Dobrý deň , Ahojte .. chcem sa spýtať niekoho kto ma alebo mal podobný prípad lebo už nemám nervy . Mam 21 rokov bývam s priateľom keďže sme v podnájme tak mame trvale pobyty u rodičov lebo mame trošku šibnutého nájomcu. Keďže sme mladý tak deti ešte nemáme a zobratí tiež nie . Ja mám taký problém že moja mama je doma nezamestnaná takže berie na 2 surodencov hmotnú núdzu a dávky . Ja stále keď sa zamestnám a pracujem vždy je s úradom problém keďže do 25 patrím pod ňu kým nebudem rodič alebo vydatá .. stále mám problém že vlastne čo zarobím tak jej to strhávajú každý mesiac takže ona vlastne čo dostane je do 200€ ani do 200€ a povedzme si kto teraz vyžije s “200€” v tejto dobe s 2 deťmi ? .. dohodla som sa zo šéfkou že mi bude písať 10h týždenne že odrobym . Lenže mi volali s úradu že by bolo dobre keby mi vedela dať moja šéfka 32h odrobených aby nestrhli mojej matke čo dostáva . Čo mám robiť ?.. ako urobiť aby bolo dobre? A nič by sa nestrhlo nikomu ? Ďakujem za každú radu .
@mk1111111111 nemôže robiť je po operácii chrbtice
Mama preco nepracuje?
Daj si trvaly pobyt na obec, pracuj na plny uvazok a na riadnu zmluvu. Takymto obabravanim systemu je len sebe. Ani odpracovane roky, ani odvody. Co ked pojdes na matersku, alebo PN? Z coho ti ju budu pocitat? Z coho budes zit potom?
@viestta je po operácii chrbtice .mam v obci trvalý pobyt kde som bývala . A mám tak trošku viac šibnutú šéfku že ma dala len na dohodu .
Nebude to tým trvalým pobytom, čo máš s mamou? Lebo keď nie si študent denného štúdia tak by si s nou nemala mať nič , akurát ten pobyt tam máš. Čiže preto ťa zrejme tiež posudzujú do jej príjmu, teda dávok.
Vsetci okolo su sibnuti, len vy ste lietadla.
Nič jej nestrhávajú. Má poníženú dávku, pretože oficiálne žiješ s ňou v domácnosti, máš do 25 rokov a máš príjem nižší ako polovica minimálnej mzdy. A prepáč, ale každý je šibnutý podľa teba. Majiteľ bytu, pretože ti nedá trvalý pobyt. To fakt? Šéfka, že ti dala len dohodu? Pod hrozbou smrti si ju musela prijať? Tak si ju prijať nemala. Nájdi si normálny pracovný pomer. A trvalý pobyt nech ti mama odhlási z jej bytu, ty si ho nahlás následne na obci. A bude mať mama vyriešené. Prečo to takto neurobíte? Prečo ti mama už dávno neodhlásila trvalý pobyt, ak to potrebuje kvôli dávkam?
Šibnutý ste hlavne vy. Obidve viete aké sú podmienky na dávky tak ste si to mali zariadiť a nie na každého okolo nadávať. Trvalý pobyt si daj inam a zamestnaj sa normálne, potom môžeš aj mame pomáhať keď budeš zarábať.
@januska12323 ja som tebe nenadávala tak nenadávaj ani ty chcela som len radu ale ako vidím Slovákom nikdy človek nevyhovie
. Tento svet a táto doba išla už veľmi dávno do prdele .
@viestta ako vidím tu nevyhovie človek nikomu
všetci sú šibnuty šefka aj nájomca.Juj že vám ten šibnuty nájomca platí peniaze každý mesiac a šibnuta šefka ťa zamestnava keby som sa dozvedela že o mne sa vyjadruješ ako o šibnutej a ja TI dávam zarabať peniaze hned by si letela TY šibnuta.
Jednoduche riesenie - zmen si TP a je vybavene
@alickapusinka tak ty si riadne mimo galaxie pekne som sa opýtala či nemal nikto podobný prípad . Ale ako vidím ide všetko cele Slovensko dole vodou . Nikdy nezmením názor nato že bývať v inej krajine sa oplatí viac ako na Slovensku s rozumom ako matovič
@alickapusinka a poprosila by som ta aby si mi nenadavala do Šibnutej ja som teba neuražala tak neurážaj ani ty ďakujem pekne . Niektorý ľudia sú hnoj pre Slovensko FUJ!
Sa čudujem dievčatám, ze Ti tu radia a derú zbytočne klávesnice. Ani sa nečudujem, že toto riešiš keď vidím, ako sa správaš
@veronikaszabova ďakujem ti za slušnú odpoved bez nadávok či urážanie .
Nech ti matka zruší trvalý pobyt a problém je vyriešený
kamoska mala 21 a prve dieta a tiez boli v najme ale trvaly mala na rodicov. stale nechapem co by s tym mala mama? okej je po operacii chrbtice, nemoze robit. nemoze robit ani v nejakej chranenej dielni? za druhe, ked jej chces pomoct tak sa zamestnaj na tpp a zmen teda trvaly pobyt aby nemusela za teba platit smeti napr. lebo stale nechapem akoze co jej strhavaju za teba preco za co?
veď ty si začala a hneď v úvodnom texte si napísala šibnutý nájomca. on si chráni svoj majetok, povinný vám dať TP nie je, tak preto je šibnutý ?!
máš viac šibnutú šéfku, čo ti chúďatenku dala iba dohodu, to si ty sama napísala, a teraz sa čuduješ že rovnaké označenia píšu ženy tebe ? tak sakra prečo si nenájdeš TPP ale berieš od šibnutej dohodu ?!
tá šibnutá šéfka ti drží gulomet pri hlave ?
ten šibnutý nájomca ti drží gulomet pri hlave ?
šibnutému každý šibnutý
Nie nám si nenadavala iba nájomcovi a šéfke a pomaly aj úradníkom pričom oni za nič nemôžu. Maj sa pekne
@januska12323 dovi
A teraz si ukázala, čo ste za rodinu. Mama je bez peňazí, lebo už pred operáciou bola nezamestnaná, berie hmotnú núdzu. Keby pracovala, mohla mať platenú PN. Mama dostáva dávky, lebo my ostatní odvádzame odvody do sociálnej poisťovne. Keby sme to nerobili, mama nedostane nič, lebo by nemala čo dostať. Ty si nevďačná majiteľovi bytu, kde bývaš, je šibnutý, pretože ti nedá trvalý pobyt. Kde by si bývala, keby sme niektorí nekupovali byty, aby sme ich prenajímali? Stále u mamy. Si nevďačná voči séfke, lebo nemáš plný úväzok a evidentne šéfka je na vine, že ty pracuješ len na dohodu. Ona je na vine, že si si nenašla lepšiu prácu. A keď si dostala slušné odpovede, že mama ti má zrušiť trvalý pobyt, tak prskáš. Fuj, takí ako ty by mali mať zakázané rozmnožovať sa. Kvôli takýmto je Slovensko v prdeli. Čo hovno robia, hovno majú, ale všetci naokolo sú zlí.
ak mama nemože pracovať tak prečo nemá invalidný dôchodok? a tz si nájdi nájomcu čo nebude šibnutý
Mas tam trvale bydlisko to sa losudzuje pri davkach takychto vsetky príjmy dokopy. Kedze sa predpoklada ze ked tam byvas prispievas tam na domacnost. Takze prehladit pobyt trvaly. Na obec napriklad.
@melanta to ty by si sa rozmnožovať nemala ja sa pekne pýtam tak ty pekne odpovedaj .. napísala som len že mám sibnuteho nájomcu lebo nevieš aký v skutočnosti je šéfku tiež nie ? Čo ti vidíš do mňa kde som? Pekne krásne sa pekne rozprávaj. Mám kamošky Rómky ale 1000% sa lepšie vedia chovať ako poniektory tu biely . Škoda si na niektorých ruky špiniť odpisovanym vám . Človek si chce len poradiť . Vidíš k mojej mame čo robí čo robila a či ešte môže robiť ? Je sama na 2 deti po operácii bohužiaľ ju tu nikde nezoberú pracovať . Vždy ju odfláknu dáme vám vedieť ozveme sa . Bohužiaľ týmto ľudom nikdy človek na Slovensku nevyhovie vždy každý si vie kopnúť len. Ale aspon vidím po kade ta ľudskosť zašla .
@melanta tie vaše slova a reči ako vy odvadzate ó bože lebo nikto iný nepracuje a neodvádza len vy a vaše sociálne poisťovne . Mám dosť týchto primitívnych ľudí a reči .. Hlavne že vy ste svätá a odvádzate . Ó pardon Vaša ctihodnosť zato že som si chcela len poradiť
zrus si trvaly pobyt a daj si ho na obec ..
Ja neviem keď sa ti na Slovensku nepáči tak sa vysťahuj!!!!
A čo otec? Ten s nimi nežije? Ak nie dostáva matka výživné na tie maloleté deti? Jediné riešenie je zrušiť si TP u matky. Skús sa opýtať priateľa či by si si na nejaký čas mohla dať TP k jeho rodičom napríklad. Mama inak zbytočne platí smeti ,vodu a kúrenie na člena ktorý tam nežije. Iná cesta žiaľ nieje ako zrušít ten TP. Matka nech skúsi aj o ID požiadať ak je v stave že už sa nebude môcť nikdy zamestnať.
Mama sa musi zamestnat.