Zrušenie trvalého pobytu

2. aug 2022

Dobrý večer, som jediný vlastník bytu v ktorom som mnou býva dcéra a jej neplnolete dieťa - trvalý pobyt majú uvedený u mna, môžem im zrušiť ho zrusit? Nemáme dobre vzťahy a dala som im čas na nájdenie si podnájmu, následne by som im chcela zrušiť TP, je to možné aj keď sa jedna o maloleté dieťa? Na internete som našla aj protichodné informácie. Ďakujem Vám za odpovede

judit47
2. aug 2022

Ja pridam moju skusenost-predosli majitelia si nezrusili TP na moj byt dokonca aj firmu mali nahlasenu!!(tri roky po mojej kupe,lebo ma ani nenapadlo to riesit)

Dosla som na evidenciu obyvatelstva ukazala LV a zrusili im to aj ich detom obratom.Povedali mi,ze im to nijako neoznamia len ked budu znova vybavovat doklady im ukaze ze su evidovane TP na mestskom…

patka06
2. aug 2022

@zabina27 to platí pre vlastné neplnoleté dieťa a neplnoleté dieťa spoluvlastníka nehnuteľnosti

autor
2. aug 2022

@judit47 fuha, šak sa museli niekde sťahovať keď predávali byt, ved nemohli mať 2 trvale pobyty, to je veru zvláštna situácia

autor
2. aug 2022

*však

patka06
2. aug 2022

na nový TP sa neprihlásili, ak by tak urobili predošlý sa im automaticky zruší

autor
2. aug 2022

@patka06 ja si ani neviem predstaviť niečo tak bizarné, ved keď si kúpim nový byt, starý predám, automaticky hneď aj nahlasujem všetky zmeny a aj TP, mením doklady, doposielanie pošty, divne ze to nenahlasili
@judit47

judit47
2. aug 2022

@autorka byt siel do exekucie lebo neplatili a kuoila ho realitka a az po roku predali mne-isli niekam do podnajmu a na tom urade mi povedala,ze maju dalsie dieta s TP uplne inde takze 4 roky boli u mna pisani😵‍💫

zuzkaa1991
2. aug 2022

Autor ked mate taky problém tak si opýtať od dcéry platbu za smeti co ma ona platit s dietatom aj my mame TP u svokrovcov (muz dcera ja) ja smetie jej platime kazdy rok nebyvame tam mame svoju novostavbu kde zijeme a nezmenili sme.si TP kvoli.dokladam.....napr aj tak vyriesit sa da ;) a tie oststne ostatne platby co mate na byte určite ked to nie je zavisle od TP ale.od poctu osob tak len znizit ak.mate dobre vztahy mevidim problém ;) ak zle.tak to je ina situácia

autor
2. aug 2022

@judit47 aj som si myslela ze to bol takýto prípad nejaki neplatiči co ich vysťahovali, tak uz to dava zmysel

mistymay33
2. aug 2022

@viestta nie je pravda, ze malo co sa rozratava v najomnom na pocet osob, praveze ja som bola prekvapena, ze kolko poloziek sa my zvysilo zmenou poctu osob. Napr. u nas smeti, vytah, kurenie a svietenie v spolocnych priestoroch, upratovanie a podobne. Na jednu osobu to robi u nas rozdiell 30 eur. Ked som bola sama platila som 120 eur a ked som nahlasila osobu naviac, tak to robilo 150 eur. Ide o byt v Petrzalke.
A pre autorku - je jedno, ci tam ma osoba zrbaly pobyt alebo nie, ide o to, kolko ludi si mahlasis spravcovi, ze tam realne byva.

autor
2. aug 2022

@mistymay33 ďakujem za odpoved

ladrona
3. aug 2022

zálohové platby ti upravia po ďaľšom ročnom vyúčtovaní.teda,ak budeš mať väčší preplatok