icon

Prešli by ste z VŠZP na Dôveru?

21. sep 2024

Ahojte, prešli by ste z tejto poisťovne na túto? Počúvam, že VŠZP je v dlhoch, tak že treba od nich utekať. Kto ste v Dôvere, ste spokojní? Či radšej Union ako Dôveru? Alebo zostať vo VŠZP, neviem. Že vraj preto je v dlhoch, lebo to dotuje štát, tak naozaj neviem. Ďakujem za skúsenosti alebo nejaké komentáre 🙂 Pekný večer prajem.

Strana
z2
chrobak7
21. sep 2024

@rude_baby To je veľmi zovšeobecnené tvrdenie. Pravda je niekde úplne inde. VšZP nie je v strate preto, lebo nemajú motiváciu šetriť, ale práve preto, lebo je štátna poisťovňa a štát ju tlačí na zvyšovanie platieb poskytovateľom a následne ten istý štát za to, že platia vyhodí vedenie. Len si pozri, ako často sa mení vedenie vo VšZP. Tam nie je kontinuita, žiadna stratégia. Zmena by mala prísť od štátu. Nech by dali do predstavenstva kohokoľvek, nič neurobí, lebo legislatíva nepustí. Dalo by som o tom veľa písať.

Ale pre zadávateľa - je to v podstate jedno, v ktorej si ZP poistená. Každá ZP uhrádza výkony poskytovateľom. Len každý poskytovateľ sympatizuje s inou ZP. Niekde dostaneš skorší termín na MR, niekde na operáciu, keď si v jednej alebo druhej ZP. Prepoisťovacia kampaň je len jeden veľký humbuk, na ktorom zarobia sprostredkovatelia. Tie benefity sú len takými hrozienkami v koláči. V podstate je to bezvýznamné, ale ľudia na to skočia.

cina1
21. sep 2024

@rude_baby vsetky ZP maju dldy...https://www.udzs-sk.sk/blog/2024/08/12/prehlad-... cerstvejsie info na UDZS som nenasla

mamina7070
21. sep 2024

nie

cina1
21. sep 2024

@chrobak7 presne vystihol si podstatu...

anavixy
22. sep 2024

Som prekvapena z komentarov, lebo ja mam pocit, ze velmi vela zien je v Dovere.. v poslednych dnoch v praci drvivej vacsine pisem poistovnu 2400, este som si vravela, ze fiha, ti asi musia mat dobre vyhody pre matky a (hlavne) deti 🤷🏻‍♀️

pininka1
22. sep 2024

@chrobak7 presne ako píšeš, z zahraničí je naozaj viditeľný rozdiel medzi poisťovňami, ale u nás je to všade to isté, sem tam nejaký menší benefit, ale nič podstatné.

Strana
z2