stavali s cielom zhodnotit peniaze suhlasime obaja s polovicou.Skor ma zaujima kto nam ho ohodnoti a urci cenu.V podstate, ked si dame sami inzerat, predame ho a kazdy dostaneme svoju sumu je to vsetko?
daj to realitke a oni budu vediet co s tym…
Prepocitajte vsetky naklady, kolko ste realne minuli a zistite, kolko ste do domu investovali, percentualne ty a on. Napr. ty 70% (stavba) a on 30% (pozemok) nakladov na stavbu, a po kupe si peniaze rozdelte ferovo podla vzorca 70:30 z predajnej ceny.
A este dodam, ze ked dojde k dohode medzi vami, sla by som za pravnikom a dala spisat zmluvu o dohode medzi vami, jednoducho pre istotu, ludia sa menia po rozchode a hlavne ked sa jedna o peniaze. ;)
@sunshine_007 oni suhlasia obaja s polovicou
@monika_k co je podla mna nelogicke..
@sunshine_007 no dohodli sa tak… My nevieme preco/zaco/naco
Ved si dajte inzerat, na sumu, aku ste sa dohodli. Potom spravite kupno-predajnu zmluvu, kde budete vy dvaja predavajuci za pozemok a dom a jeden kupujuci. V zmluve bude presne uvedene, ze polovicu penazi posle tebe a polovicu muzovi. Kataster zapise, hotovo. Ak najdete kupca, tak naco davat ocenovat.