Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023
Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!
@brezlicka hlavne Vám to porozumenie chýba. Prerokovať diskusiu by ste mali Vy a pozrieť sa na tie príspevky,kde sa niekto pýta,čo majú ženy robiť keď táto možnosť skončí. Si predstavte,že do diskusie sa môže prispieť, zvlášť do tej verejnej,aj mimo prvotnej témy, diskusia je o tom,že sa diskutuje a téma sa rozoberá komplexne. Taktiež nie ste zadávatelka diskusie,takže ani nemusíte nikomu nič prikazovať a dokola opakovať aké bolo prvotné zadanie. By ste sa mali naučiť prijať fakt,že niekto má aj iný názor ako vy a môže ho slobodne vyjadriť
@jaroe no najlepsie to bolo pre deti do 3 rokov, lebo tam bola akasi chybicka a dieta nemuselo byt v skolke ani jasliach, a mohli sme to poberat, plus rodicak. Bola o tom uz ina dost burliva diskusia, lebo sme si niektore takto 2 roky poberali aj700- 1000 eur mesacne(kamoska v blave dokonca 1500eur) 🤭🤭
Moj maly uz mal 3 roky cize rodicak uz nemam, ostala mi len pandemicka (plus pridavky na deti). Cize riesim co a ako ,kedze skolka az od septembra bude.
@zemiakovysalat presne aj ja na to spolieham. Ziadny papier neposlali ani nic, nemozu to len tak zbuka zmenit a ty ostanes bez penazi.. no pockajme si 🤷♀️
@dadka_bb ale stat nezaujima ze ostanes bez penazi, plus toto predtym tiez nebolo, a zeny prezili a plus ty mas este k tomu aj manzela co ta moze zamestnat , takze az tak zle na tom nie si 🙂. niektore nemaju ani moznost si najst pracu '' proforma''. .uz davno to mali zrusit, lebo takto sa tak krasne vyciciava stat a skor by sa stat mohol zaoberat zvysovanim kapacit skolok, nakolko davaju TP hala bala, a deti nie je kam davat.
@dadka_bb Tak dúfajme, ze do septembra do budeme môcť poberať. Ja ešte poberám na dieťa predĺženy rodicovsky prispevok. Takže parádička to cele je😍Teraz keď si to prečítajú workoholicky, tak vybuchne kôň 😂Ináč nevedela som ani ja, ze sa dalo poberať ešte pred dovŕšením troch rokov, by som to využila isto. Tak si držme palce
@brezlicka ty sa tesis z toho ze tvoje dieta ma nepriaznivy zdravotny stav? 🙂🙈
alebo si si vybavila zo znamosti? nechapem tvoj koment.
@bublinka1426 Nemusíš chápať, nie je to podmienka pri hejtovani🤫
@brezlicka tak potom si si nastavila o sebe obraz. uz sa necudujem ze slovensko je v takych srackach ako je, ked tu mame podobne myslenie ludi. cicky cicajte kym sa da. krasa. skus sa pozriet do zrkadla.
@bublinka1426 Si ma pobavila 😅
@brezlicka aj ty mna neboj sa

@lilinka88 akurát som jej išla napísať, že keďže aj ona má priznaný RP pre nepriaznivý stav dieťaťa bude tiež jedna z tých, ktorej nárok na P OČR od 1.5. zaniká. Možno by si jej mala napísať kde pracuješ a možno pochopí prečo o tom vieš viac ako ostatní🙂 Inak máš fakt pevné nervy, že je ešte odpisuješ a @bublinka1426 ty tiež.
@dadka_bb tebe P OČR ostáva naďalej keďže tvoje dieťa už 3 roky malo a nebol ti priznaný predĺžený RP pre nepriaznivý stav. Čiže až do septembra kým ti dieťa nenastúpi do škôlky nárok na pandemické ošetrovné máš. Ak ti 1x nastúpi do škôlky až 4.9. tak si nezabudni uplatniť ešte aj 1.-3.9.2023.
@alenah31 o tom že zanikne nárok pride rozhodnutie?
@alenah31 namiesto rannej kávy.
@alenah31 vďaka Bohu, dostavať dve dávky ...a ešte sa z toho tešiť že ma PR no ďakujem pekne. mali by to začať konečne riadne preverovať cely rozdavacsky systém a hneď by bolo viac peňazí inde. ale ešte stále sa môžeme riadiť heslom, ''nekradneš, budeš okradnutý.'' robme tak všetci a okrádajme sa všetci navzájom. krása.
@zemiakovysalat niektoré pobočky a detašované pracoviská už začali obvolávať poistencov, ktorým nárok na dávku zaniká. Všade sa píše - že si treba sledovať zmeny - ja netuším či niečo bude chodiť aj poštou.
ja pandemickú očr využívam vždy keď je zavretá škôlka, to znamená aj cez Vianoce aj cez leto....škôlka by nemala poznať pojem prázdniny, keďže tak malé deti ešte nie sú schopné ostať doma samé, bez dozoru, Neberiem si dovolenku, pošetrim si ju na iné časy a dávam si túto pandemickú OČR, je to aj pohodlnejšie, vyplním formulár behom pár sekund a je to...
@brezlicka ja nemoralizujem - pre mňa za mňa buď na dávkach do konca života. Ja na to, aby som uživila svoje deti nepotrebujem štát a tých, ktorí do práce chodia a na dávky sa skladajú. Ak niekto využíva systém dočasne, lebo inú možnosť nemá (môže sa stať - choroba, výpoveď, nemať dieťa v škôlke...snáď si ju viem za nejakú dobu zabezpečiť) to je úplne normálne. V opačnom prípade ...nekomentujem. A reči typu - ja budem potom pracovať ešte roky - si niekam strč - si prepočítaj koľko platíš odvody a daň a koľko si už dostala - nikdy do kasy toľko neprispeješ - ale asi ťažká matika na teba že?? O tom sociálny systém je...prispievajú do neho aj tí, ktorí deti nemajú + štát si "požičiava". Keby to bolo tak ako inde vo svete - že máš vlastný účet a čerpáš z neho len to čo si sama našetríš z už dosiahnutého príjmu - kde by si asi bola? Lenže takí ako ty a tebe podobní zadlžujú aj moje deti a to mi ľahostajné nie je. A zadlžuješ aj vlastné deti - ale to ti ešte nedochádza. A nie nemusíš mi odpisovať - vypínam na túto upozornenia upozornenia.
Co sa tyka vyciciavania štatu a ostatnych drístov, všetky pandemicke očr, pnky a ostatne NEMOCENSKÉ DÁVKY su nam vyplacane dopi*e z našich odvodov ,z našich miezd, formou zrážok ! Su to naše peniaze,ktore sme odviedli štatu brutto / netto mzda ty vole... neni sme cigane čo nikdy nepracovali. Tak držte usta a odchod z tejto diskusie
Štat vyciciava nas... kde je mojich 70 eur zdravotka mesacne? 20 rokov som nebola u dr ?a ak aj ideme s detmi k dr za všetky lieky si platime 🤣 a vyplata 2400 btt a na ucet dostaneme 900 netto 🤣 obrazne povedane... tak žiadne take že ja vyciciavam štat. A ceny potravin vyssie nez v nemecku. Ja rada si prispejem davkami na život v tejto chorej krajine 💪
presne, ja som nemala ani chvíľu, žeby som nepracovala, dokonca aj rodičovskej chodila na pár hodín robiť!!! takže ja odvody poctivo platím aj dane, keďže som celý život zamestnaná a nie SZČO, ako niekto a neplatí v podstate skoro nič ( odvodové prázdniny, príjmy ponižované len aby neplatil dane)...takže keď je možnosť že si nemusím čerpať dovolenku, keď sa škôlka rozhodne zavrieť z dôvodu chorobnosti, tak si tú pandemickú dám, bola by som blbá a všetkým mamičkám to odporúčam...štátu dávam dosť, tak snáď može aj on mne občas a druhá vec, vychovávam predsa budúcich zarabajúcich čo tiež bude platiť dane a odvody...
@dadka_bb Presne tak, ale hentie moralistky na život by tiež rady vyciciavali, to je to, ale nemôžu. A narod Slovenky je jedna banda zavystlivcov! Budú sa tu dorabat a keby mali možnosť poberať dávku, tak skocia ako prvé, moralistky! Ale začína sa tu ukazovať, ze pod skrytými menami sú samotné referentky, tak sa nečudujem, vyhorete do tla! Frustráciu z prace s ľuďmi si budú vybijat na koňovi.

@ivnah Ahoj, mohla by som Ta poprosit,ci by si mi to vyjastenie soc.poistovne preposlala do sukromnej spravy (nech tam nevypisujeme vsetky to iste) 🙂 Dakujem 🙂