Treba pre dieťa pas do Poľska?

brisilda
17. sep 2010

maminky chcem sa opytat ci nam treba pas pre starsieho syna ked chceme ist len do polska na nakup? on sice pas ma ale teraz v maji nam skoncila palatnost no inak obe deti mam zapisane aj v pase .Stalo sa niekomu z vas ze vas na hranici kontrolovali?kam sa oplati ist na nakup? a kde je v sobotu otvorene?

mirinka7
17. sep 2010

Ahoj, netreba pas...my chodime do Noveho Targu alebo do Krosna. V Targu je lepsie a urcite sa tam oplati nakupovat.

zabiatko001
17. sep 2010

Ahoj, jasne ze netreba pas. Aj my chodime na trhy do Noweho Targu, kedysi sme chodili aj do Jablonky, ale tam uz sme neboli dlho, neviem ako to tam je. S Targom sme maximalne spokojny a ja som tam nakupila vyse polovicku vybavicky pre babo a usetrila kooopec penazi.

berus222
17. sep 2010

pre starsieho syna musis mat pas, pre seba staci obciansky. nas kontrolovali v rakusku, ci ho mame zapisaneho v pase (a to sme oba staty v unii). zda sa mi, ze od 5 rokov je pas povinny (ked chces niekam ist) bez ohladu na to, ci ho mas zapisaneho alebo nie. a tiez som za novy targ

najjanka
17. sep 2010

Ja po skusenosti, ked ma zastavili policajti pri uplne normalnej beznej cestnej kontrole (ziadny predpis som neporusila) v Rakusku - pozor, nie na hraniciach, ale cca 5 km za nimi, a dostala som pokutu, by som si bez pasu nikam netrufla.
Inak ten pas nosim stale so sebou, len vtedy som ho nemala, nakolko sme sa dva dni predtym vratili z dovolenky a pasy ostali u manzela.
Ja viem, ze si sa pytala na Polsko, ale principo je rovnaky. Dieta nad 5 rokov MUSI mat svoj vlastny platny CP. To policajtovi nijako nevysvetlis a ani ho neukecas.
S druhou castou otazky ti zial neviem pomoct, len ten cestovanie s dietatom bez platneho CP naozaj zvaz, aby to nebol predrazeny nakup.

zuzkap2
17. sep 2010

pre dieta pas musis mat, kedze ono svoj op este nema. Do 5 rokov ho mozes mat zapisaneho vo svojom pase,potom uz musi mat vlastny

symi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
molka
17. sep 2010

My do Polska chodime pravidelne, na hraniciach nas nikdy nezastavili. Boli sme aj s dcerou, samozrejme bez pasu.

junovka
17. sep 2010

@mirinka7 @zabiatko001 @molka dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu, pokial sa nerozbije 😀
Samozrejeme, ze treba pas do PL pre deti od 5 rokov, a do 5 rokov treba ho mat zapisane vo svojom pase!! 🙄

veronika1982
17. sep 2010

my sme boli raz v krakowe a maly mal pol roka a samozrejme bez pasu.. po ceste mi volala sestra ze ci som normalna a ja ze preco? ved netreba pas mam rodny list. tak ak by nas vraj zastavila nejaka hliadka tak mi je rodny list na dve veci. tak sme malemu dali zrobit pas a teraz ho berieme vzdy so sebou. cert nikdy nespi..

lara1705
17. sep 2010

ja si myslim že pas treba ak dieťa ma viac ako 5 rokov, je to podľa zakona. Ja som urobila pas malemu ked mal 8 mesiacov a mala som pokoj. Dava sa to sice len na 2 roky ale nestoji veľa, len 8 eur. Do 5 rokov stači ak je vpisany do pasu matky ale po 5 rokoch treba jednoznačne pas, Čert nikdy nespi.

murinka
17. sep 2010

kamarat mojho manzela je policajt a manzel sa ho pytal ci mala musi mat pas ked ideme napriklad do leluchowa.on tvrdil ze musi byt zapisana u jedneho rodica v pase 😉 netreba zbytocne riskovat

bianca
17. sep 2010

nas kontrolovala colna sprava iba raz v zivote a prva vec co ich zaujimalo ci je mala v pase.

luban
18. sep 2010

ano, pas by som v kazdom pripade brala. My chodime aj do Madarska na kupalisko a berieme pre malu pasy, este ju mame zapisanu. Ale od 5 rokov bude mat vlastny. Nemusia ta kontrolovat na hraniciach, ale aj pri beznej kontrole v meste a oni nevedia ze dieta je tvoje, musi sa preukazat nejakym dokladom. Moji rodicia za onej ery mali problem. Nevzali ma na nakup do madarska iba sestru, a ujo colnik im tvrdil, ze ma nechali v madarsku a sestru si beru domov. Ten trapas bol husty a mama sa bala, ze ju zavru. A ja spokojne dieta, som sa hrala u tety na dvore na SK 🙂)

jankamirkosmolenovci
5. aug 2013

Takže takto... krajina ako je PL... podla zakona by malo byt 1-12 mes..dieta napisane v pase. ale od 1.1. 2013 sa už neda dieta zapisat do pasu.. takže by malo podla zakona mat vlastny pas.. stoji 30 euro na 2 roky. ale!! Krajina ako je PL a ich policia ...myslim klasicka policia ..ked vas napr skontroluju tak ak dieta nema pas ale ak budet mať kopiu rod.listu a kartičku poistenca ktora ma europsky podnet tak bude vsetko v poriadku. ale!!! ak vas zastavy Policia s napisom Policja cudzinesia... to je cudzinecka policia...tak MATE velky problem !!!!! je možme si aj posediet v vazbe cc do 24 hodin... ale z vacsine pripadov pri kontrole bolo vsetko v poriadku.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanislavao
5. aug 2013

SAMOZREJME, ZE TREBA. od minuleho roka od juna, ci ako to je treba pre kazde dieta do zahranicia pas. sa cudujem, ze sa este stale niekto najde, kto sa toto pyta. Aj novorodenec - ak s nim chcete ist do zahranicia musi mat svoj pas. Kazde dieta musi mat pas, nestaci, ked ich mate zapisane vo svojom pase. to sa uz teraz ani nerobi a ani sa to neakceptuje.

katussamus
5. aug 2013

samozrejme, u nás dosť často stojí colná polícia na hranici a už minimálne 3 krát nás kontrolovala, oba razi sme išli do poľska do aquaparku, kontrolovali doklady

llubino
14. apr 2016

Ahojte mamicky mam sina a ma 13 a vyhral neaku sutaz zo skoly a zajtra si ju ide prevziat ucitelkka teraz volala a on nema pas co s tim mam robbit ???

Odpovedzte mi prosimbrychlob

jahody11
14. apr 2016

Kamkolvek ide, ci uz len do ceska, musi mat pas, kedze nema este obciansky preukaz... bohuzial.