icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

brumca
13. dec 2012

@mariosmykal prepacte, ale musim napisat svoj nazor...asi nemyslite vazne, ked pisete, ze zamerom uradov nieje bezdovodne odoberat deti...a o com tu potom pise mamicka, ktora prave teraz bojuje o dieta? ☹ keby tyra vlastne dieta tak by s nim sla sama dobrovolne do nemocnice? urcite nemozu byt v kazdej teme vsetky nazory rovnake, ale stale tu citat dookola nazor jednej osoby, ktora je uplne neludska a tvari sa, ze pozna vsetky pravne systemy vooobec nikomu nepomaha...narusa vlastne celu diskusiu a urcite tym nepomaha danej mamicke 😔

hexena
13. dec 2012

je nieco nove? ako dopadol sud???

alice107
13. dec 2012

teda nic v zlom ale neviem ako si mozno predstavit pomoc zakladatelke cez forum. na to by si mala najat advokata.len ten jej moze pomoct najucinnejsie.forum je na vyjadrovanie nazorov. a to uz nepisem ze treba poznat najskor objektivnu pravdu a nielen z jedneho /jej zdroja/ aby bola mozna vobec nejaka pomoc. 😕

ikke
13. dec 2012

nie som pravnik, no v takychto pripadoch "prezumpcia neviny" neplati???
ci "esesaci" su v kazdej dobe vynimka? 😠

anglicko teda od cias cisara augusta moc k lepsiemu nepokrocilo... 😒 ☹

alice107
13. dec 2012

@ikke pri obvineni z deliktu tak jasne ze plati prezumpcia neviny. takze ak autorku obvinili z nejakeho cinu poklada sa za nevinnu pokial ju sud neodsudi.
ale zakladatelka dnes absolvovala pojednavanie obciansko -pravne-kde sa rozhoduje o ochranom opatreni pre dieta.takze nevidim suvislost s prezumciou neviny.

verunatko
Odpoveď bola odstránená
rybca
13. dec 2012

@alice107 no je tam asi taka suvislost, ze pokial nie je matka obvinena, tak nemaju dovod dieta odobrat, stale pisete o prave a pravnych veciach, ale ostatne dievcata pisu, ze to nie su spravne prava, su proti ludskosti a ludskym pravam, vsak to uz uznal aj Kralovsky sud v pripade Ivany Boorovej, takze ani to sudnictvo v UK nie je neomylne ako ste pisali skor, UK postupuje proti pravnym dohovorom EU, a na to treba poukazovat a nie slepo verit a prikyvovat aky su fantasticky

elena100
13. dec 2012

Dievcata, tu uz bola dohoda, ze s Alicou nebude nikto komunikovat, to ju zabije a bude pokoj. Zbytocne zavalujeme stranku nepotrebnymi informaciami a potom sa Slavka nedostane ku komentarom, ktore by jej mohli aj pomoct, teda radam, pretoze orientovat sa v chaose nepodstatnych komentarov a sporov nie je pre nu efektivne

roxi
13. dec 2012

ja len toľko, že nikdy nebude súd dokonalý, pretože každý človek je úplatný, žiadny človek nie je nikdy úplne objektívny a aj medzi sudcami sa určite nájde mnoho skorumpovaných, či len ľahostajných, ktorým je jedno, že rozbijú nejakú rodinu. Takže ani systém v UK nie je dokonalý, lebo aj lekár, soc. pracovník aj sudca sú len ľudia a kým v ňom robia ľudia, tak nikdy nie je, ani nikdy nebude vydával len a len správne rozhodnutia, ale chyby či už úmyselné, alebo neúmyselné sa robiť vždy budú.
Takže nechápem toto bezhlavé obhajovanie systému v UK.
Je evidentné, že sa tam deje niečo strašné a len dúfam, že rodičia sa dovolajú spravodlivosti

alice107
13. dec 2012

@verunatko pis ip. vies podmienky.
@rybca co ostatne dievcata pisu nie je relevantne. pre4 konecny vysledok.stavajuce zakony treba dodrziavat-.takze kto zije v uk musi dodrziavat ich zakony.
ak sa niekomu nepacia nech interpeluje svojho poslanca v vuk parlamente ak ma pravo volit.. cudzinec v cudzej krajine sa musi podrobit tamojsiemu pravu.inak pociti dosledky svojho nepravneho konania.
treba si uvedomit co to je ochranne opatrenie.na jeho vydanie netreba aby ten voci komu smeruje bol obvineny z trestneho cinu.
ochranne optrenie je docasne a ma chranit toho kumu je urcene.dovod nemusi byt ziadne obvinenie podla trestneho prava. je to preventivne opatrenie na ochranu aby sa predislo dalsej moznej ujme.to nema nic s prezumcoiu neviny.
sudca nie je neomylny samozrejme preto existuje institut odvolacich sudov ak ucastnici konania maju pocit,ze im bolo ukrivdene.tak sud znovu vo vysej instancii rozhodne.
viete,sudna moc je nezavisla.ale rozhodnutia sa mozu menit v ramci sudnej instancie na to urcenej. aj sa menia. v uk sudna moc a sudcovia maju zllast postavenie nezavislosti. takze su zodpovedni len zakonu a svojmu svedomiu. preto nie je pripustne vmiesavat sa do ich rozhonuti a chciet ich ovplyvnovat z vonku..to sa neda.

jankahn
13. dec 2012

@alice107 OK, stále sa tu hovorí, že SS koná v najlepšom záujme dieťaťa. Je odobratie malého kojeného dieťaťa od matky aj v prípade nedokázania žiadneho prečinu v poriadku???

alice107
13. dec 2012

@jankahn citaj co som napisala o ochranom opatreni.
ak dieta nema v rodine dobre podmienky tak ci je kojace ci nie je irelevantne.pretoze sice je nakojene mozno ale postrada nieco ine . je podzrenie ze nie je v rodine bezpecne alebo je o neho po inej stranke zle postarane. co to ma s kojenim spocne? vzapadnej casti eu mimochodom nie je kojenie ziaden fenomen priority. aj nekojene deti su zdrave a stastne ak maju ine podmienky pre svoj zivot.napriklad bezpecny domov a dobru starostlovost aj po socialnej stranke.
ako ty vies ake dovody viedli sud na prejednavanie ochraneho opatrenia v pripade dietata zakladateky? ved si nebola na pojednavani.ani necitala spis,ze nie? poznas ake dokazy ma sud v spise?a uz vynasas sudy o tom ako zle postupoval ci postupuje sud?

jankahn
13. dec 2012

@alice107 takže nepotvrdené, nedokázané obvinenie je dôležitejšie ako citová väzba dieťaťa na matku a ostatnú rodinu, ako jeho výživa, a pod.. Tak to je potom v pohode. Ale do UK so svojimi dvomi deťmi bývať neprídem :(

rybca
13. dec 2012

@jankahn a nie len odobratie, ale hlavne navratenie, pokial rodic ani nie je obvineny

@alice107 Boorovci isli podla ich zakonov a nariadeni 2 roky a kam sa dostali? SS ich donutilo rozviest sa, stale im kladli nejake podmienky a aj napriek ich dodrzaniu deti dali na adopciu a hadam netreba pripominat, ze v tomto pripade nebolo nic dokazane, nikto nebol obvineny, ani odsudeny, napriek tomu deti nevratili, mne to pripada ako v rozpravke - co peklo zchvati to uz nenavrati - len namiesto peklo si daj SS

jankahn
13. dec 2012

No ale k veci. Vie sa niečo nového? Dúfam, že bábätko sa vráti do rúk milujúcej matky!!!

dijuri
13. dec 2012

nikto nic nevie este? sud sa uz musel skoncit,nie? aj ked tam je o hodinu menej sice

babajaga
13. dec 2012

@dijuri tiez cakam,kedy tu niekto ,alebo na fb hodi info....

dijuri
13. dec 2012

tak idem decka okupat a nechty im postrihat,boze,to zas bude revu,keby to pocula SS,hned mi ich vezmu a to bez srandy,pretoze oni beru deti pomaly aj ked pocuju deti revat

jankahn
13. dec 2012

na FB písala cca pred pol hodkou asi Slavkina sestra, že ešte stále trvá súd...

zeleny_cajik
13. dec 2012

@rybca
@jankahn Alicu ignorujte. Nema to zmysel. Neodpoveda, len melie svoje dokola. Pozrite par stran dozadu, kym s nou zacnete stracat cas a nervy.

rybca
13. dec 2012

no len aby aj na toto nebolo uz uvalene informace embargo...:(

jankahn
13. dec 2012

@zeleny_cajik už sme zacali 😉

alice107
13. dec 2012

@rybca znovu sa ta pytam ako to vsetko vies ake je stav veci v kauze boorovcov? bola si ucastna celeho pripadu? ako mozes posudit co a ako bolo vo veci vykonane? to predsa moze posudit len a len sud ,policia ci ine zlozky statnej moci a aj advokat zucastnenych stran.
a pises uplnu hlupost ze ss donutilo sa boorvych rozviest.to nemyslis vazne? to ako robia? 😉s pistolou ci bombou ruke? ci ako? ako mozmo dospeleho zreleho a dusevne zdraveho svojpravneho obcana prinutit sa rozviest to mi vysvetli.to som este nevidela.
vies ake su podmienky na rozvodove konanie v uk?
co sa musi splnit a za ake casove obdobie?
prosim ta uvazuj realisticky. uvdis veci v inych suvislostiach.

jankahn
13. dec 2012

@zeleny_cajik a teraz som práve pochopila, že to je fakt zbytočné...

sirinka
13. dec 2012

este raz, kto chce poznat alicin nazor, precitajte temu bez deti neodidem, nic nove uz z nej nedostanete, dookola pise tie iste vety... a tu uz dajte s nou pokoj....prosim vas....

zuzana581
13. dec 2012

@martinjasen prepáč že mimo témy, ale naozaj musím. Ako je možné, že alice107 môže neustále zahlcovať túto tému svojimi drístami? Nech si založí tému právnické okienko a tam nech sa realizuje, ale tá teoria, ktorú nie len tu, ona prezentuje, jednoducho pri forced adoption nefunguje!!! Toto si už preboha treba uvedomiť, lebo budú ďalšie nešťastné rodiny.. ďalšie samovraždy.. ďalšie zneužívané deti náhradnými rodinami... Prečo tolerujete to, že spamuje tak hrozne citlivé a dôležité témy, ako je táto, alebo bez detí neodídem? To čo robí je hrozne nebezpečné.. Tie matky, ktoré sú v ohrození sa musia brániť, alebo predchádzať tomu zlu, ktoré tam je, či to niekto chce vidieť alebo nie a nemôžu čítať alicine rozprávky o tom, ako je súdny systém UK neomylný, lebo zrovna jej rady môžu spôsobiť to, že ďalšie mama si povie, že tá alica má pravdu a ostatné sú hysterické a odovzdá sa plne do rúk SS tak ako to urobila pred dvomi rokmi Ivana a donedávna verila, že ak urobí to, čo jej SS povie tak jej deti vrátia.. Už vie, že to tak nie je.. a musia to vedieť aj iné matky.. Ďakujem za odpoveď..

dijuri
13. dec 2012

prec z krajiny zazrakov 😀 😀 😀

janka196
13. dec 2012

boze z tej poslednej alicinej spravy uz aj mne zovrela krv 😠 taaaak sa musim ovladat aby som nezareagovala ze az 😠

dijuri
13. dec 2012

verte mi,ze vam pomoze,ak si jej prispevky nebudete citat,vrela vo mne tiez krv,ale odkedy ju necitam,tak nie,uplne v pohode,dokonca,ked zbadam jej nick,zasmejem sa,tak to skuste,kocky

norika99
13. dec 2012

@slavik79 K teme letiet s malym babom: Ja som s mojim synom letela s Airberlin (Hamburg-Vieden a spät) bez pasu. Informovala som sa u nich dopredu a do pol roka veku dietata som mohla letiet LEN na jeho rodny list (nemecky)! Airberlin lieta aj na trase Londyn-Vieden, tak im skus zavolat ;)