Sused z bytovky bije svoju družku
Dievcata, sused z vedľajšiej bytovky starší Pán už na dôchodku strašne bije svoju družku. Pani je už staršia bojím sa o ňu. Ten Pan už raz sedel za to ale jeho družka potom stiahla trestné povedala ze spadla. Vodí si tam frajerku takú socku, chlascu spolu a potom bije tetu. Neviem ci volať políciu alebo co keď prídu a ona povie ze spadla budem za hlupanu.... Joj ťažká situlacia nerada sa o čítam v takejto ale nedá sa to ignorovať sak pred týždňom jej hlavu rozbil. Poraďte prosím Vás ako sa zachovať za všetky reakcie ďakujem
@lauriema keď jej vlastná dcéra jej chce pomôcť a zobrať si ju k sebe a dotyčná pani nechce a nechce a radšej sa nechá otĺkať a pozerať, ako si tam chlap vodí iné ženy, tak toto ľahko nepôjde. Pani je zblbnutá, nedokáže už rozlíšiť vhodnosť jej správania, netuší, čo je to sebaúcta atď. Z nejakého dôvodu bude radšej s tyranom...
Ak polícia nevie zasiahnuť, nakoľko pani povie, že spadla, tak by bolo možno skúsiť kontaktovať starostu alebo ak ste mesto, tak sociálny odbor mestského úradu a tam popísať situáciu, nech to prešetria.
@lauriema Nevyznam sa v tom, ale ty nemozes podat trestne oznamenie? Ved si nahrajte aspon tie zvuky, lebo teda asi ste na vlastne oci nic nevideli. Tazko tvrdit ze spadla zo schodov, ak tam krici, ze "au, nechaj ma, prestan". Ak teda mas odvahu. Aby to nebol taky chrapun, ze ked vyliezie von z basy, poda si aj vas. To uz podla odhadu, niektori si ozaj trufaju take bitky iba doma, a vonku vystupuju ako cukrik.
Mna napadlo nahrať tie zvuky pri najbližšej príležitosti... ale čo s tým, neviem, možno jej to nechať vypočuť 😕
To ma len jednu dcéru? Ach ako môže povedať, že to už vzdala. Nechať si mamu týrať! By som urobila aj nemožné, odvliekla ju nasilu. Asi to nie je otec tej dcéry.
@lauriema Keď sme sa nasťahovali do nového bytu, často sme počuli ako sa susedia hádajú, všetci sa sem tam pohádajú, jasné, ale toto bolo hrozné. Raz po veľkej hádke bolo počuť veľký krik a ranu, aboby niečo veľké spadlo a potom len ticho. Okamžite sme volali políciu, trvalo im veľmi dlho kým prišli, najskôr zaklopali na naše dvere 🤦🏻♀️ (myslím že toto neušlo susedom). Našťastie sa vtedy nič nestalo ale hádky majú pravidelne. Od tohto incidentu nám suseda pri každej príležitosti búcha do radiátora. Posuniem stoličku v kuchyni, hneď mláti do radiátora, niečo spadne, opäť mláti.. Akoby čakala, kedy nás čo i len troška začuje, sedí pri radiátore a klepe a klepe...
Som si istá, že sa aj mlátia, teda ona jeho, ale po tomto všetkom už len konštatujem, že mi je to jedno.
Z článku čo som veľmi dávno čítala mi utvelo v hlave že je to akýsi "syndróm varenej žaby" v zmysle, že ak vložíte žabu do vriacej vody vyskočí - pokúsi sa vyskočiť. Ak ju dáte do studenej vody a pomaly prihrievate hrniec viac a viac, žaba sa uvarí. Bolo to vysvetlenie práve pri týchto prípadoch domáceho násilia... Netreba odsúdiť tú ženu, že nechce/nevládze/nevie riešiť túto situáciu. Ak aj zavoláte policajtov vie, že niekomu na nej záleží, aj keď to poprie. A skúsiť presne pomôcť s kontaktmi na organizácie, alebo scenárom riešenia, doslova vypísať po bodoch, ako by mohla postupovať.
Tieto pripady su naozaj hrozne.....
Ak by som mal suseda ktory by vyrusoval susedov tym, ze mlati svoju druzku ci zenu tak pri najblizsom stretnuti by som mu rovno povedal, ze bud to vyriesi policia za nich raz a navzdy alebo pri najblizsom incidente dojdem ja a hned po mne sanitka aby ho prisli pozbierat.
Takimto h*****m je potrebne vytrieskat tieto "navyky" z hlavy aby sa uvedomili. Toto by som vo svojom SVB veru nezniesol. To by som rovno aj policajtom povedal, ze ak toto bude pokracovat tak najblizsie si pridu po mna pretoze jeho by museli prist uz len z podlahy zoskrabat....
@lauriema a ked si to nahras, ak to u vas tak dobre pocut...? a potom volaj policiu. Dokaz mat budes.
@lauriema Boze... z tohto mi je zle. To by som nemohla pocuvat keby nariekala.
A to ze ju dcera vola aby isla k nej byvat ale nechce... to nechapem. Ked vlastna dcera nedokazala s tym nic urobit, pochybujem ze vy nieco dokazete... to je take smutne.
Ja by som sa bala mu dat nakladacku... aj koli moznym opletackama aj koli moznej pomste a nemyslim ze by s tym prestal. Oni su tak nastaveny a ziju takto asi uz cele roky... to bude velmi tazke zmenit.
Este ma napadlo, co ak ho natocite na video naprilad cez okno... da sa to pouzit pred sudom alebo aj tie zvuky bitky a placu co pocujete... je to mozny dokaz pred sudom? Ale zase kto ho uda na sud ak zena to neurobi... neviem ako pomoct☹
ja ked som mala okolo 12 rokov zacal otec pravidelne bit mamu, mala bytovka, bolo pocut ako kricala plakala,jeho tiez ako hulakal,susedia o tom vedeli no tvarili sa ze nic, parkrat som anonymne volala na policiu so zamienkou akoze rusia nocny klud, pretoze som sa bala ze ju zabije ,a ked prisli policajti tak sa aspon trochu ukludnil,sice hulakal ale aspon ju uz tolko nebil. a co urobili policajti? otec polonahy otvoril, bolo jasne ze pil, vypytali si od neho obciansky preukaz, nieco si zapisali, povedali nech je tichsie, mamu videli ze je od krvi no neurobili nic.a nebolo to len raz. takze ja si myslim, ze pokial sama nebude chciet respektivne kym sama nenaberie odvahu tak sa s tym velmi neda nic urobit....
@caroline_ otrasne... je mi to strasne luto. Hrozne si sa musela citit. Akoby ta vsetci zradili ale pravda je taka ako vravis, ak tyrany sam nechce, neda sa mu pomoct.
mna zaraza ze to dcera uz vzdala....ja by som svoju mamu otlkat nenechala....
@mila23 Mzno bil aj dceru a ona usla.
V rodine alkoholika a nasilnika su uplne ine lrodinne vztahy a postoje ako v normalnej rodine. Je to casto nepochopitelne cloveku co vyrastal v normalnej rodine.
A neda sa to vysvetlit... to treba len zazit aby clovek pochopil.
@zuzanka.zuzu Ahoj, neviem ale zdá sa mi ze stalo.
@andreatytler Ahoj to nieje jeho dcéra len jej
@andreatytler Ja by som mu takú.... Joj neznášam ho a ešte sa tvári že nič
@lauriema čože????? Ona má 84rokov??? Ved to už poľahky nejaký jeho útok ani nemusí prežiť. To koľko rokov je už týraná? Asi si myslí, že na staré kolená sa jej neoplatí riešiť nič, že veď už aj tak onedlho umrie(na starobu). To aj jej muž má teda podobný vek. To už by mohol dostať rozum a nerobiť takéto veci na staré kolená. Že 84 rokov 😮 To už je teda vysoký vek sa dožiť takého.
@lauriema Ako dlho su oni spolu? 84 rokov no to je naozaj dost... asi ona uz nechce zmenu lebo si vravi naco... aj tak to bude len na par rokov. Je to ako zacinat odznovu ked mas 84. Aky maju vztah s tou dcerou? Je mozne ze k nej nechce ist lebo sa nemaju radi? Boze kolko je takych zien ktore muz bije a oni zostavaju vo vztahu vela rokov a ostani ludia to nevedia pochopit ze preco... asi tam ani nie je logicke vysvetlenie. Ale keby sme vedeli preco s nim zostava, dalo by sa s tym nieco riesit.
Poznala som pripak kedy zena odmietala odist od muza co ju bil. Kamaratka ju volala aby sla k nim ale odmietala. Potom raz kamaratka prils a zbalila ju a odstahovala a neprijala namietky a ta zena jej az neskor povedala dakujem ze si ma nasilu odtial dostala. Sama by som nikdy nedokazala odist. Mozno ak by ste urobili to iste s dcerou a odstahovali ju... mozno po par dnoch alebo tyzdnoch pochopi.
Pribeh od @caroline_ hovori o tom ako to okolie ignoruje ... a to dava bitkarovi plnu moc.
Keby ho aspon okolie odsudilo... vies napriklad ze ked ide okolo, tak kazdy na neho napluje. Rozpravala si sa o to s inimi ludmi? Ze ci by sa nedalo nejak kolktivne ho vystvat. Probem je v tom ze toto je este stale asi tolerovane a ludia nechcu mat opletakcky a nakoniec vystvu teba.
To vy pocjete az zo susednej bytovky... co potom susedia hned v tej istej bytovke...
Alebo sa porozpravat so socialkou, alebo ludmi co pracuju v azylovych domoch. mozno oni vedia ako ju presvedcit, lebo take pripady riesia casto.
Alebo zazvonit u nich vzdy ked pocujete bitku a poziadat ho aby prestal, slusne, bez emocii. Proste nebit ako kazdy v okoli sa netvarit sa ze to nepocujete.
Možno by som šla cez to, že neprimeraným hlukom porušujú vaše právo užívať svoju nehnuteľnosť aj za bieleho dňa. Riešila som niečo podobné ale bitky sa konali v noci, keď som zavolala policajtov, susedko ostal ticho a tvatili sa, že neexistujú. Ale pánom policajtom ostal zápis o výjazde v prípade potreby súdu, všetko je to hlavne o hromadeni dôkazov, a potom ho môžeš aj ty udať...ja som sa rozhodla spísať petíciu, no neprišlo k jej podpisovaniu, pretože im koncila najomna zmluva a majitelka im ju nepredlzila, lebo vedela, čo sa tam odohráva.. Ale predbežný záujem som si vyzistila a podpísali by mi ju celé tri vchody..Riad sa príslovím, komu niet rady tomu niet pomoci, nerieš to skrz sprostú babku, ale skrz obtazovanie okolia, nevhodným prostredím pre vyrastanie deti..

Vieš čo ? Nevolala by som. Už som sa tak spiekla. Chcela som jednej osobe pomôcť lebo som vedela že je týraná mali aj návštevu keď sa to dialo boli tam svedkovia tak som zavolala políciu veď keď niekto vidí tak sa to dá .. lenže oni všetko popreli 🙄 nevideli nič .. čiže ostala som za sprostu