Priepustka na celý deň
Dobrý deň, chcela by som sa vás spýtať či by ste mi vedeli poradiť. Bola som dneska na preventivke u svojej obvodnej. A dala mi priepustku a tam napísala celý deň. Ja by som mala mať dneska poobednu od 14:00-22:00. Takže to platí aj na poobednu? Vôbec sa v tom nevyznám.
Ideálne je si to zistiť u zamestnávateľa. U nás preventívna prehliadka platí aj na poobede.
@zuzubb007
Moj obvodny lekar pracuje 2x do tyzdna poobede
@bjetuska na preventivky sa chodi iba dopoludnia. Odber krvi, moc, EKG, ocne apd. Popoludni sa u ziadneho lekara preventivky nerobia. Max okolo obeda moze mat vyhodnotenie, ale urcite nie poobede a urcite nie od 14-22.
@veronika342948 platí to na cely deň, cize aj na poobedie. Rozhoduje lekar, zamestnávateľ nema co polemizovať ani si zisťovať detaily. Jedine to, či si tam naozaj bola. Ale nie kedy a koľko si tam bola ani aké výkony ti robili. Sa mi paci, ako tu niektoré mudrujete, ze vsak ma ísť poobede do prace. Tak potom teoreticky môže autorka chodiť k lekárovi vždy len keď ma poobede, t.j.vo svojom voľnom čase. A lekára vlastne ani nevyužije. A zamestnávateľovi tak ostane 7+7 dní co ma mat zamestnanec zaplatené.
@veronika342948 platí to na cely deň, cize aj na poobedie. Rozhoduje lekar, zamestnávateľ nema co polemizovať ani si zisťovať detaily. Jedine to, či si tam naozaj bola. Ale nie kedy a koľko si tam bola ani aké výkony ti robili. Sa mi paci, ako tu niektoré mudrujete, ze vsak ma ísť poobede do prace. Tak potom teoreticky môže autorka chodiť k lekárovi vždy len keď ma poobede, t.j.vo svojom voľnom čase. A lekára vlastne ani nevyužije. A zamestnávateľovi tak ostane 7+7 dní co ma mat zamestnanec zaplatené.
@anonym_8718f6 ale ved to jej vyhoda, ze robi aj poobede, ze si vie planovat lekarov na doobedie. Ja vzdy musim kalkulovat a pocitat ako to vychadza. A ved to nie je povinnost vyuzit lekarov, to je moznost ktoru zakon dava, ak nema zamestnanec inu moznost. Ale kto robi poobede, tak ma inu moznost. To nie, ze zamestnavtelovi ostane jej narok.
@veronika342948 kľudne ostaň doma, preventívka u dr nemusí znamenať len preventívku, mohla si dostať očkovanie, lieky na bolesť atď, ja som pri poslednej preventívke dostala také lieky na iný zdravotný problém že som bola celý deň mimo. Takže ak vieš, že ti to vedúci schváli, pokojne ostaň doma.
@anonym_8718f6 ale ved to jej vyhoda, ze robi aj poobede, ze si vie planovat lekarov na doobedie. Ja vzdy musim kalkulovat a pocitat ako to vychadza. A ved to nie je povinnost vyuzit lekarov, to je moznost ktoru zakon dava, ak nema zamestnanec inu moznost. Ale kto robi poobede, tak ma inu moznost. To nie, ze zamestnavtelovi ostane jej narok.
@anonym_68b378 výhoda? Ze v čase svojho volna ma behať po lekároch? A ano, ma možnosť využiť lekára, tak ju využíva.
Mohli trebars robit maly chir.zakrok a vtedy v ten den je odporucany fyzicky klud.ale v pripade preventivy to je jasne,ze o 14 hod mozes kludne nastupit do prace.Zas zamestnavatel nema ako vediet co presne u dr.ti robili...
Zalezi nakolko si vychcana,ja by som do prace šlam
@janinah aka vychcanost, zamestnavatel tiez neberie vzdy ohlad na zamestnancov. Nech urobi, ako uzna za vhodne.
Platí to na celý deň, ale je to vychcanstvo z tvojej strany a nie každý je tupý, že poobede obvodný nerobí a máš to vybavene, zamestnávateľ nieje tupý a vie, že chces s ním vybabrať, na tvojom mieste by som do roboty išla ak ti záleží na práci
@zuzubb007 to fakt? Moj robi 3x do tyzdna od 13.00-19.00
@anonym_8718f6 nie teoreticky. Zamestnanec tam ma primarne chodit v case svojho volna a iba ked sa to neda, moze vyuzit priepustku. Najprv citaj zakonnik, potom rad. To, ze je to povolene, neznamena, ze si to ma kazdy prelozit tak, ze ma 14 dni plateneho volna navyse. Teda moze, ale idu tazke casy a ked sa bude prepustat, tak si zamestnavatel dvakrat rozmysli, ci si necha niekoho, co do poslednej minuty vyšťaví systém, alebo si nechá ineho.
@anonym_55e457 😁 u môjho je zázrak ak tam je ešte na obed
@anonym_55e457 😁 u môjho je zázrak ak tam je ešte na obed
@januska12323 moja dr to isté. 😁
Ja by som chcela vidieť, ako všetci diskutujúci, čo sa tu vyjadrili prídu hneď po vyšetrení do práce.
@anonym_1308d7 predstav si že ja. Všetkých lekárov mám v meste v ktorom aj pracujem, čiže áno, keď mám ráno lekára vrátim sa do práce. Kebyže to mám takto využívať ako autorka by mi tých 7 dní asi nestačilo že?
@anonym_55e457 Daj meno toho lekára. Bežne robia 2x do týždňa poobede.
@chrobak7 no iste sem nebudem pisat meno mojho lekara,
@anonym_55e457 a to kde ordinuje taky zázračný lekár?
Sa tu len cudujem nad tym, ze “mne zamestnavatel akceptuje tolko a tolko”. Ludia, zamestnavatela je do toho hov.o. Ak je napisane cely den, tak cely den. Dokonca ani nechapem preco by som mu mala rozpravat, ci je to preventivka, alebo nejaky iny dovod. To je cisto moja vec. Sama neznasam ludi, co beru priepustky ako dalsiu dovolenku navyse a iba jeden rok som vycerpala vsetky Pcka. To ale neznamena, ze neviem na co mam narok.
@anonym_55e457 Takže si trepala s tými 3 dňami poobede. Čo je na tom tajné, napísať meno lekára? Veď sú verejne dostupné informácie o lekároch.
@chrobak7 trepes akurat tak ty😄
@anonym_55e457 a to kde ordinuje taky zázračný lekár?
@bielasovicka zial, zazracny nie je, nikde nepisem o jeho schopnostiach, ale o ordinacnych hodinach. praktickaambulancia.sk
@bjetuska ak sa nemýlim, tak každý lekár musí minimálne 1 deň pracovať aj poobede, ale to je max do 17:00. Súkromné ambulancie aj dlhšie, ale tých je minimum. A preventívky si všetci volajú ráno, keďže treba ranný moč a odber krvi, určite nie o 17:00 😀
Mne ani tak nevadí, že niekto zneužije priepustku od lekára, ako takéto zbytočné kecy a obhajovanie sa. Ak jej to zamestnávateľ uzná, tak v poriadku, ale rozhodne nie je povinný,
@chrobak7 praktickaambulancia.sk
@anonym_55e457 Anonymná hrdinka.....
Našla si si nejakú sieťovú ambulanciu, kde ordinujú celý deň traja lekári. A objednajú si ťa na preventívku o 16:00, nie?
Hore si písala, že tvoj lekár (jeden lekár) ordinuje 3x do týždňa od 13 do 19 -tej. Aj v nemocnici máš pohotovosť celú noc.
V diskusii išlo o to, že niekto musí ísť poobede na preventívku, lebo dopoludnia jeho lekár neordinuje.
Našla si si nejakú sieťovú ambulanciu, kde ordinujú celý deň traja lekári. A objednajú si ťa na preventívku o 16:00, nie?
Hore si písala, že tvoj lekár (jeden lekár) ordinuje 3x do týždňa od 13 do 19 -tej. Aj v nemocnici máš pohotovosť celú noc.
V diskusii išlo o to, že niekto musí ísť poobede na preventívku, lebo dopoludnia jeho lekár neordinuje.
@chrobak7 pytal si sa ma na mojho lekara, ktory ordinuje poobede. Nic viac.a koncim diskusiu s tebou. Toto je strata casu.
@chrobak7 Ja mám lekára, ktorý si vyhodnotenie preventívok, predoperačné vyšetrenia (nie krv), interné a iné úkony objednáva až na poobedie. Tuším od 12:30 má takéto činnosti. Na krv a moč odniesť ideš ráno, ale potom ťa objedná o pár dní na preventívku a to ideš poobede. Ja som raz bola objednaná na 16:20. Robí to preto, lebo doobeda má plnú čakáreň chorých a tým sa venuje doobeda.
@bjetuska na preventivky sa chodi iba dopoludnia. Odber krvi, moc, EKG, ocne apd. Popoludni sa u ziadneho lekara preventivky nerobia. Max okolo obeda moze mat vyhodnotenie, ale urcite nie poobede a urcite nie od 14-22.
@anonym_f6815b toto urcite neplati vseobecne my chodime do praktickej ambulancie a preventivy su len poobede a robia do 19:00-20:00
doobeda maju akutne vysetrenia
@veronika342948 precitajte si otazku autorky. Pyta sa, ci musi ist do prace, ak ma priepustku od lekara na cely den. Nie, nemusi. A okrem toho zamestnavatela nema co zaujimat dovod navstevy lekara. Ak by do prace chcela ist, urcite si nepyta rano priepustku na cely den. Takze moze pekne zostat doma, asi ma na to nejaky dovod. Zbytocne diskutovat o inom.
@chrobak7 praktickaambulancia.sk
@anonym_55e457 no a presne takato ambulancia ti dava skvelu moznost objednat sa na taku hodinu, ktora nezasahuje do tvojho pracovneho casu a nepotrebujes tu priepustku vobec. Lebo oprav ma ak sa mylim, ale zakon hovori o tom, ze priepustka je na cas nevyhnutny na vysetrenie u lekara a cestu do / z ambulancie, ak ho nebolo mozne absolvovat mimo pracovneho casu. Preventivka nie je zrovna spontanna akcia ako ked si nohu zlomis, takze v tejto ambulancii si to vies krasne naplanovat.

Ja by som chcela vidieť, ako všetci diskutujúci, čo sa tu vyjadrili prídu hneď po vyšetrení do práce.
@anonym_1308d7 autorka mala len preventívku a niekoľko hodín voľna kým pôjde do práce, ešte sa aj vyspať stíha. Žiadny zákrok jej nerobili a nemá dôvod ostať doma.