Vyplatenie PN

kris988
31. jan 2022

Ahojte, viete mi niekto poradiť ? Som v prvom trimestri tehotenstva a som celý mesiac PN kvôli silným nevoľnostiam. V piatok som bola na kontrole u svojho gynekológa a keď som prišla domov, všimla som si že mi sestrička medzi papiere založila nejaký papier, nakoľko som PN nikdy nebola nevedela som čo to je - volala som jej a povedala mi že to je lístok na peniaze pre sociálnu poistovňu (potvrdenie o PN). Na papieri je napísané, že ak ho neodovzdám sociálnej poisťovni, dávka mi nebude vyplatená. Dnes je 31. a bojím sa, že je neskoro a peniaze mi nevyplatia... Neviete do kedy mám čas ? Zajtra sa tam chystám ale dnes mi celý deň nedvíhali, tak stresujem. Moc vám ďakujem za rady.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dejna_
31. jan 2022

@kris988 žiaden stres, lístok na peniaze sa väčšinou odovzdáva zamestnávateľovi aby vedel že pokračujes na PN a až on to pošle na sociálnu poisťovňu. Z vlastnej skúsenosti urob si kópiu alebo aspoň odfot do telefónu...mne to hneď prvý mesiac stratili v sociálnej poisťovni. Ja posielam zamestnávateľovi len scan cez email a posielam to priamo do sociálnej poisťovne ale tak som sa s nimi dohodla.
A časovo to úplne v pohode stíhaš ..uvoľňujú prvú dávku okolo 15 v mesiaci a druhú koncom mesiaca ..ani ja som ešte neposielala až zajtra budem

kris988
autor
31. jan 2022

@dejna_ ďakujem veľmi pekne moc si mi pomohla ❤

simca06022011
31. jan 2022

Asi taky listok ze pn ti pokračuje... "prechodka" sa to vola. Pnkove papiere uz mas asi davno... Tu prechodku zamestnávateľovi alebo priamo na socialku poslať. A máš čas. Ono sa to neodivzdava k posl. Dňu.

dejna_
1. feb 2022

@kris988 za málo 🙂