icon

Zmena krstného mena dieťaťa

julka21
24. jan 2013

Ahojte, mám polročné dieťa a chcela by som mu zmeniť krstné meno. Počas tehotenstva som sa mu prihovárala menom, ktoré som vybrala ja, lebo sme sa s manželom nedokázali dohodnúť. Po pôrode som mu dala meno, ktoré vybrala manžel. Myslela som si, že sa s tým zmierim, no však sa mi to nedarí a každým dňom je to horšie, to meno mi strašne vadí a hovorím mu aj tým mojim menom. Úradne to nie je problém zistiť, len by som chcela vedieť názor niekoho, kto má podobný problém za sebou. Veľmi pekne ďakujem.

petronuska
27. jan 2013

@kacusik69 tak my nastesti v Cr nežijeme... 😉 No a Isabella je nadherne jmeno, jsem to mela rada už v mladi 😵 😀 a jsem rada, že se mi to i splnilo. Se mi moc libi dlouha jmena.
Zase nekdo je jen na kratke jmena. Nekdo nema rad zdrobneliny, jiny jo... V tom je to super, že každy jsme jiny. Ale hlavne, abysme si každy stali za ten svuj nazor a za veci, ktere delame 😉

dm
27. jan 2013

@julka21 necit sa prosim ta dotknuta..nepisala som o tebe:o)
Preto davam odstavceky:o)

kacusik69
27. jan 2013

@petronuska aha... som nadobudla dojem ze hej 🙂 ale teraz pozeram ze v Irsku 🙂

petronuska
27. jan 2013

@kacusik69 No kdyby jsme byli v Cr, tak dame asi jine jmeno pro kluka...to bysme meli asi toho Nicolase 🙂 co byl v planu vetsinu tehu 😀

mery7
27. jan 2013

@ssisska to je trosku divne ze podla mena rozmyslas nad tym ci bude dieta oblubene alebo nie 🙂 podla mena kockovat dieta ze bude take alebo take.zalezi od pristupu rodicov ake bude.

Ja som dala malej meno Ema a to mi hovorili aby som dala ine ze bude tvrdohlava.ale co je komu co dotoho ake meno dam svojmu dietatu. A ked sa to niekomu nepaci nech si ide piskat 🙂

tiktak30
28. apr 2014

@tatiana1985
Tatianka chcem sa spýtať to meno Karolínka si jej pripísala prvé, alebo druhé v poradí??? Ako sa to vybavilo a čo to stálo???
Díky moc

tatiana1985
28. apr 2014

@tiktak30 no kedze doplnenie mena stalo 1,50e a zmena mena nechcem tresnut ale zda sa mi ze az 30-50e? tak v rodnom je pisana Nela Karolina ....... ale kazdy ju vola Karolina, nikto jej nikdy nepovedal Nela 😉 😉

yanni
28. apr 2014

@julka21 necitala som celu diskusiu, ako si sa nakoniec rozhodla?
Ako pisala @tatiana1985 daj synkovi pripisat druhe meno, je to za babku, a volajte ho tym, co mas ty rada. A nauci sa aj okolie a budu ho vsetci tak volat. ja mam tiez dve krstne mena, oficialne aj v dokladoch, sice ma volaju prvym ale to ma aj tak byt. Tu v Nemecku je to normalka, ze ludia maju aj viac krstnych mien a napr. ked mas vyplnovat nejaky formular tak to meno, na ktore ten dotycny clovek reaguje sa podciarkuje a je jedno ci je prve alebo piate v poradi.

A inak, niekto tu spominal toho Avatara atd. Ludia uz nevedie ake mena maju detom dat. Same Emy a Ely, Lukas je sice stare meno, poznam par aj 30rocnych ale v poslednych rokoch mas sameho Lukasa. Ale to ja taka doba. Volakedy boli same Katky, Zuzky, Martinky. Ja som tiez Katarina, na zakladke som bola sice jedina v treiede ale zato na gymply hned tri 😉 Ale meno je to pekne a ani vo svete nik nema problem ho vyslovit.
A tiez som tu zachytila ako ludia potom tie mana zhovaduju. Ja mam 36 rokov a na SK mi nik nepovie inak ako Katka, moja teta ma 47 rokov a ostane navzdy Zuzka 😉 Tu v DE mi vsetci hovoria Katarina. Jednoducho si vsetci tak na to zvykli, ja to tak chcem, lebo Katka v ich tone znie totalne cudne a pri bavorskom Kaddl, Katl, Kata (tvrdo ako zla Kata) mi vstavaju vsetky chlpy grrrr

tiktak30
28. apr 2014

@tatiana1985
Díky moooc tatiana1985 a yanni @julka21, ja mám podobný problém ako riešila @tatiana1985, tiež som dala dcérke iné meno ako som chcela :( a tiež mi to nejde ju tak volať, a ešte k tomu sme sa presťahovali a tu je v jej veku asi 7 Laury, takže budem rada ak sa trošku odlíši druhým menom, ktorým ju aj doma voláme

julka21
autor
Autor odpoveď zmazal
yanni
29. apr 2014

@julka21 totalna klasika Maria ;-DDDDD Cize som nejaka Katarina Maria 😉 Vsetko bez dlznov.

tiktak30
29. apr 2014

@julka21 volame ju Lili tak to by sme jej aj pripisali

margotka_ja
8. aug 2014

Ahojte, tak u mna je to podobne. Pred mesiacom sa nam narodila dcerka. Cele tehotenstvo som si nevedela vybrat. Pisala som si zoznamy. S mm sme sa nevedeli zhodnut, co sa pacilo mne sa zase nepacilo jemu ☹ . Nakoniec som sa rozhodovala medzi Ameliou a Vaneskou. No nakoniec vybral meno nas syn Adam. Velmi chcel Natalku a tak mame Nataliu. Mm sa tiez paci. Je to pekne meno, ale akosi sa mi k nej nehodi a teraz to lutujem :(.

misty32
30. aug 2015

@margotka_ja akurat citam vas prispevok...chcem sa opytat, zmierili ste sa už s menom dcerky? Ja som sa mojej malej v tehotenstve prihovarala menom Laura....celý život som si myslela, že budem mat Emu alebo Luclu...ale ked som otehotnelo, stale mi prislo najkrajsie Laura s akýmkolvek menom som ho porovnala...teraz ked sa narodila (už ma 7 mesiacov)nie je den, aby som nelutovala, že sa nevola Lucia. myslite, že si zvyknem? Už som z toho na nervy :-/

diablikovci
30. aug 2015

@misty32 Ja som stale chcela meno Celestín to som bola pevne rozhodnuta od malicka a mame Axela 🙂. A tiez ked som to meno pocula od manzela tak mi to prislo cudne aj ked som sa mu prihovarala ked bol v brusku a nakoniec sme velmi spokojny a ma originalne meno a tiez sa mu hodi k priezvisku. 🙂

macik166
30. aug 2015

@misty32 môžeš mať ešte dcérku a dáš jej meno Lucia....Laura je krásne meno

iwesska
30. aug 2015

@tatiana1985 Vidim, ze mate tiez Sabinku 🙂 Ty si spokojna s tymto menom? A okolie ako reaguje? Lebo ja som bola polovicu tehotenstva presvedcena o tom, ze to bude Sabinka, aj syn jej tak hovoril, ked sme mu dali na vyber viac mien. V rodine nikto nic nehovoril a po narodeni na nu boli divne reakcie. Cudzi ostanu tiez taki prekvapeni, ze ake netradicne meno. Nechapem preco, mne sa zda to meno take pekne, vznesene, ale niektori ze ake tvrde a kto jej to vymyslel, ako keby to bolo nejake divne hanlive meno. Pritom je normalne v slovenskom kalendari, tak neviem co riesia 😅

misty32
30. aug 2015

@iwesska to presne zabil aj moj ocko,ze to ste museli dlho hldat,ze laura....ved to ani povedat neviem...normalne mi bolo do placu a este aj teraz na nom vidim,ze musi vzdy pouvazovat,kym ju oslovi... |- ☹

misty32
30. aug 2015

@macik166 dakujem ,si zlata....vies ako sa mi strasne pacilo,nijake ine som si zrazu nevedela predstavit,len ma sklamali tie reakcie mojho oklia nan....ja som nikdy nevytrcala z radu,nikdy som neexperimetovala a zrazu bach...dam meno laura...normalne sa mi prestalo pacit,kazde ine meno sa mi zda krajsie...bpjim sa,ze bude s tym menom nestastna,ze som jej mala dat staru dobru klasiku 😒

moon321
30. aug 2015

Mňe to pride sproste. Ked sa raz napríklad volá dieťa Janka, tak to snad nebudem meniť

ukulela
30. aug 2015

@iwesska Sabina je krasne meno a dolezite je, ze ti k nej pasuje.my mame alberta - to si mala vidiet, ako vsetci oci pucili,ze ci to myslime vazne. a nie len stari rodicia, ale aj mladi znami 🙂 ale je to albert a hotovo 🙂 je to strasny mudrlant a ine meno by mu ani nepasovalo 🙂

sheila72
30. aug 2015

Ono tu nejde o to, komu sa to meno páči. Ja si však myslím, že je to len meno a časom by si si na to zvykla. Mimochodom, otec by s tým suhlasil? Pre dobro všetkých, dala by som mu teda dopísať ako druhé meno Matúš a hotovo, všetci budú spokojní. Určite by som nemenila pôvodné.

sheila72
30. aug 2015

Ináč môj osobný skromný názor je, že ľudia teraz robia zbytočné haló kvôli krstnému menu, už nevedia, čo by mali dať, aby ich dieťa bolo to originálne. A pritom si neuvedomujú, že meno ich originálnymi nespraví...kedysi sa dávali mená po predkoch, známa dala dokonca meno podľa toho, ktoré bolo zrovna v deň pôrodu v kalendári ;)

ukulela
30. aug 2015

@sheila72 ja som chcela dievcatko po starkej, agnesku, no drahy to predychaval horsie, ako ja kontrakcie 🙂 nastastie je chlapec a na tom sme sa zhodli, je to ocinkova prezyvka zo skoly, takze akoby zdedil meno po otcovi 🙂

luciferkax
30. aug 2015

@diablikovci fíha, meno Axel som ešte nepočula, je netradičné a jednoduchoé zároven, dobrý výber :D

diablikovci
30. aug 2015

@luciferkax Nepocula a co majitel vydavatelstva axel springer? alebo axl rose spevak? Alebo aj vo filme co bol policajt axel foli ci ako sa to pise 😀. ? 2.9. ma meniny v rozsirenom slovenskom kalendary.

macik166
31. aug 2015

@misty32 nevymýšľaj...meno Laura sa ani škaredo povedať nedá...susedina dcéra sa volá Lucia a keď je zlá volajú ju Luca...no tak to nie...ale Lauru môžeš volať Laurika, Lara, Lulu...

luciferkax
31. aug 2015

@diablikovci. neuveris ale..fakt ani jedneho z nichh nepoznam ~:-P :-P :-P

monhla
31. aug 2015

@misty32 Aj u mňa chvíľu pozerali, keď som dala malej meno Laura /mená pre tri deti mám vybrané od cca 11 rokov podľa rozprávok 🙂 /
No malej meno sedí. Jej kamoški /cca 2-ročný špunti/ jej hovoria Lala, mi doma Laluška dospelý jej hovoria Laurika. V roku keď sa narodila, bolo to meno dokonca na SR v top 5 🙂
Jediné čoho som sa bála, bolo to, aby to meno vedela vysloviť jej sestrička, lebo keď sa malá narodila, tak staršia mala 2,5 roka. Našťastie jej hovorí veľmi pekne.

P.S. Jedinú dilemu mám teraz, lebo od mala mám vybrané 3 memá - 2 pre dievčatká a jedno re chlapca. Takže pre tretiu babu musíme vymyslieť.

diablikovci
31. aug 2015

aspon vidno ze nepozeras telku 🙂 aj vydavatelstvo je slovenske a casto ho uvadzauju ako partnera ci miss a takých pod veciach 😀 @luciferkax