Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@umai musíš napísať zavináč pred meno, lebo slavik odkaz možno prehliadne medzi toľkými stranami a tvoj odkaz jej možno pomôže
vcera som si do 2h citala tuto diskusiu.. je to hrozne, nemohla som spat, stale som na to myslela.. ako sa toto moze diat, preboha?!?! som uplne zhnusena a cudujem sa mamickam, ktore tam stale zotrvavaju a su rovnako skepticke ako slavik, ze sa tam nic take diat nemoze. je to presne o tom, ze clovek na to chce pozerat so zdravym rozumom, ze ved chodime do prace, platime dane, starame sa ukazkovo o dieta, nemame problemy so zakonom, tak sa to urcite vyriesi... ale pribuda stale viac a viac dokazov, ze ss a spol zdravy rozum uz davno stratila.. ☹ nechapem, ako mozu spat ti ludia a mat svoje rodiny, to je neuveritelne, je mi z toho na vracanie......... a co sa tyka alice, viem ze uz to tu pisalo vela bab, ale naozaj bude najlepsie, ked nebudete reagovat, lebo polovica temy je len o nej a cloveka to nemusi bavit citat, take stupidnosti, ktore vypusta na vase reakcie. preboha, ved ju uplne odignorujte a hotovo...
@alice107 Alice, tvoj problem je, ze uplne slepo veris v UK pravny system a jeho neposkvrnenost. To Ti neumoznuje vnimat realne dianie. Skostnateno sa drzis svojho presvedcenia, ktore netusim odkial prameni, ale! ani sudna prax, stovky ci tisice sudcov a pripadov nie su zarukou nicoho! Absolutne nicoho. Skus sa odosobnit od svojich uzkych obzorov a zacni prijimat aj ine informacie, zacni si spajat suvislosti, lebo len to robi pravnika dobrym pravnikom. Darmo mas nadrilovane stohy zakonov, pokial nie si schopna rozmyslat v suvislostiach tak si na prd pravnik, ktory nie je svojmu klientovi na prospech. Ty musis v prvom rade pochybovat, podozrievat, hladat medzi riadkami. Ak tohoto nie si schopna, potom si jednostranna, zaujata a amen tma kazdemu co si takehoto pravnika narazi. Ved Ty by si ako pravnik zmietla matku podozrivu z tyrania dietata smahom ruky! Bez toho, aby si co len na sekundu zapochybovala a overila si ci klientovi nie je krivdene!!!! Ake easy je o niekom vyhlasit, ze sa niecoho dopusta vsak? To je to najlahsie. Ako sa vravi, v jednoduchosti je krasa a ludia zial maju radi jednoduche riesenia. A potom to tu tak vyzera. Len realita je o cosi komplikovanejsia a nasmu zjednodusenemu pohladu dava statocne na frak. Kto chce ten to vnima, kto nie, ten si nadalej bude hovkat vo svojej zadebnenosti a hladat co najjednoduchsie riesenia. Pre teba je to jednoznacne vina matky za zlomeninu a neomylny pravny system Velkej Britanie. Co viac riesit, vsak? Ved neni co, karty su rozdane, veci su jasne.....Ake krasne jednoduche. Odsudime, uzavrieme, dieta odoberieme, svet gombicka, uplna parada a mozme si odskrtnut zas ciarku v nasom osobnom kalendariku. Ze? No chyba lavky. Toto je videnie sveta s klapkami na ociach. Nevidim vpravo, nevidim vlavo, divam sa len dopredu, tam kde to mam nalinkovane! Smutne! Ak si naozaj takouto pravnickou (za predpokladu, ze nou si) potom si uplne priemernou sucastou dobre premyslenej masinerie, si naprogramovany vojak, ktory nevyboci z radu ani omylom. Si jedna z masy, spracuvanej k slepym vykonom nalajnovanych pokynov, bez vlastneho usudku. Beztvara hmota, ktorej tvar urcuje premakany system ako prave potrebuje. A to je to co je nebezpecne. Pretoze svojim postojom podporujes svinstva, ktore sa deju, si ich sucastou a da sa povedat v zmysle pravnom, ze aj spolupachatelom. 😉
Ahojte!
Prečítal som si celú komunikáciu a rozhodol som sa k téme vyjadriť aj ja, ako admin. Táto diskusia nie je len o radách a pomoci, ale aj o podpore, ktorá je teraz veľmi potrebná. Preto sa zdajú názory a komentáre alice107 nevhodné a provokačné, nakoľko vstúpila do fóra takmer bez súcitu a chcela k veci pristúpiť otvorene a nestranne. V jej správach je však množstvo rád, ktoré môžu pri ďalších podobných problémoch pomôcť. Jej správanie nie je cielene provokatívne, len nezapadá do skupiny, ktorá bola súdržná. Kvôli týmto faktorom sa rozhodujem skupinu nezamykať a ani nemazať jej komentáre, pretože môžu v budúcnosti slúžiť ako pomoc pri otázkach ohľadom podobných skúseností. Tému budem aj naďalej sledovať a v prípade, že sa komunikácia stane nevhodnou, tak prehodnotím zamykanie či mazanie.
Pokúste sa vždy dať priestor na vyjadrenie aj druhej strane, pretože nie každý prichádza s cieľom provokovať, ale chce aj radiť, i keď neznejú jeho slová najprijateľnejšie. Verejné fórum dovoľuje vystupovať obom stranám, avšak vždy majú mať príspevky racionálny základ a nemajú byť výrazne ovplyvnené emóciami.
Osobne držím maminke palce a prajem veľa istoty a pokoja pri pokračovaní s problémom. Verím, že diskusia sa ďalej nebude uberať smerom výmeny názorov, ale naozaj tu budú pribúdať už len rady, ktoré sa stretnú s pochopením. V našom mamičkovskom modrokoníkovskom svete sú totiž najdôležitejšie láska, pomoc a tolerancia, ktoré vedia spraviť aj z obyčajnej internetovej stránky príjemné a obľúbené miesto.
Prajem všetkým pekný deň 🙂
Mário Šmýkal
Asmira Team
@tova ak vychadzam z tvojej informacie, ze Morningdew sledujes, potom sa da celkom realne predpokladat, ze venujes svoj cas FB a MK v rovnakom rozsahu ako sledovana Morningdew. Za predpokladu, ze tomu tak nie je, potom nie je mozne mat prehlad co a kolko Morningdew robi na FB ci MK. V takomto pripade je tvoj zaver, ze Morningdew travi privela casu na FB a MK mylny, nezaklada sa na pravde a je len tvojou vykonstruovanou domnienkou. Ak ale tvoje sledovania maju realny zaklad a tvoje zavery su spravne, zaroven to poukazuje na cas, ktory vynakladas k sledovaniu a zistovaniu co Morningdew robi a to predpoklada jediny zaver, ze Ty sama travis neprimerane vela casu na FB a MK. Z tohto hladiska je teda tvoja vycitka voci Morningdew irelevantna. 😀
@mariosmykal Dobrý deň, môžem povedať len toľko k "radám" pani Alice, že ak by sa mali nimi rodičia, ktorí sa nedajbože dostanú do podobnej situácie ako tuto Slávik riadiť, mohli by rovno svoje deti odovzdať do rúk SS, pretože jej "rady" sú presne také nápomocné ako celé jej "empatické" účinkovanie v tejto téme a jej podobných. Súhlasím s názormi, že toto je typický internetový "troll". Ale hold, bude ako poviete, Vy ste tu šéf a my sa prispôsobíme 😉 😎
@samiana Trafila si, aj toto je presne taký istý troll ako bola pectore. Pamätám si aj tému Nesúhlas s povinným očkovaním, je jej škoda..žiaľ, keď sa nechá voľný priestor ľuďom, ktorí sú úplne očividne bez vážneho záujmu o tému, zato s vážnym záujmom o provokovanie, vyrývanie a marenie témy - takto do dopadne. 🙄 🙄 🙄
@svetllana, nie, ja vnímam, že jej komentáre tu nie sú preto, aby spochybnili správne materstvo, ale aby ukázali, že sa netreba báť, keď je všetko v poriadku. Strach je dovolený a prirodzený, avšak vždy sa treba spoľahnúť na vedomosti a istotu, ktorú mám, nie na to, čo sa môže stať. Ak sa toho bude človek veľmi báť, tak sa tomu odovzdá. Byť v akomkoľvek spojení s odobratím dieťaťa určite nie je pokojná situácia, ale nikdy sa tomu nemôže podľahnúť viac, aká je skutočnosť. Zámerom úradov nie je bezdôvodne odoberať deti, preto je dobré ukázať užívateľke aj tento fakt, aby sa zbytočne nebála 🙂
@mariosmykal "Zámerom úradov nie je bezdôvodne odoberať deti" - týmto by som si už teraz nebola taká istá.
@mariosmykal zamerom uradov je vyrobit si "dovod" aby to nebolo "bezdovodne"... 🙄
@mariosmykal niekedy je vyhodnejsie BAT SA...rodicia ktori sa boja prist na pohotovost s placucim dietatom...onho nepridu 😝
Sud dnes rozhodne len o tom, ci ma socialka pravo jej 'docasne' odnat dietatko. Vzdy to zacina takymto rychlym sudnym konanim, socialka vzdy ziada o docasne zverenie do ich opatery - kym sa pripad vysetruje. Pojednavanie dnes bude urcite zacate a skoncene do 15 minut. Pokial sa slovenske autority nezapoja hned teraz, ked je to vsetko na zaciatku, tak sa z tohto moze stat zase jedno dlhe trapenie. Drzim silno palce na dnes. xx
@mariosmykal zamerom uradov nie je bezdovodne odoberat deti? zaujimavy nazor, ale presne to je ich zamerom, zial.. 😒 a najhorsie je, ze sme tu stale obvinovane z toho, ze su to len nase dohady, ale toto sa naozaj deje.. a keby to tak nebolo nezaoberalo by sa tym tolko ludi z "vyssich kruhoch", ale riesili by sme to tu len my, maminy na konikovi.. ☹
@mariosmykal Chcem byť slušná a mať rešpekt, lebo si náš vedúci 🙂 Takže vynakladám všetko svoje úsilie, aby som čo najšetrnejšie napísala, aby si si niečo viac poštudoval o nútených adopciách ☹ To skutočne nie je o bezdôvodnom odoberaní detí..a ja len dúfam, pevne verím, že večer, keď zasadneme k TV, nebudeme sledovať v Novinách, ako dnes súd odobral (a veruže bezdôvodne) ďalšie slovenské dieťa...Nebude vonkoncom prvé ☹
@jabadaba @leishmania @sharmana NEREAGOVAT NA TU OSOBU POMAHA TEJTO TEME AJ ZAKLADATELKE vdaka aj ostanym, ktory zareaguju preskocenim komentovania na adresu tej osoby.
@mariosmykal mario, v tomto sa zial mylis. Skutocnosti, ktore vychadzaju na povrch o britskej socialke vypovedaju o niecom uplne inom a to o tom, ze strach a nedovera su plne na mieste. Situacia a realita je taka aka je - na jednej strane neinformovani a plne doverujuci jedinci, to je aj zamerom SS prostrednictvom utajovanych rodinnych sudov vsetko drzat v tichosti, na druhej strane su jedinci, ktori sa nenechali zastrasit a davaju plne najavo co sa deje. Napriek hrozbam, sankciam a inym vyhrazkam. Angazuju sa pravnici, poslanci, novinari, zacinaju rozpravat priamo dotknuti rodicia. V Britanii sa cosi skaredo vymklo spod kontroly, niekde to ma svoje korene a zdroje a niekto tym nieco sleduje. Uplatnuje sa zastrasovanie, dvojaky meter, spoliehanie sa na pravne nevedomie, neorientovanost najma cudzincov v danej krajine. Dokazy sa umelo konstruuju tak, aby zapadali do nespochybnitelnych profilov a masinerii sa ucinilo za dost. Tu uz prestava kazda sranda, uz davno nejde o blaho dietata. Toto je hon na carodejnice doslova a do pismena. A treba tomu venovat pozornost. Nie sa nechat hojdat na cicikajucich informaciach o tom ako to je vsetko pre dobro deticiek, ako sudnictvo je plne nezavisle a objektivne. Nie je tomu tak! Alebo si skutocne myslite, ze to vsetci ostatni, ktori sa buria a podavaju svedectvo o SS, si vymyslaju? Problem Alice 107 je prave v jej zacyklenom pohlade na vec. Je fajn, ze je tu aj druha strana, clovek si utvrdzuje niektore zname fakty o tom ako funguje cely tento zvrhly system.
@kvietocek7 ano, viem, ale na druhej strane je osoyne mat tu ten druhy pohlad, opat dokaz ako to ma UK Ss vymakane co sa manipulacie tyka.
@mariosmykal ahoj, dovolím si trošku nesúhlasiť. Ja som mala tiež veľmi odlišný názor od toho všeobecného, keď som bola v diskusii k dokumentu Bez detí neodídem, nebola som zmanipulovaná médiami, dokument som najprv nevidela. Nepozerala som na to jednostranne aj preto, že ako právnik mávam vecný pohľad na problémy a nevidím veci čierne a biele. Nikto z nás nevie, či tie matky, ktoré majú tento problém naozaj netýrajú deti, ale nebudeme ich tu urážať. Sledovala som príspevky alice v dvoch témach a nenašla som jednu radu, ktorá by bola komukoľvek prospešná.
@svetllana @danka86, áno, o odoberaní detí naštudované veľa nemám, my admini stránky riešime hlavne sociálne správanie ľudí a vhodnosť prezentovania sa. Zameriavame sa na vývoj stránky a prehodnocovanie komunikácií. Odborníci na miestne témy nie sme, skôr strážime to, aby bola stránka príjemná a aby sa jej funkcia napĺňala. Ostávam naďalej sledovať túto tému a prajem šťastie a úspech pri riešení problémov i pri dnešnom proteste. Pekný deň 🙂
@mariosmykal Prosím, najskôr si o téme čo-to prečítaj a pozri, predtým, ako sa budeš vyjadrovať v štýle "Zámerom úradov nie je bezdôvodne odoberať deti, preto je dobré ukázať užívateľke aj tento fakt, aby sa ZBYTOČNE nebála".... Keď sa vyjadruješ k diskusii ako admin, ok, je to tvoja práca, ale toto vyjadrenie je dosť mimo.
Prepac Mario, ale opytam sa, mas deti? Pochybujem inak by si nikdy nemohol napisat citujem
"Byť v akomkoľvek spojení s odobratím dieťaťa určite nie je pokojná situácia, ale nikdy sa tomu nemôže podľahnúť viac, aká je skutočnosť."
Nehnevaj sa, ze to musim napisat, ale mne ako otcovi rocneho syna taketo vyjadrenia pridu iba ako ubohe kecy. Strach o vlastne dieta je nieco tak intenzivne, ze pokial to nezazijes nevies si to vobec predstavit. A to hovorim ako otec, ktory podla mna, nech sa ostatni otcovia na mna neurazia, to este stale tak citovo nepreziva ako matka. To si ani ako otec neviem predstavit co preziva matka, ktora dieta devat mesiacov nosila v sebe, porodila ho, koji ho a travi s nim ovela viac casu ako oteca v podstate mu vsetko obetuje. Tu sa v ziadnom pripade neda zachovat pokoj a nepodlahnut strachu aj ked ti to poradi tisic cudzich ludi tisickrat. Ako mozes tomu strachu nepodlahnut ked nevies co sa bude diat s tvojim deckom navyse takym malym, ktore sa nevie ani branit ani informovat, v pestunskej rodine? Kto zaruci, ze mu tam neublizia, ze ho nezneuziju, ze si tam neublizi ked nan nebudu davat pozor, ze nespadne zo schodov a ze sa budu o neho dobre starat a pritom ja mu nemozem pomoct. Ochrania ho uradnici, ktori ho zobrali? Asi sotva ved uradnici dieta umiestnia do pestunskej rodiny a idu prec, skontrolovat ho pridu mozno az o par dni. Co vsetko sa moze za ten cas stat? Co ked ho hned v ten den ako pride do pestunskej rodiny a uradnici odidu domov, niekto zneuzije alebo prihlusi? Ten strach si neviem ani predstavit. A to opominam take veci ako ze prichadzam o drahocenny cas, ked nevidim pokroky svojho decka a netravim s nim cas, ktory mi uz nikto nevrati, proces odobratia sa moze vliect mesiace ci roky. To je skutocny horor a nepodlahnut obrovskemu strachu sa neda zabranit nijakym racionalnym zmyslanim aj ked ano cudzi a nezaujaty clovek ti to poradit moze. Ako mozes nepodlahnut strachu, ked vies o realnych pripadoch ako Boorova kde to dopadlo pre rodinu velmi zle a napriek tomu, ze nikto nepreukazal pred sudom ziadne obvinenia tak su bez deti dva a pol roka a sudy sa stale vlecu?
A to, ze sa netreba bat, ked je vsetko v poriadku? Este si nepocul o chybach uradov ci justicie? Takisto aj na uradoch a sudoch robia zli, necestni a nekompetentni ludia, ktori mozu urobit chybu alebo ti vedome poskodit. Ci ty veris, ze nemozes natrafit napr. na zleho uradnika, policajta ci sudcu, ktory ti vedome ci nevedome uskodi? Z coho prameni u teba ci alice ta viera v neomylny pravny system a urady ked sa neustale dozvedame o chybach ci dokonca zlych zameroch uradnikov aj sudcov a to sa deje vsade na svete, uplne vsade. Do roku 1945 sa v Nemecku dialo zakonne vela zlych veci a problemom bolo, ze aj dobri ludia s nimi stotoznili a prijali ich. Ako to dopadlo vsetci vieme. To, ze je nieco zakonne este neznamena, ze je to aj spravne. Zamerom uradov aspon tych deklarovanych mozno nie je bez dovodu odoberat deti, ale jednotlivci z tychto institucii mozu urobit chybu ci konat necestne a vyhoda moci a sily je na ich strane. Poukazes na fakt, ze zamerom uradov nie je bezdovodne odoberat deti a aby sa zbytocne nebala aj Ivane Boorovej, ktorej za dva a pol roka nic nedokazali, napriek tomu stale nema deti spat a sudy sa vlecu, dokonca rozhodli uz aj o nutenej adopcii deti? Ona od zaciatku spolupracovala a robila co urady aj sudy chceli, obvinenia sa nepreukazali a aj tak jej to nepomohlo. A aj keby vsetko hned teraz napravili, toho dva a pol roka tej rodine uz nikto nevrati a vsetci cela rodina budu mat dozivotnu traum z toho vsetkeho. Podla mna prave clovek ma vyjadrit aktivne svoj nesuhlas aj ked sa deje vsetko v sulade so zakonmi, ktore vsak mozu byt zle na co poukazala v nedavnej rezolucii aj Rada Europy. Ukazat, ze si len poslusna ovca ludom, ktori maju moc je to najhorsie, prikladov je vela. A nakoniec mne pridu pravne "vedomosti" alice asi na takej urovni ako ze bola pravdepodobne spoluziackou andrey veresovej na na pravnickej "fuckulte" v Plzni. Vieru v neomylny pravny system ju naucili asi tam, uplne odtrhnute od reality a praxe.
dievcata,jedine vychodisko vidim,ze Cisarova ako zastupca sk musi byt dnes na sude a trvat na ceste rodiny na sk a ze tu to preberu sudy a presetria to....ak toto neprejde,bude to dalsi pripad boorova
tu je spominana rezolucia prijata Radou Europy, pod ktoru sa podpisalo zhruba 850 obcanov Slovenska a ktora aj bola Radou Europy prijata. Pise sa v nej" Pokiaľ ide o niektoré štáty (vrátane Veľkej Británie), parlamentné zhromaždenie vyjadrilo znepokojenie nad tým, ako v nich fungujú rodinné súdy". http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta.... Treba pripomenut, ze to sa nedeje len v Britanii, ale aj v inych krajinach. Zname su pripady z Norska, Finska. A tu je sprava, ktoru podpisali ludia, ktori sa priamo touto problematikou zaoberaju. Kedze to podpisali, asi vedia, ze nieco na tomto systeme nebude v poriadku. http://www.justice.gov.sk/Stranky/aktualitadeta...
...Temporary brittle bone disease (TBBD), lack of vitamin C, and vaccination can cause fractures, hemorrhagic complications, etc....
http://www.vaclib.org/basic/childabuse.htm
In addition to nonaccidental injury, a variety of bone disorders may underlie the finding of unexplained fractures in young children.... ....We found that none of the children had sustained any further injuries that were thought to represent nonaccidental injury; no child was re-removed from home.....
http://www.dovepress.com/long-term-follow-up-of...
http://medicalmisdiagnosisresearch.wordpress.co...
http://medicalmisdiagnosisresearch.wordpress.co...
Wifina ja sa plne stotoznujem s nazorom, ze nic nie je cierne ani biele a taktiez nevieme ci matky skutocne neublizovali tym detom lebo aj to sa stava. Uplna pravda ved na druhej strane je aj dost pripaov, kedy deti utyrali vlastni rodicia. Deti musia byt chranene. Ja ale absolutne nesuhlasim s postupom uradov a sudov v Britanii pri ochrane deti. Je absolutne neprijatelne aby matka a otec, ktorym absolutne nic nedokazali ani ich nestihaju este aj po dva a pol roku boli stale bez svojich deti, dokonca bolo rozhodnute o ich nutenej adopcii. A ak chcu deti ochranit pokial prebieha setrenie, tak ani v tychto pripadoch nemaju co deti odoberat matke ani za ucelom ich ochrany pretoze v pripade chyby tazko poskodia matku aj deti. Podla mna by mali zabezpecit nejake centra s ubytovanim a odborne skolenym personalom, kde by matka zatial byvala aj s detmi a personal by na nich dohliadal. Pripadne nejaky pracovnik ocialky pride byvat priamo k rodine alebo matka ku foster care. Ked mozu vyhadzovat tazke prachy na foster care, sudy, pravnikov ci odbornikov tak by sa urcite nasli peniaze aj na toto. A nie, ze dieta odoberu, hodia na krk cudzim ludom, ktorym stedro platia a vysetrovanie sa vlecie mesiace ci roky. To je uplne chore a aj ked je to zakonne, mne to pripomina skor norimberske zakony ako tie prameniace zo zraveho rozumu.
Pane boze! Co sa to deje! neskutocne. Nestiham citat vsetky clanky! Je to hrozne! Neviete ako je na tom mamicka? Veelmi drzim prsty.
@mariosmykal
Mario, suhlasim ze treba nechat priestor obom stranam, tzn. cierne aj biele, pozitivne aj negativne, v akomkolvek zmysle..... 100 dievcat za nieco, jedna proti im nazorom...... lebo taky je zivot, nikdy nebude nic len ruzove, cervene alebo zlte.... vzdy budu aj ine farby.......
takze aj ta pani alica ma pravo si povedat svoj nazor, o tom je demokracia...... to ze sa vam, nam nepaci, irituje vas, treba prepnut v hlave stav - rozumovy - ktory vam napovie - nestracat cas a energiu a ignorovat! Nevyjadrovat sa k jej prispevkom, takisto ju ale ani len nespominat v diskusii s inymi .... lebo aj to je cas ktory venujete nepriamo jej...... Co vam to da ze budete o jej iritujucich nazoroch rozpravat a presviedcat ju o vasom pohlade ak nema zaujem? neda vam to nic....... Clovek ktory nechce pocuvat, je zbytocne plytvat svoju energiu...... To je jednoducho jednoducha matematika,...... Pretoze ak sa k jej prispevkom nebude vyjadrovat absolutne nikto je viac nez iste ze tu prestane prispievat...... monology ju zrejme bavit nebudu........
.....takisto vas vsetky chapem ze vsetky mate prepnuty mode - emocionalny, ked citate jej prispevky a jednate emocionalne - snazite sa aj ju prepnut na takyto mód, bohuzial ona to vysostne odmieta, neviete v akom prostredi vyrastala, kde pracuje, co vsetko videla, ked ma takyto nazor...... keby sme videli a zazili to co ona mozno by sme boli rovnako jednosmerne a nekompromisne....... Jej rozmyslanie funguje jednoducho uplne inym systemom a neda sa zmenit ako vidite......
Jednoducho musite si schladit prsty na klavesnici 🙂)) ked budete chciet reagovat na jej prispevky, napocitat do 10 a jednoducho ju obist....... a reagovat len na take prispevky ktore stoja za vasu energiu a pomozu riesit, dostat odpovede na vela otazok......
Mario, ale s cim nesuhlasim je toto:
".... avšak VZDY SA TREBA SPOLAHNUT NA VEDOMOSTI a istotu, ktorú mám, nie na to, čo sa môže stať."
bohuzial to, ze mamicky prilis vela rozmyslaju, a nejednaju tzv. "hystericky" a instinktivne = tzn. aha policajti idu mi brat dieta = zostanu v tomto stave strachu a hysterie, jednaju omnoho rychlejsie, hned sa spoja s mediami, atd.... co ich v tejto situacii skutocne zachrani......
Inteligentne a uvedomele mamicky tento prvotny okamih zmaria, prave tym co ste tu napisal - doveruju svojim vedomostiam, potlacia strach rozumom a povedia si = toto sa predsa da riesit civilizovane, tak si vypocujem co chcu a budem spolupracovat..... no a to je koniec vsetkeho, lebo za tych par dni ako mamicku tutlaju a hovoria ze len robia toto a toto, za jej chrbtom uz pripravuju sud a len jej ho oznamia, z coho vyplyva ze dieta jej odoberu a nemoze spravit nic s jej dlhym rozmyslanim......
Jedine mamicku pravnicku mozu zachranit jej vedomosti, to ako take procesy bezia, a to ze musi jednat veeelmi rychlo a po za chrbat si pripravovat svoj utok. Tzn. ze ma vedomosti o takychto procesoch a je pripravena.
Bohuzial bezne inteligentni ludia skutocne doveruju systemu v ktorom ziju, nemaju vedomosti v takychto situaciach, a to ze potlacia strach, tak ich ani nezenie vyhladavat take vedomosti.... stoja na jednom bode a slepo pocuvaju system SS..... Keby strach = tu emociu nepotlacili, dokazala by ich pekne doviest k potrebnym informaciam!
Takze v tomto procese = na uplnom zaciatku = jednoducho treba byt hystericky, mat velky strach a rychlo jednat instinktivne, utekat s dietatom prec - z nemocnice z GB.
ked uz sa zacne sud - ano potom uz clovek zostava len v ulohe faktickeho myslenia - nemoze sa bat a musi si doverovat a svojim vedomostiam - vyhladavat dokazy na to ci ono..... presviedcat sud o svojej nevine....... atd atd...... ich nezaujimaju emocie rodicov..... len fakty.....

Dárius Haraksin TV JOJ Neviem. Ale nemocnicu uz urcite nestihame. A keby aj, mali by sme rovnake moznosti ako rodicia. Teda jedinu: presvedcit lekarov aby ich pustili prec. A kedze dnes je sud, tak to uz nedovolia podla mna. Treba tuho premyslat a konat. Unos nie je riesenie
Približne pred hodinou cez mobil · Páči sa mi to · 1