icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

katarina6
17. dec 2012

@mishka0508 niet zaco 🙂. kazdopadne by ti mozno na tej matrike na SK povedali ze sa to takto da spravit 🙂, ale vacsinou zabudaju na to ti povedat, ze to moze niekto namiesto teba spravit na zaklade splnomocnenia, ale da sa to. 🙂
nerozumela som tomu 2r. hladaniu prace? 2 r. si hladal pracu na SK? alebo v anglicku? kritizujes SK pracovnu agenturu? alebo tu UK?
ak mas zivnost tak si tu nejako na SK rozsirte a hotovo! spravte webshop niecoho co este na SK nie je a v tom podnikajte!!! na SK sa da vyzit a zarobit, len clovek musi chciet....
kazdopadne, pripravena na SSakov budes, este si nastuduj vsetky svoje prava, zhrn si ich, takisto kontakty si poukladaj na toho Iana Josephsa, na Dariusa z Jojky, na pani Cisarovu si vypytaj kontakt, zozen si kontakt na viac pravnikov v UK, ak jeden bude nedosiahnutelny, volaj druhemu, najdi si takeho co ti zdvihne tel. aj o polnoci!!!a vsetky tie kontakty nos u seba v penazenke! Ta Slavka od kedy bola s malou v nemocnici tak nemala cas ist domov, ved isla rovno z nemocky na sud, ak som to spravne pochopila! takze vsetky kontakty musis mat davno vopred pripravene!!!
Ked si ten tahak spravis, tak ho sem zaves aj pre ostatne 🙂, alebo rozposli svojim kamoskam v UK ak tam mas.... nech si to tiez vytlacia a ulozia.....
Good luck! 🙂

@martina005
@ikke
aha, tak to som nevedela ze nemusia byt obe pritomne spolu u notara. tak potom je to este jednoduchsie 🙂 ale kedze @mishka0508 aj tak planuje stvrtok len na SK, tak si to vsetko vybavi na SK priamo s mamou, otcom atd.....
Radsej si daj splnomocnit 2 osoby, ak by nahodou jedna ochorela ze ti to nemoze na tu matriku podat, tak nech ide ten druhy. staci jedno splnomocnenie a napisat tam 2 osoby.

ianitka
17. dec 2012

@slavik79 vitajte doma 🙂

bettynka222
17. dec 2012

@slavik79 gratulujem k vydarenemu úteku. Muselo byt veľmi ťažké sa takto rozhodnúť, mali ste tam svoje životy, prácu, priateľov... Tiež bolo určite ťažké uveriť, že v tomto storočí sa môžu diať take veci, aké sa stali napr. Ivanke(stále tomu mnohí neveria). Verím, že ste sa rozhodli správne a aj napriek tazkostiam budete šťastná rodinka 😵

A prosím nehnevaj sa za tu autosedacku, nikto to tu nemyslel zle (teda dúfam - necitala som všetky príspevky), je nam všetkým jasne, že ste konali v chvate a strese a nikto predsa nevie ako ďalej pokračovala cesta. Ste doma a to je hlavne 😵 prajem krásne Vianoce 🙂

bettynka222
17. dec 2012

@irriss 😀 alebo tým, že sú z Marsu 😝

lucka1987
17. dec 2012

@slavik79 .. sledovala som prispevky od sameho zaciatku a vcera zrazu v spravach reportaz, tak sme doma stichli... som rada, ze ste sa rozhodli, ako ste sa rozhodli, chelo to odvahu... malicka moze byt na vas hrda...

bazarocka
17. dec 2012

@slavik79 vy ste tá pani z "telky" ? nechce sa mi to tu všetko čítať, len ma zarazilo prečo malé bábo nemalo v takej zime na hlave čiapku inak prajem krásne sviatky pokoj od UK 🙂

melpomene
17. dec 2012

@slavik79 vitajte doma a gratulujem k správnemu rozhodnutiu...zároveň vám prajem tie najkrajšie vianočné sviatky 🙂

syla
17. dec 2012

@bazarocka najskôr čítaj, potom sa vyjadri 😉 Kľudne stačí len príspevky od "slavik"

irriss
17. dec 2012

@bazarocka
ANO --"ona je ta z "telky" a TY odkud?

cepicka, autosedacka..budete tu resit i znacku plenek? 😠 😠 😠

p.s. precti si prispevky od Slavky ..popisuje i vse ohledne autosedacky..
zbytecne nektere jiskrite nervozitu i ranu...☹

zuzana581
17. dec 2012

@irriss bez takýchto proste nemôžu byť diskusie..to by to bolo až moc pekné 🙂

anjelicek26
17. dec 2012

@fra - boli to dovody doslova - dieta malo v skole opakovane vsi, dieta sa v skole postazovalo, ze mu otec dal po zadku za pruser, co vyviedlo (podpalil ten krpec vtedy smetiaky, mal 7 rokov), dieta ma zlomenu nohu (spadlo z bicykla) = zanedbanie starostlivosti, a este jeden maly, co bol utiahnuty (zistili mu autizmus) - vraj psychicke tyranie. O trojrocnom chlapcekovi, co na prehliadke povedal, ze mu mama chyta pipika (sexualne obtazovanie)... ani radsej hovorit nebudem. To su deti, co mali susedia oproti za dva roky...

mis_ka
17. dec 2012

@slavik79 drzte sa! urobili ste spravnu vec, mala bude zirat, az jej raz tento pribeh porozpravate 🙂

bazarocka
17. dec 2012

@irriss neviem prečo sa tak rozčulujete nemyslela som to v zlom a nemám čas tráviť čítam xy príspevkov, okrem toho nepísala som vám, vy ste jej advokát ? ps: autosedačka plienky atd ma nezaujíma ale pre každú matku je normálne že dieťa nemá v zime holú hlavu čo je pre vás na tom tak nepochopitelné, že ma to zarazilo

mis_ka
17. dec 2012

@anjelicek26 to je sila toto :(

irriss
17. dec 2012

@anjelicek26
Marti...Tady se boji maminky chodit i na logopedii..protoze OKAMZITE nastupuje socialni pracovnik s tim, ze resi rodinu ..rodice, prarodice a sousedy.... 😠 😠

irriss
17. dec 2012

@bazarocka

Ok...ale spatna otazka na spatnem miste a ve spatnou chvili😉
mozna tak za mesic za dva ji zkus zopakovat..urcite dostanes i odpoved ... 😎

p.s. zenska zvedavost NEZNA mezi 😉

tigra440
17. dec 2012

@slavik79 budeme sa modlit aj za vasu rodinku aby vsetko dobre dopadlo a prajeme krasne vianoce a hlavne pokojne sviatky 😉

kvietocek7
17. dec 2012

@bazarocka no mila premila AK SA PYTATE PRECO NEMALO CIAPOCKU tak si LASKAVO PRECITAJTE MINIMALNE 20 STRAN DO ZADU A POTOM TU PISTE TAKE OTAZKY. A ked vam to nepomoze tak sa chodte pozriet do UK napr cez zimu -vianoce a pochopite preco??!!deti su tu vychovavane inak ako tam u vas doma a aj koli podnebiu, ale citajte spatne prispevky

anjelicek26
17. dec 2012

@irriss - je to desne, ako sa ta moc uradov zneuzivat a nicit cele rodiny :( V anglicku sa ludia boja ist na pohotovost s dietatom, doslova :( Ked sa mi maly zrubal zo schodov, tiez sme nesli :( Normalne by som letela, ale tu bolo jedno velke CO KED to budu vysetrovat, hlasit by to hlasili urcite. A to okrem modriny na cele nemal absolutne nic :(

zuzana581
17. dec 2012

@anjelicek26 to je strašné ☹ Kedy toto niekto zastaví??? ☹

leleh
17. dec 2012

@slavik79 ja som hotova z toho aka krivda sa na vas valila. Som nesmierne stastna ze sa vam podarilo uniknut domov 😉 😀 aj ked s odretymi usami ale ste doma, tfuj tfuj nech sa to pre vas uz skonci nadobro. A budte stale v strehu lebo citala som pripad kedy si SSaci prisli po babo aj do inej krajiny a normalne ho nasilim dovliekli spat do UK 😠 .

irriss
17. dec 2012

@anjelicek26
Mne se nedavno stala nehoda..doslova nehoda v domacnosti a prijela pro mne sanitka..v nemocnici nastesti LEKAR co mel sluzbu Nekolikrat opakoval Policii ze se nejedna o pokus o sebevrazdu, ale o domaci nehodu, ktera se stava dost casto...
deti byly u toho, znaji situaci (diky synovi) a kdyz toto slysely mely doslova hystericky zachvat, ze uz nikdy neuvidi maminku, jako brachu...

ewellina
17. dec 2012

@leleh Také niečo je vôbec z právneho hľadiska možné?

bettynka222
17. dec 2012

@anjelicek26 a ti pestuni co na to? Im sa to nezdalo čudné? Ci žijú z toho, tak prečo by sa nad tým zamyslali? 😒

Stále nad tým premyslam...som vdacna že nezijem v krajine s takýmito sialenymi pravidlami. Mam totiž veľmi živé dieťa - je vkuse modrinovy (vyliezol všade mozne a skace odtiaľ). A ked príliš vymysla, jedine co ho uzemni je krik. Na vysvetlovanie nereaguje. V krajinách ako GB, Nórsko atd. je zrejme lepsie nechať dieťa vybehnut na nebezpečnú cestu ako ho zvýšeným hlasom upozorniť na nebezpečenstvo (kedže tomu nášmu zatiaľ chyba pud sebazachovy a musím ho mat vonku doslova na voditku 😝 ).
Len by ma zaujimalo co z takých deti, ktoré nikdy nikto neusmernil, vyrastie 😅 😕

anjelicek26
17. dec 2012

@irriss - ani nevies, ako som rada, ze sme uz v Nemecku a je tu klud. Ono clovek ani neveri, co vsetko sa moze inde diat, kym to na vlastnej kozi nezazije :(

irriss
17. dec 2012

@ewellina
myslim si, ze toto neni mozne..dochazi k tomu tusim POUZE v pripadech, kdy se prou a hadaji 2 rodice o dite a jeden z nich nerespektuje soudni narizeni o svereni ditete do pece druhemu rodici...( a dite unese do sve zeme)
.ale to je jiny zakon a jiny duvod.. 😉
vetsinou jde o konflikt mezi rodici ruzne statni prislusnosti 😉

zuzana581
17. dec 2012

@leleh ale tak to muselo byť asi anglické dieťa, nie? Pochybujem, že by mali právomoc dojsť na SK a zobrať si slovenské dieťa do UK.. to už podla mňa naozaj nehrozí..

pepa10
17. dec 2012

Ja som chcela s malou chodit zacat plavat, ale som si to aj rychlo rozmyslela. Zacala lozit, kde tu sa modrinka objavi a ja nechcem riskovat. Co ma dost mrzi lebo to obmedzuje zivot a vyvin babatka kvoli blbemu systemu SS. Ked zacneme skolku, tak jednie uz na SK

irriss
17. dec 2012

@zuzana581 😉 😎 nehrozi 😔 🤐

anjelicek26
17. dec 2012

@bettynka222 - oni to robili preto, aby pomohli detom v prvej rade, uz mali 45-50, uz nemohli mat vlastne a chceli kamaratov pre ich 6 rocnu dcerku, to bol hlavny dovod... a to, ze tie deti vlastne nie su tyrane im bolo jasne - a v podstate boli radi, ze tym detom nic nie je a mozu im poskytnut aspon prechodne pekny domov. Pre peniaze to oni nerobili - on bol pestun - ona vlastnila dve firmy a bola väcsinou v praci, penazi mali dost. Len on sa akosi citil nevyuzity... tak si urobil pestunsky kurz a odvtedy sa im striedali deti velmi casto, niektore boli len par tyzdnov, jednoho chlapceka mali ale aj vyse roka... ale nie vsetci pestuni su taky, u Sasky v skole bola urcite jedna pani, co to robila vylucne kvoli peniazkom 😖