Výpoveď v zdravotníctve v krízovej situácii

takinka1
13. máj 2020

Ahojte. Potrebujem súrne poradiť ako je to s výpoveďou. Ku 31.marcu mi mala skončiť 2mesacna výpovedná doba. Nastala krízová situácia v zdravotníctve, takže nadrabam. Teraz keď som sa pýtala vrchnej, povedala, že si musím dať na novo 2nesacnu výpoveď. Je toto možné? Prosím poraďte mi.

evittam
13. máj 2020

@takinka1 Nie nie je. Mal ti skoncit PP alebo ti mali dat novu zmluvu. Je fuk v akom odvetví pracuješ. ZP je pre všetkých rovnaky. Ty teoreticky pracuješ a nemas zmluvu.

amelia000
13. máj 2020

@takinka1 no neviem, ja by som k 31 marcu skoncila. A april uz ako nezamestnana, ved nepovolavali..krizova situacia bola len ze mozu povolat a premiestnovat ludi atd..ale neviem o tom zeby to robili. Podla mna si tam april a maj uz nemala co robit.

namornicka
13. máj 2020

A prisla ti vyplata za april? Lebo uz v podstate robis na cierno. Daj si potom pozor ked budes odchadzat aky datum ukoncenia ti daju na papier.

ovaaa
13. máj 2020

Ak mas riadne ukoncenu prac. zmluvu s dvojmesacnou lehotou k urcitemu datumu a je podpisana zamestnavatelom tak si uz v praci po tomto termine nemala co robit. Na akom pisomnom zaklade si nastupila do prace? Co si nadrabala? Ak mas raz ukonceny prac. pomer mali ti dat novu prac.zmluvu ak by si chcela znovu nastupit. Ukoncena zmluva ti nemoze pokracovat to znamena, ze ak nemas novu pracujes nacierno.

janinah
13. máj 2020

čo ja viem,tak počas nudzoveho stavu v zdrav. sa vypoved nedala dať...ale v nemocnici máte právnika a tiež v Komore sestier,pýtaj sa tam.Na toho v komore mam mail adresu,ak nenajdeš na ich stranke.

takinka1
autor
14. máj 2020

@janinah poprosím mailovú adresu na právnika v komore sestier.dskujem

nafka0483
14. máj 2020

@takinka1 A povodnu vypoved si stiahla? Nebude to tak, ze sa pocas krizovej situacie len akoby natiahla vypovedna doba a ked pominie krizova situacia tak ti PP skonci?

Lebo ved ty si vypoved podala este pred tym ako bola vyhlasena tato mimoriadna situacia.

ovaaa
14. máj 2020

Niektore tu pisete o natiahnuti vyp. doby, nudzovom stave atd. Ak je raz vypoved odsuhlasena s 2m.dobou a podpisana tak je platna. Vedenie nemocnice ti nemohla zrusit len tak vypoved. Bola si povolana na zaklade vlady? Mas nejake vyjadrenie zamestnavatela?