Zmena krstného mena štvormesačného dieťaťa
Ahojte, viem, že podobné sa tu už niečo preberalo, kludne ma za to aj sprdnite, ale potrebujem sa niekde vyrozprávať. Uz počas tehotenstva som chcela pre svoje dievčatko originálne meno, ktoré som musela vnutorne cítiť, že je to správne. Nakoniec aj prišlo - páčila sa mi Ružena. Dnes sa to už skoro ani nepouziva a hodilo by sa aj k priezvisku Kováčová. Nič iné som ani nechcela bola som pevne rozhodnutá. Ale potom prišla rana, priateľ s tým vôbec nesúhlasil, prišlo mu to meno otrasné, a strasne sme sa kvoli tomu hadali. Nakoniec som vymyslela anglickú verziu Rose, ale priateľ strasne chcel Sofiu, čo mi prišlo otrepané, ale nevedel sa zmieriť ani s tým Rose, tak som uz v zufalstve vymyslela ze dáme 2 mena - Sophie Rose. Aby to nebolo také bežné. Lenze odkedy sa mala narodila, ajtak jej každý hovorí Sofinka a mňa to strasne irituje a nepasuje mi to k nej. Stále vnútorne cítim, že jej musim zmeniť meno na Ruženu. Ale priateľ samozrejme nechce o tom ani počuť. Neviem, co mam robiť, každý večer kvôli tomu plačem, viem, že aby som to oficiálne zmenila, potrebujem jeho súhlas. Bola som sprostá, viem. Mala som v pôrodnici hneď povedať meno, ake som chcela. Zároveň som nechcela byť neferova. Ale teraz sa cítim o niečo okratena, podvedená. Ako mam to meno zmeniť? Aby som nedošla už z toho o rozum zachviľu... Sofii je strasne vela a ja som taky ten netradičný typ, ktorému vadí všetko mainstreamové.
@anaella ako nic v zlom ale Ružena Kováčová je pekne, Sofia Kováčová je pekne...ale Sophia Rose Kováčová jw otrasne...ako niekde z osady...ja byť tebou tak urcite idem zmenit meno na Sofiu alebo Ruženu...to co ma teraz sa k sebe voebec nehodi...ale ze vobec ...neznie to ani exoticky...
@cocolino234 niektorí by si proste mohli pripustiť, že nemusia byť všetci ako podľa šablóny. Ale to je vlastne jedno, ja sa tu na tom celkom bavím, ako niektorých vyslovene pohoršujem 😃 prišla som iba po drobnú radu a vyvinulo sa z toho toto 😂ale vidno, že niektorí vedia aj normálne reagovať ale niektorí si proste rypnut musia, nenechá ich to chladnými, ak sa niekomu páči niečo iné. Len bacha, až vam deti časom ukážu, že ste niektoré zatrpknute a trošičku aj zabednené, nemyslim to v zlom, ale doba sa posúva vpred a táto generácia bude úplne iná.
@elizabet173 tak sa pobavte, ak vám to zlepší deň😃
@anaella Pocuj, najprv pises ze citis ze proste chces Ruzenu, hodi sa k priezvisku, atd. a zrazu po niekolkych prispevkoch iz vlastne velmi chces Sophie Rose a diskutujuce ta utvrdili v tom, ze si vybrala velmi dobre a ze presne takuto pozornost si tym chcela dosiahnut, takze trosku to nepasuje, ale dobre 🤷♀️
@anaella ja len toľko.... Sophie Rose Kováčová.... Hovorí samé za seba, niektorí ľudia fakt nevedia co so sebou,nuž a revat kvôli menu.... Dráždi toho hore bosou nohou
Mas krasne zdrave dieta a predpokladam, ze aj dobreho priatela. Inak by si neriesila takuto hlupost. A hoci je mozno Sofio vela, tak ta tvoja musi byt pre teba ta najvynimocnejsia nie? Su to vazne hluposti. Nechaj to tak a uzivaj si dcerku 💖
@zuzana9393 mám úžasného priateľa, aj keď ho niekedy mojimi názormi šokujem, a vyústi to do hádok, vždy mi nakoniec povie, že je rád, že som takáto, je to vidno, že to myslí vážne. Doma stále veľmi pomaha, upratuje, navarí, nakúpi, zatiaľ čo ja môžem dcérku kojiť a užívať si ju❤️ chce veľmi často papať, aj každu pol hodku, a inak by som to ťažšie zvládala, takže vďaka nemu stále kojím, je veľkou oporou.
@ptmt1011 nechávam ho už len preto, že sme sa na ňom zhodli a teda trpieť tým mala určite nebude, ajtak jej väčšina bude hovoriť Sofi a to nie je nič nezvyčajné. Akurát ju budu v škole a škôlke lepšie môcť odlíšiť od ostatných Sofiniek, keď ju napr učiteľka vyvola a v triede budu 4 s takým menom.
Ruzenka je ovela krajsie meno.tiez by som nedala sofiu.aj keby sa muz pokrajal....a kombinacia co ste dali aa nehodi k priezvisku..verim ze ti to vadi..mne by tiez...na matrike aa da zmenit tusim meno za nejaky poplatok...a neviem ci suhlas otca nepotrebujes len pri priezvisku..skus zavolat
@henka123123 a predsa tam skúsim aspoň zavolať, nič za to nedám, ale teda bola by to podpasovka, ja už dokážem prijať aj to Sophie Rose.
@anaella ja ta chapem. Aj ked sa mi to meno absolutne nepaci, k priezivsku kovacova znie lepsie ako nejaka sophie rose. Ja mam doma Janka. Tiez som.pocuvala, ze je to meno ako pre dedka a vsetci mu budu hovorit Jano. My sme vsak boli s tym menom.obaka s muzom stotozneni. Lepsie premenovat teraz ako v 18ke. Len tam musi byt zhoda oboch.
@anaella ďakuj bohu že máš zdravé dieťa a nevymyslaj problémy kde nie sú. Mne dcéra vo veku tvojej zliezala z koze pre silný atopicky ekzem a teda nemala som čas vymýšľať takéto blbosti. A to detičky trpia ešte vážnejším chorobami ako moja. Ak máš poporodnu depresiu rieš ju s odborníkom. A ak je toto jediný tvoj problém v živote tak tlieskam. Plakať celé noci pre takýto nezmysel je naozaj znak toho, že nevieš aký život môže byt
@anaella jedna z mojich dcer ma meno, ktore by som ja nikdy nevybrala - vybral jej ho manzel, lebo sa mu to meno velmi pacilo. Hladala som ine alternativy, ale chcel iba toto jedno. Kedze ja som vybrala meno prvej dcere a vetovala jeho ine navrhy, zdalo sa mi fer, aby si on mohol pomenovat druhe dieta.... No a tiez som si dlho nevedela zvyknut a niekedy sa az sama prekvapim, ze ako sa moja dcera vola 😂 A to je jej meno normalne v kalendari... Aj ty si casom zvyknes. A navyse, nic ti nebrani ju oslovovat Ruzenka - budes ju tak volat iba ty. A preplakat kvoli menu cele noci.... otvor noviny a citaj, co sa deje na Ukrajine. predstav si, ze si teraz s dcerkou tam. Uz chapes, co su to problemy?
@ptmt1011 podľa mňa Sophie Rose vôbec nie je na hanbenie preboha. Nechápem. To je dost silné tvrdenie, že ti jej je ľúto, pretože vôbec nevidíš súvislosti. Vieš, ono to, že si mala 23 a bola si "vyzreta" nemusí znamenať vôbec nič. Ja môžem byt "nevyzreta" aj celý život, je to o povahe. Ja sa totiž o malu starám aj podľa tych, čo ma každý deň vidia, lepšie ako väčšina, neodbavim ju cumlom v puse a položením do postieľky, alebo kočíku, už len keď troška zamrnčí, viem, že sa jej niečo nepáči a snažím sa, aby sa mala dobre. Takmer vôbec mi neplače, lebo okamžite plním jej potreby. Ľudia sa čudujú, ake mam dobré dieťa, ale ja pre to aj maximum robím. Dávam jej úplne cely čas teraz, nič iné si nedovolím spraviť, lebo viem, že ma potrebuje, chce byt stále so mnou, druhý človek jej nestačí. Akože teraz nechcem nikoho tu urážať, kto dava cumel a tak, je to každého vec, ale už v pôrodnici som videla, že sa s tým druhé tak nekaslali, mali deti položené vedla a cumlali naprazdno a potom sa čudovali, že nemajú dosť mlieka a riešili to so sestričkami, hlavne ze museli mat všetko čisté upratané ved ked príde vizita aby vyzerali bezchybne. Ja som nechala otvorený kufor s vecami smareny pri posteli, malu som mala stale na sebe, bolo mi jedno ako dlho, ale vedela som, že na poriadku teraz fakt nezáleží, ale mala je najdôležitejšia. Mne nejde o to, ako vyzerám, ale o moje vnútorné pocity ohľadom malinkej, ktorými sa riadim.
Nemyslím si, že som lepšia matka ako ostatné, ale chcem aspoň, aby jedna druhu vedela pochopit a vžiť sa do nej, a nie hneď hejtovat, ja som si napr nikdy nedovolila niekoho v komentoch zvozit, skor som napisala nejaku radu alebo som radšej nenapísala nič, než niečo nepekné. Toto podľa mňa spokojní ľudia nerobia. Ešte ti, čo mi napísali nieco ostrejsie ale pravdive, to je super, to beriem, tak to ma byt, ale nie navazat sa, to je ďalší extrem.

@evaachesa vazne?! Sofia a sara uz roky vedu v rebrickoch najpouzivanejsich mien. Su ich plne skolky a skoly