Zmena krstného mena dieťaťa
Ahojte, mám polročné dieťa a chcela by som mu zmeniť krstné meno. Počas tehotenstva som sa mu prihovárala menom, ktoré som vybrala ja, lebo sme sa s manželom nedokázali dohodnúť. Po pôrode som mu dala meno, ktoré vybrala manžel. Myslela som si, že sa s tým zmierim, no však sa mi to nedarí a každým dňom je to horšie, to meno mi strašne vadí a hovorím mu aj tým mojim menom. Úradne to nie je problém zistiť, len by som chcela vedieť názor niekoho, kto má podobný problém za sebou. Veľmi pekne ďakujem.
@ukulela Albert je super, originalne 😉 No my mame tvrdo znejuce priezvisko a vsetci mame aj krstne mena tvrdo znejuce, tak preto sme take vybrali aj pre nu. Ona je drobucka od narodenia a syn jej vymyslel prezyvku Sabiku- gombiku 😀 a uplne jej to sedi. A inak presne ako u vas to bolo pred jej narodenim. Ked sme povedali, ze bude Sabina, tak svokor uplne nadseny, ze vo filme o Remulusovi a Romulovi, hrala volajaka Sabina a ze to bola krasna zena, tak len preto 😀 A inak ona je fakt vyzorovo taka zvlastna - ma zvlastny tvar aj farbu oci, tak si ju zapamataju aj podla mena aj podla vyzoru 🙂 Ale ostatni z rodiny si mysleli, ze hadam asi srandujeme a ze urcite sa nakoniec bude volat inak. A reakcia mojej babky bola najlepsia. Nie aby sa tesila ze ma pravnucku, jej prva otazka bola: "A fakt sa vola Sabina?" 😀
@monhla ....keby si vedela aka som bola presvedcena o to mene...tak krasne mi to znelo,tak princeznovsky...ale prva sprcha prisla ked ju niektory starsi oslovili,ze lavra...to som skoro odpadla...som mala riadne nervy,manzel mi na to len povedal,ze s tym nic nenarobim,ze sa to spodobuje...och.😱
Dalsi problem je,ze jej brat,ktory ma tri roky ma problem vyslovit l,tak ju vola vavi....je to rozkosne,ale nikto mu nerozumie,ked sa ho nikto opyta ako sa vola jeho sestricka_vavinka☺
Obavam sa,ze v akom veku az ona bude vediet vyslovit svoje meno.....vasa dcerka je na tom ako?
No a bodka bola ked jej moj pubertalny brat povedal,ze larvicka,som ho skoro zahlusila.
Toto su dovody preco sa trapim,ze som mojej malej skoplikovala menom zivot....
Ps.....mozem vediet v akej rozpravke je laura?a vasa druha dcerka sa vola ako?
@misty32 Naša si dlho hovorila Lala, Laluška a pobobu Laura nepoužíva. Keď už tak Laurika a hoci je to R také neurčité, tak cca od 2,5 roka už jej rozumejú aj cudzí ľudia. My sme ju celá rodina aj tak do 2 rokov volali Lalali 😀 a staršia dlho hovorila, že malá sa volá "BÁBENKO NAŠE" 😀 😀 😀
Larva jej povedala len raz neterka /ešte pred narodením/ lebo si mýlila L a R. No nebrala som to tragicky. Deti sa pomýlia a keď nestresujeme my dospelí, tak ich to prejde.
Laura je meno z jednej nórskej /či akej / rozprávky o dievčatku, ktoré mala za kamaráta tuleňa.
A mala som žiačku čo sa olala Laura a bolo to veľmi milé a múdre dievčatko a nikto jej nikdy z detí škaredo nepovedal. A ak niekomu niekto chce vymyslieť prezývku, tak dôvod si nájde. /Chlapčekovi menom Ondrej hovorili "buzík" - lebo mal podľa nich divný účes. A to mal chlapec iba pekné, až moc husté vlásky 😝 /
ahoj, ja by som meno zmenila ak sa s ním nestotožnujem. Aj napriek tomu, že tu vela žien vychvaluje meno Lukaš, mne osobne sa velmi nepači a keby sa moj maly volal Lukaš určite by som si nezvykla. Matuš je krásne meno 🙂 ale je to samozrejme na rozhovor s manželom a dohodnut sa 🙂 My tiež nemame meno, ktoré som povodne chcela ale to čo sme dali sa mi pači tiež takté nie je to, že by sa mi vobec nepačila, to by som nerozdýchala 🙂 A toho Maxa, ako vravili niektoré by som radšej psikovi dala. 🙂
@iwesska vies co moja, doslova sa vyser na ostatnych 🙂 mne tak dviha tlak ked niekto komentoval vyber mena... tvoje dieta, ty ho budes zivit, ty nebudes po nociach kvoli nemu spat, ty mu budes znizovat horucky, ty nahanat aby jedlo spenat atd atd atd...tvoja vec ake meno das,aj keby si dala Kleopatru, je to tvoje dieta-tvoja vec ...vykasli sa na ostatnych.... u nas nikto divne nekukal, prave naopak, nikto nic proti tomu nemal,ziadne vyhrady..ale to asi preto,ze prva dcera dostala v porodnici meno, ktore som potom po 3 mesiacoch od jej narodenia sla zmenit 😉 😉 lebo tiez som dala prvej dcere prve meno take, aby sa "VSETKYM" pacilo..a to bola mega chyba... preto mi uz asi pri 2.dcere nikto nic nepovedal, vedeli ze by som ich poslala kade lahsie 😉
Moja dcéra je Kristína a to meno sa jej nepáči, chcela by sa volať Lea. My sme pôvodne rozmyslali aj nad Leou, ale nakoniec sme ho nedali, lebo každé dieťa to vyslovuje Leja alebo to ani nevie vysloviť a navyše zdrobnenina Lejka alebo Leuska sa mi nepáči. Tak sme navrhli, že keď sa jej to meno bude tak veľmi páčiť aj pred vydaním občianskeho, tak jej ho pridame a bude mať 2 mena. Aj tak si ju budú všetci pamätať ako Kiku. Ono málokomu sa paci svoje meno, ja by som si tiež vybrala iné....
A inak s tou Laurou, ozaj skoro každej hovoria v škole a škôlke larva, naschvál ci nechtiac 😉 Na toto sa mi viaceré mamičky Laury sťažovali.

@diablikovci. Nepozeram..alebze vooobec 🙂 🙂