icon

ÚPSVaR nedodržal lehotu

28. dec 2020

Aké mám možnosti ak UPSVaR nedodrží 30 dňovú lehotu na vybavenie žiadosti? Čakám na schválenie/zamietnutie prídavkov ZŤP. Uz som mala mať odpoveď, dnes som tam volala, vraj maju toho veľa. Ja ked mám niečo doručiť a nestane sa tak do stanoveného termínu, mám smolu, vyradia vás, nedaju vám, uz nemáte nárok lebo ste nestihli... Ale oni sú nepostihnutelni, im je jedno, ze zadržiavajú človeku peniaze aj 2,3 mesiace. Nie som typ aby som tam išla teraz vykrikovať a robit bordel ale mám pocit, ze človeku nedávajú na výber. A prosím vás reakcie typu, nečakaj na prídavky a choď robit si nechajte, verte že ak by mi to terajší zdravotný stav dovolil, išla by som do práce behom a s úsmevom, nie som povalacka co vyciciava štát ale bohužiaľ, človek sa v živote dostane nečakane do všelijakej situácie.

simca06022011
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka a inak chapem, znechutenie z upsvaru.. mama pracovala na urade po 89. Usla z tade po par rokov, spinave nezamestnane, ledva pisat vedel.. papiere sa robili rucne do kadejakych karticiek, tabuliek a pc bol vtedy... nuz na nejake veci sa pouzival uz ale aj tak sa kartickovalo... kazdy den im nejaka "pani" tam vyrevovala a vyhukovala s armadou rodinnych prislusnikov. Ano je to tazka praca s ludmi. Bohuzial. Ale predpokladam, ze tieto pisomne veci sa vybavuju pomimo tychto "prijemnych navstev". A budme radi za pocitace :DD

zuzuliatko18
28. dec 2020

Urady by potrebovali veeeelku reformu a modernizaciu, zmenit casto nezmyselne postupy a pravidla, to je pravda, kazdy co sme aspon chvilu na nejakom pracovali, to vieme. Aj a zamestnancov na uradoch je vela takych, ktori odmietaju zmeny a proste chcu si robit veci po starom, lebo to tak robia 20-30 rokov a akosi uz nemaju chut sa ucit nieco nove. Je vsak pravda, ze niekedy ta uradnicka, co vybavuje stranky, moze byt akokolvek sikovna, ak potrebuje suhlas nadriadeneho alebo noeco podobne a zrovna na tej stolicke sedi niekto neochotny alebo lenivy, nepomoze si. Akurat ze ona schyta tu davku nervov od konkretnej osoby. Druha vec je, ze mnohe firmy a zamestnanci mozu pracovat z domu, toto sa uradnikom nepodari, pretoze chyba zabezpecenie, pristupy a ochota zodpovednych a tym nieco robit.
Ale je aj vela uradnikov, ktori robia svoju pracu najlepsie ako vedia a mozu vramci podmienok. Pre mna bol UPSVaR tento rok najvacsim prekvapenim, riesila som preukaz ZTP, prispevok pri narodeni dietata aj pridavky na dieta, vsetko sa dalo elektronicky a dokonca aj celkom promptne, vsetky uradnicky, na ktore som natrafila boli velmi mile a ochotne.

halabolka
28. dec 2020

@zuzuliatko18 u nas maju na upsvar od marca zriadene okienko na prizemi, kde je vzdy iba 1 pracovnik. Teda mal by byt, vacsinou sa nanho caka 10 minut. Takze si to prisposobili po svojom a tety sa tesia, ze ich ludia neotravuju uz ani pocas toho 5-hodinoveho pracovneho casu.

elizabeth88
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka Mozem sa opytat,posudkove cinnosti a schvalovanie ziadosti prebieha aj pocas lockdownu?-Toje mojaososbna otazka,ospravedlnujem sa,ze rusim od danej temy.

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@halabolka tak za 1. máme riadnu 8 hodinovu pracovnu dobu. Za 2. okienko nam nariadilo vedenie (ustredie) a ide hlavne o to, aby sa zakaznici nepohybovali po urade a nerozsnasali virus a sluzi to na ochranu ich aj nas, hlavne nasich klientov ktorí su zdravotne ťažko postihnutí, vačšinou onkologickí pacienti. Ja len tak na objasnenie situácie 🙂

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@elizabeth88 samozrjem, my tu ziadny lockdown nemame... pracujeme riadne, ale moze byt len 1 prac, na jednu kancelariu. I ked sme dostali nariadenie z ustredia ze lehoty nam neplynu, samozrejme dodržiavame ako normálne. Takze ano, všetko pokračuje ako doteraz

elizabeth88
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka Dakujem za odpoved.🙂

xena0
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka psychicky narušená?! Vážne na základe môjho komentára by ma naozaj zaujímalo ako ste prišli k mojej diagnóze 😁 ale súdiac ako prehnane reagujete na môj komentár psychický problém máte vy 🙂 vyhľadajte odborníka... krava

xena0
Autor odpoveď zmazal
xena0
28. dec 2020

@zojanka lebo len pani úradníčky robia a všetci sedíme na riti... V každej práci sú nejaké tlaky či už termíny kedy či treba odovzdať a je nutné dodržať. A darmo sa pani snažilka bude rozčuľovať 🙂 nehovorím že situácia je ok kvôli korone....ale hovoríme o Tom že keď je to naopak tak nech sa človek s niečím omeška tak sa s ním nebavia

zojanka
28. dec 2020

@xena0 Téma je o úradníčkach z upsvaru, tak píšem o nich logicky ... nikde nepíšem že nikto okrem nich nerobí, či áno ?? Vyjadrila som sa k téme. Viem že v každej práci sú tlaky ...práve preto píšem, že niekto kto sedí doma na riti a nerobí to asi ťažko pochopí

martul
28. dec 2020

@panorek a súvislosť s témou?!

andrejka1974
28. dec 2020

Jaj tvrda realita oni maju vzdy vela casu ja som pred 2 a pol rokmi ziadala o opatrovatelsky vsetky spravy mali hned pri podani nic viacej nechceli ziadost som podavala v aprili na komisiu ma pozvali v juny rozhodnutie mi prislo koncom septembra a prve peniaze v polke oktobra takze dokial mi prisli peniaze preslo 6 mesiacpv

ukulela
28. dec 2020

Boha, ženy! Zavidite pracovný čas učiteľom, uradnickam, ... Tak nech sa páči, ak máte maturitu, hybaj robiť na upsvar! To, že majú úradné hodiny 5-6 hod, neznamená, že po nich nerobia ďalšiu agendu. To je ako tvrdiť, že keď nevidíš predavačku, nerobí v sklade. Keď nevidíš lekára, neoperuje. Kedy asi majú spracovať všetky veci, poštu, žiadosti.... Jasné, sú aj nafrnene úradníčky. Aj také, čo nevedia všetko. Aj ja som musela tetu presvedčiť, že mi musí zobrať žiadosť o príspevok pri narodení, hoci tam nemám trvalé bydlisko. Overila som si to dopredu na ústredí a bolo. Spracovala, a keď som o pol roka žiadala o rodicak, už bola v pohode. Chlap sa tiež čudoval, že pri podpore od jeho chcelo po rokoch opäť doklad o vzdelaní, hoci ho už videli. Sa smial, či odstudoval. Ale takú má teta tabuľku a inštrukcie, skrátka s tým nič neurobí. Aktuálne neplatia lehoty. Že vás nezaujíma, keď z 10tich 8 skončí v karanténe? Kurde, trocha logiky!!!! Okrem toho, mne napr veľmi pomohli tento rok na daňovom. Pani mi opravila priznanie, vysvetlila, úplne mi sánka padla.... Sú aj milé úradníčky. Ja sa @snazilka_bio_mamka zastanem. Hodili im viac roboty, priviedlo nezamestnaných a niekde skončili aj celé oddelenia na chorej. Ja by som ich robotu robiť nechcela. A už dupľom za tabuľkový plat.

autor
28. dec 2020

@zojanka neviem koho konkrétne myslíš ze sedí doma na zadku, co stále píšes.... ja som nikdy nebrala ani jeden mesiac sociálne dávky, od školy som robila. Táto tema sa tu zvrhla trošku od veci. A aj človek co sedí doma na zadku, môže vidieť ked niečo nefunguje.

zojanka
28. dec 2020

Prepáč, ale po tvojom komentári o "brigádnickej" pracovnej dobe úradníčok (čo je mimochodom klasických 8hodín denne) vidím, že o tej ich práci nemáš ani základné informácie.

xena0
28. dec 2020

@zojanka píšeš o Tom ako keby len pani úradníčky z upsvaru robili a my ostatní čo tu vlastne diskutujeme nevieme nič o práci lebo sedíme doma na riti... 🙂

zojanka
28. dec 2020

@xena0 to čo si si ty domyslela je jedna vec a čo ja píšem je druhá vec ....

misinka0611
28. dec 2020

Nemajú na to 60 dnovu lehotu? Mne samej prišli peniaze a vyrozumenie tesne pred vyprsanim tejto lehoty.

drzaopica
28. dec 2020

@snazilka_bio_mamka vsetko chapem len nie to, preco, ked vypadne jeden veduci nemoze ho zastupit, podpisat niekto iny?Vzdy ma fascinovala tato nezastupitelnost na uradoch.Tiez som pracovala v statnej sprave po 5 r pre zachovanie dusevneho zdravia som musela odist.moja kolegyna mala 64 r a uz naozaj v praci driemala.Tak ako su dobri a svedomiti pracovnici tak su aj nanic.Mojej mame nevedeli na 3 uradoch povedat ako bude poberat dochodok zo zahranicia a kde a co ma dolozit

zojanka
28. dec 2020

@xena0 keby to bola téma o zdravotných setrách, predačkách, poštárkach, dojičkách, servírkach,.... a vidím takéto komentáre tiež si ich zastanem že v tejto ťažkej dobe treba mať trochu pochopenia že to majú zložité.... NIKDE som nenapísala že v tomto štáte robia LEN úradníčky tak neviem čo si vzťahovačná

majamat
28. dec 2020

na slovensku je to tak. ziadali sme o ZTP a prispevok na stravu, vyrozumenie prislo o 2m. teraz je situacia mozno ina,a le my sme takto ziadali pred 6r.
pred 5r sa to prehodnocovalo, zamietli nam prispevok, podali sme odvolanie. asi za mesiac nas pozvali na prehodnotenie zdr. stavu, elbo jedna dr. nam napisala do karty neico nespravne. Ok, beriem,a le potom sme cakali anvysledok este dalsie 2m. cize dokopy 3m. a ziadna korona nebola. ani dovolenkve obdobie, ani nic podobne.

xena0
28. dec 2020

@zojanka nie som vôbec vzťahovačná... A nikto tu nehovorí o Tom že je situácia aká je a preto nedodržiavajú lehoty ale písala som všeobecné aj "pred koronou" pokiaľ človek nedodržal nejakú lehotu nikto sa s vami na upsvar nebude baviť či vám do toho niečo prišlo alebo z akého dôvodu ste sa omeškali.... Naopak to však neplatí, maju vždy čas

halabolka
28. dec 2020

@zojanka uradne hodiny pocas corony.. a este aby sa tetule stazovali 🙂

xena0
28. dec 2020

@ukulela ja myslím že veľa žien sa tu vyjadrilo všeobecné že na nich lehoty neplatia pretože nie vždy upsvar lehoty dodržiaval aj pred koronou.....nehovorím že všade, ale mám skúsenosť.. čo už naopak si človek dovoliť nemôže... A nemusí byť hneď v Tom nejaká závisť

snazilka_bio_mamka
28. dec 2020

@halabolka vy ste nechapava, alebo... ja uz neviem ... je zachvilu pol 4 a sedim tu od pol 7 rána. Uradne hodiny su nieco INE AKO PRACOVNA DOBA. ale zrejme to vysvetlujem negramotnemu človeku.

zojanka
28. dec 2020

@halabolka nepoznáte rozdiel medzi úradnými hodinami a pracovnou dobou ? 🙂

elizabet173
28. dec 2020

@halabolka co si tym chcela povedat? Ze tri dni v tyzdni odchdzaju 11,05 domov? Skus to ist robit, o rok sa porozpravame zase. Podotykam, ze tam nerobim, ani som nikdy nerobila, no kamaratka ano, tak nieco malo o tom viem

halabolka
28. dec 2020

@elizabet173 chcela som tym povedat presne to, co tu pisala autorka a vacsina bab v prispevku. Vyhovaraju sa na covid, pritom maju polovicne uradne hodiny oproti beznym. Nikto netvrdi ze idu o 11 domov. Ale ked nieco zabudnu/pokafru/ neurobia, vzdy budu mat vyhovorku. Tentokrat je to covid, inokedy to, ze toho maju vela. Cest vynimkam.

elizabet173
28. dec 2020

@halabolka kludne sa tam zamestnaj a makaj od nevidim do nevidim, ako ta moja kamatatka pocas prvej vlny, dve deti som jej strazila ja, lebo je sama. Aj ja mozem kvakat a nadavat na pracu sestricky u lekara a viem o nej vies co