Zmena mena
Ahojte, kto vie poradit ako poziadat o zmenu mena ? Neni hanlive len ho jednoducho neznasam od zakladnej skoly. Volam sa Nadezda. Myslite ze my zmenia meno aj pre takyto dovod ? Ak stym ma niekto skusenosti alebo rady dufam ze poradi. Dakujem.
Podla mna je Nada uplne super meno 🙂
- Dobry dem, chcel by som si dat zmenit meno, mne sa moje vobec nepaci.
- Okej, ako sa volate ?
- Milan K.k.t
- Fuuu, tak to je vazne nepekne, to je vyhovujuci dovod. a ako by ste sa chceli volat ?
- Jozef K.k.t
😀 😀 😀
Jednoduchšie ako zmeniť meno je dať si pripísať druhé meno, v oficiálnych veciach by si si písala obe a inak sa kľudne predstavuj druhým menom - teda Laura podľa výberu.
Zmena mena na úplne iné nie je také jednoduché, v prvom rade treba mať naozaj dobrý dôvod na zmenu, takže podľa mňa je táto cesta menej komplikovaná.
@zanta3 Jasne že sa to dá. My sme mali susedku ktorá podstupila zmenu pohlavia a v OP ma teraz mužské meno. Sice to nieje tento pripad ale keď sa to dalo v tom prípade dá sa to aj v hociakom inom.
@fadama neviem ako je to s menom, ale ked som si menila priezvisko vypisala som papier na urade s udajmi plus dovod preco si chcem zmenit priezvisko, oni maju 30 dni na posudenie, resp. ne/schvalenie, domov Ti pride papier s vyjadrenim, s tym pojdes na urad, zaplatis 100 EUR, oni Ti vydaju povolenie na zmenu, s tym pojdes na matriku a oni ti vydaju novy rodny list
@fadama dá sa to, nemusíš mať ani dôvod vážny. Moja známa si zmenila žaneta na jeanette. Síce nechápem prečo, meno znie stále rovnako a ja osobne som v tom nenašla pointu, ale ak ju to urobilo šťastnou, prosím. Len by som nechcela meniť všetky doklady. Pritom jej priezvisko je echt slovenské... 😀
@miushik765 aha tak to som vobec nevedela ale ano ked hovoris ze sa to dalo v tomto pripade tak by sa to malo dat aj v tomto
@fadama to je najhorsie, ze este deti si neuvedomuju do mozu vykonat svojim spravanim do buducna. Ze naozaj ked sa cloveku posmievaju aj len kvoli tomu tak aj v dospelosti clovek moze mat z toho traumu alebo ako to nazvat.
@janulicka24 je to presne tak ako si napisala, zato ja ucim svoje dieta aby sa nikomu neposmievalo.
@fadama najhorsie je ze niekedy ani to nepomoze. Predsa mnoho deti robi to co vidi u inych ☹
@janulicka24 ☹
Myslite si ze na urad mozem poslat kamaratku aby my doniesla ten papier na zmenu mena ??????? 😒
🙂
Tak ziadost o zmenu podana uz len cakat ci my to schvalia... 😖
@christina_petrikova Aj som zabudla na tuto diskusiu, za par mesiacov to bude 2 roky co som oficialne Laura.

@fadama Podla coho si si vybrala nove meno? A hlavne ma zaujima, ako zareagovali rodicia a okolie ked doteraz ta vsetci poznali ako Nadezdu 🙂 No neviem si to predstavit, po tolkych rokoch si zmenit meno :D
@takacovama
Po prve, meno mi vlastne vybral muz, ked sme sa spoznali tak hned vedel ze neznasam moje meno tak mi vyberal mena z kalendara a pri Laure som povedala ze to je krasne meno aj muzovi sa pacilo tak uz mi zostalo. A tak ma aj predstavil rodicom ako Lauru. ( nikdy mi Nada nepovedali).
Rodicia - mama nadsena nebola ale vraj som uz dost stara na rozhodovania sa a tak jej to bolo akosi jedno. Otec je po porazke tak ze tam ziadne komentare.
Okolie- muzova obrovska rodina ma tak nikdy nevolali ci ze ziadny problem a moja malinka rodinka to akceptuje.
Keby ma tak vsetci volali tak to je ine, ale ani mama ani nikto ma tak nevolal. Aj v robote mi hovorili Laura.

@nadinkat 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂