icon

Zmena mena

fadama
29. júl 2016

Ahojte, kto vie poradit ako poziadat o zmenu mena ? Neni hanlive len ho jednoducho neznasam od zakladnej skoly. Volam sa Nadezda. Myslite ze my zmenia meno aj pre takyto dovod ? Ak stym ma niekto skusenosti alebo rady dufam ze poradi. Dakujem.

Strana
z2
fadama
autor
29. júl 2016

@nadinkat 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

nyusika
29. júl 2016

Podla mna je Nada uplne super meno 🙂

- Dobry dem, chcel by som si dat zmenit meno, mne sa moje vobec nepaci.
- Okej, ako sa volate ?
- Milan K.k.t
- Fuuu, tak to je vazne nepekne, to je vyhovujuci dovod. a ako by ste sa chceli volat ?
- Jozef K.k.t

😀 😀 😀

tahomi
29. júl 2016

Jednoduchšie ako zmeniť meno je dať si pripísať druhé meno, v oficiálnych veciach by si si písala obe a inak sa kľudne predstavuj druhým menom - teda Laura podľa výberu.
Zmena mena na úplne iné nie je také jednoduché, v prvom rade treba mať naozaj dobrý dôvod na zmenu, takže podľa mňa je táto cesta menej komplikovaná.

nyusika
29. júl 2016

@tahomi to je potom zbytocne si nechat uradne pripisat meno.

v oficvialnych pripadoch aj tak musi pouzit aj to povodne a v neoficialnych sa moze predstavovat tak, ako len chce, kludne aj princezna Arabela 🙂

fadama
autor
29. júl 2016

@tahomi lenze ja to by som to meno uz nechcela nikdy pouzivat, jeden vravi ze je to bez problemov , a dalsi ze je to komplikovanejsie ☹

zanta3
29. júl 2016

@fadama ty chces aby ti ho uplne zmenili a zmazali? Ja sa obavam toho ze to sa tak spravit neda

fadama
autor
29. júl 2016

@zanta3 presne tak upne zmazat a zmenit. A rychlo nan zabudnut

miushik765
29. júl 2016

@zanta3 Jasne že sa to dá. My sme mali susedku ktorá podstupila zmenu pohlavia a v OP ma teraz mužské meno. Sice to nieje tento pripad ale keď sa to dalo v tom prípade dá sa to aj v hociakom inom.

evitka83
30. júl 2016

@fadama neviem ako je to s menom, ale ked som si menila priezvisko vypisala som papier na urade s udajmi plus dovod preco si chcem zmenit priezvisko, oni maju 30 dni na posudenie, resp. ne/schvalenie, domov Ti pride papier s vyjadrenim, s tym pojdes na urad, zaplatis 100 EUR, oni Ti vydaju povolenie na zmenu, s tym pojdes na matriku a oni ti vydaju novy rodny list

fadama
autor
30. júl 2016

@evitka83 a nevies nahodou ci ten papier musis vypisat ty pred nimi alebo staci aby tam niekto za mna isiel a zobral papier ? Dakujem za rady.

evitka83
31. júl 2016

@fadama neviem, ja som bola osobne a dali mi vypisat papier a podpisat. Zavolaj si tam

fadama
autor
1. aug 2016

@evitka83 dakujem. 🙂

fidorka7
1. aug 2016

@fadama dá sa to, nemusíš mať ani dôvod vážny. Moja známa si zmenila žaneta na jeanette. Síce nechápem prečo, meno znie stále rovnako a ja osobne som v tom nenašla pointu, ale ak ju to urobilo šťastnou, prosím. Len by som nechcela meniť všetky doklady. Pritom jej priezvisko je echt slovenské... 😀

fadama
autor
2. aug 2016

@fidorka7 A aky dovod uviedla ? Vies ako dlho jej to trvalo ? 🙂

zanta3
9. aug 2016

@miushik765 aha tak to som vobec nevedela ale ano ked hovoris ze sa to dalo v tomto pripade tak by sa to malo dat aj v tomto

janulicka24
16. aug 2016

@fadama to je najhorsie, ze este deti si neuvedomuju do mozu vykonat svojim spravanim do buducna. Ze naozaj ked sa cloveku posmievaju aj len kvoli tomu tak aj v dospelosti clovek moze mat z toho traumu alebo ako to nazvat.

fadama
autor
16. aug 2016

@janulicka24 je to presne tak ako si napisala, zato ja ucim svoje dieta aby sa nikomu neposmievalo.

janulicka24
17. aug 2016

@fadama najhorsie je ze niekedy ani to nepomoze. Predsa mnoho deti robi to co vidi u inych ☹

fadama
autor
17. aug 2016
fadama
autor
19. aug 2016

Myslite si ze na urad mozem poslat kamaratku aby my doniesla ten papier na zmenu mena ??????? 😒

fadama
autor
19. aug 2016

🙂

fadama
autor
5. okt 2016

Tak ziadost o zmenu podana uz len cakat ci my to schvalia... 😖

fadama
autor
28. aug 2018

@christina_petrikova Aj som zabudla na tuto diskusiu, za par mesiacov to bude 2 roky co som oficialne Laura.

sticker
takacovama
28. aug 2018

@fadama Podla coho si si vybrala nove meno? A hlavne ma zaujima, ako zareagovali rodicia a okolie ked doteraz ta vsetci poznali ako Nadezdu 🙂 No neviem si to predstavit, po tolkych rokoch si zmenit meno :D

fadama
autor
28. aug 2018

@takacovama
Po prve, meno mi vlastne vybral muz, ked sme sa spoznali tak hned vedel ze neznasam moje meno tak mi vyberal mena z kalendara a pri Laure som povedala ze to je krasne meno aj muzovi sa pacilo tak uz mi zostalo. A tak ma aj predstavil rodicom ako Lauru. ( nikdy mi Nada nepovedali).
Rodicia - mama nadsena nebola ale vraj som uz dost stara na rozhodovania sa a tak jej to bolo akosi jedno. Otec je po porazke tak ze tam ziadne komentare.
Okolie- muzova obrovska rodina ma tak nikdy nevolali ci ze ziadny problem a moja malinka rodinka to akceptuje.
Keby ma tak vsetci volali tak to je ine, ale ani mama ani nikto ma tak nevolal. Aj v robote mi hovorili Laura.

Strana
z2