icon

Vyrovnanie gastrolístkov pred nástupom na MD

kittyna5
4. jún 2020

Dobrý deň,

Neviem či mi tu vôbec bude vedieť niekto s týmto pomôcť, ale skúsim, lebo sú tu šikovné ženy, ktoré sa vyznajú 🙂
V práci nie sú ochotní mi pomôcť a poradiť, preto sa obraciam sem.
Dozvedela som sa, že pred nástupom na MD si musím v práci vyrovnať gastrolístky. Od 23.12.2019 do 6.1.2020 som mala dovolenku. Vtedy som v januári dostala ešte posledné gastráče (tuším 20-21ks). Od 7.1.2020 som na PN. Na materskú nastupujem 4.7.2020.
Koľko gastrolístkov mám teda vrátiť? Bolo mi povedané, že si mám vypočítať sama koľko a ja vôbec netuším ako sa to robí.

Ak by mi vedel niekto pomôcť budem vďačná.

Ďakujem ☺️

klarissa25
4. jún 2020

@kittyna5 a ty si dostavala listky dopredu?

loginexistuje
4. jún 2020

aj u nas sa dostavaju dopredu mala by si vratit vsetky podla toho co pises

simca06022011
4. jún 2020

No, v prvom rade neviem preco to mas ratat ty... Nemusis ich fyzicky vracat, nakolko uz ich ani nemas. Oni to mali vyratat v januarovej vyplate a tie navyse cerpane listky odratat. Ked to neurobili, tak pri vypocte dalsej mzdy to mozu urobit a vedia tam vycislit sumu, ktoru ti prispel zamestanvatel navyse + tu sumu im vratis v hotovosti /na ucet. Nerozumiem preco toto mas ty pocitat...

kittyna5
autor
4. jún 2020

@simca06022011 neviem ani ja, ale u nás sú v práci takí neochotní, tak asi preto. Super, ďakujem za radu dosť pomohlo 😊, tak to peknú sumu im vrátim 🤦🏻‍♀️ ešte raz ďakujem za pomoc

klarissa25
4. jún 2020

@kittyna5 tak zase s tym si musela pocitat, ak si dostala listky a nerobila..

simca06022011
4. jún 2020

@kittyna5 no vyplatnu pasku za januar si pozri a tam mas kolko ti odratali za stravne listky.. to by malo byt za tie listky vydane v januari (je dost mozne, ze to u vas robia tak, ze vsetko odrataju a v dalsom mesiaci daju o to menej listkov- ale ty si uz nenastupila) Aj tak by to mali oficialne vysporiadat oni, aky doklad budes k tomu mat, ze si listky vyplatila spat? A aky budu mat oni? Ak su neochotni, to je ich problem, zodpovedaju za tie listky pracovnicky tam a niekde to budu musiet mat vypocitane a zauctovane. Fakt je ten, ze neviem preco by mna ako zamestnanca mali taketo vypocty zaujimat a na zaklade coho im mam nieco platit.. by som sa na nich vykaslala, kym neposlu nejaky doklad "na uhradu" ;)

ibrunova
4. jún 2020

Zisti si presne, koľko lístkov si dostala v januári, odrátaj si, koľko dní si odrobila, a zvyšok buď vrátiš lístky, alebo plnú sumu za lístky. Ale v každom prípade je to vec zamestnávateľa, nie teba. U nás to robím ja, ale mne to vypočíta program, a hneď to dám zraziť zo mzdy, alebo ak už nie je mzda, tak zaplatiť v pokladni. Nevidím dôvod, aby si ty niečo riešila, to že sú neochotní, je v tomto prípade im na škodu.

kittyna5
autor
4. jún 2020

@simca06022011
@ibrunova
Ďakujem baby za pomoc a rady 🙂 už to zajtra nejak doriešim keď pôjdem do práce, jasné že si to nebudem počítať sama, tak hádam zajtra mi povedia akú sumu zaplatiť a budem mať pokoj.

november1111
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
4. jún 2020

@november1111 to je normalne a podla zakona spravne ;)

basska_b
4. jún 2020

@kittyna5 U nás to bolo tak, že strhli z výplaty. Ak nemajú tebe z čoho strhnúť, musíš kontaktovať účtovníka, akým spôsobom peniaze vratis a koľko presne mas vrátiť. On to ma podľa mňa sledovať, nie ty... aj u nás keď dával niekto výpoveď, tak to s ním účtovník doladil.

evittam
4. jún 2020

@kittyna5 Akoze neochotni?! Je to praca mzdarky. Listky nemas, nech ti to strhne. Bodka. Viac sa s nimi nemas o com bavit.

qetka
4. jún 2020

@evittam presne tak, ked to nevedia, ich smola 🤦‍♀️ to som ale este nepocula, ze nevedia.
@kittyna5 alebo im povedz ze si vypocitala ze 1ks 😂 to sa im asi pacit nebude 🤷‍♀️

daniela1911
4. jún 2020

Baby majú pravdu.
Nikdy sa stravné lístky nevracali, ale mzdárka to vyrovnala v mzde - strhla, na čo si nemala nárok.
A podľa zákonníka práce sa majú stravné lístky vyplácať popredu, resp. k 1.dňu daného mesiaca.