icon

Zrušenie bezpodielového vlastníctva

neve555
4. mar 2023

Nadobudol som pozemok este pred manzelstvom. S manzelkou sme sa rozhodli stavat po svatbe. Vsetko som od zaciatku financoval uplne sam, ona sa dodnes nepodiela nijak. Zrazu to ale zacina hrat tak ze rozvod a vezme si polovicu rozostavaneho domu a ja mam oci v smutku. Netusim co mam robit.

Strana
z3
tiezjedna
16. máj 2023

@neve555 ty si evidentne nepochopil inštitút manželstva. Ale že vôbec... 🙂 Chápem tvoje rozhorčenie, ale na to súd fakt prihliadať nebude. Ak vieš veľkú časť peňazí preukázať (otázka či ozaj vierohodne a dostatočne), tak v lepšom prípade súd o vložené prostriedky poníží konečnú čiastku vyporiadania. Ty dom samozrejme predávať nemusíš, ale súd ti ho prikáže a uloží ti povinnosť vyplatiť ženu. Zákony nie sú o zdravom rozume, ale o uplatňovaní práva.

tiezjedna
16. máj 2023

@neve555 vieš čo, poradila by som ti, aby si zobral veškerú dokumentáciu, ktorú máš, vrátane výpisov z účtu, faktúr, účteniek atď. a šiel za dobrým právnikom. Budú to určite rozumne investované peniaze👍

neve555
autor
16. máj 2023

@tiezjedna rozumiem...ja ale este stale rozmyslam o tom ze taketo vysporiadanie nema byt jednostranne t.j. nemoze sud nikoho zvyhodnit....ak ani jeden nepreukaze zaujem o dom, sud musi pristupit ku kompromisu ale nie tak ze jednemu z nas prikaze dom a hotovo....

tiezjedna
16. máj 2023

@neve555 ten kompromis musíte nájsť primárne vy. Ak ho nájdete, tak to na súde vôbec skončiť nemusí...

neve555
autor
16. máj 2023

@tiezjedna je to cele na h.... .

tiezjedna
16. máj 2023

@neve555 a ozaj smerujete k rozvodu?

neve555
autor
16. máj 2023

@tiezjedna napisem to takto...ona sa kumne sprava (lebo este stale zijeme v podnajme spolu) ako k handre, nadava mi vysmieva sa mi nevari nejavi uz dlho zaujem o spolocne aktivity ohovara ma pred ludmi vymysla si o mne co ju napadne...ANO smerujeme k rozvodu 🙂

tiezjedna
16. máj 2023

@neve555 tak to ma mrzí... Vezmi rozum do hrsti a nájdi si šikovného právnika. Určite ti poradí ako eliminovať škody, keď už je to tak ako je. Držím palce

draik
16. máj 2023

@neve555
Najskôr Vám odporúčam navštíviť advokáta, ktorý Vám to celé objasní, pretože ste vo veľkom omyle.
Ak by došlo na vyporiadanie domu súdom, tak ten by nariadil jeho predaj, ak by nikto z vás oň neprejavil záujem. To, že by predmetom vyporiadania nebol pozemok pod domom, by akurát výraznejšie znížilo hodnotu domu, pričom nový vlastník by sa domohol zriadenia práva prechodu a prejazdu cez pozemok. Vlastníctvo stavby je na Slovensku oddelené od vlastníctva pozemku.

neve555
autor
16. máj 2023

@draik cize tahanice koli jednemu neuvazenemu kroku a v konecnom dosledku z toho vyjdem ja ako ten chudak...to som dopadol

tiezjedna
16. máj 2023

@neve555 nebudeš chudák, ale bude ťa ten neuvážený krok niečo stáť. Poučenie do budúcna.

Strana
z3