Dobrý večer, som jediný vlastník bytu v ktorom som mnou býva dcéra a jej neplnolete dieťa - trvalý pobyt majú uvedený u mna, môžem im zrušiť ho zrusit? Nemáme dobre vzťahy a dala som im čas na nájdenie si podnájmu, následne by som im chcela zrušiť TP, je to možné aj keď sa jedna o maloleté dieťa? Na internete som našla aj protichodné informácie. Ďakujem Vám za odpovede
@judit47 fuha, šak sa museli niekde sťahovať keď predávali byt, ved nemohli mať 2 trvale pobyty, to je veru zvláštna situácia
*však
na nový TP sa neprihlásili, ak by tak urobili predošlý sa im automaticky zruší
Autor ked mate taky problém tak si opýtať od dcéry platbu za smeti co ma ona platit s dietatom aj my mame TP u svokrovcov (muz dcera ja) ja smetie jej platime kazdy rok nebyvame tam mame svoju novostavbu kde zijeme a nezmenili sme.si TP kvoli.dokladam.....napr aj tak vyriesit sa da ;) a tie oststne ostatne platby co mate na byte určite ked to nie je zavisle od TP ale.od poctu osob tak len znizit ak.mate dobre vztahy mevidim problém ;) ak zle.tak to je ina situácia
@judit47 aj som si myslela ze to bol takýto prípad nejaki neplatiči co ich vysťahovali, tak uz to dava zmysel
@viestta nie je pravda, ze malo co sa rozratava v najomnom na pocet osob, praveze ja som bola prekvapena, ze kolko poloziek sa my zvysilo zmenou poctu osob. Napr. u nas smeti, vytah, kurenie a svietenie v spolocnych priestoroch, upratovanie a podobne. Na jednu osobu to robi u nas rozdiell 30 eur. Ked som bola sama platila som 120 eur a ked som nahlasila osobu naviac, tak to robilo 150 eur. Ide o byt v Petrzalke.
A pre autorku - je jedno, ci tam ma osoba zrbaly pobyt alebo nie, ide o to, kolko ludi si mahlasis spravcovi, ze tam realne byva.
@mistymay33 ďakujem za odpoved
zálohové platby ti upravia po ďaľšom ročnom vyúčtovaní.teda,ak budeš mať väčší preplatok
Ja pridam moju skusenost-predosli majitelia si nezrusili TP na moj byt dokonca aj firmu mali nahlasenu!!(tri roky po mojej kupe,lebo ma ani nenapadlo to riesit)
Dosla som na evidenciu obyvatelstva ukazala LV a zrusili im to aj ich detom obratom.Povedali mi,ze im to nijako neoznamia len ked budu znova vybavovat doklady im ukaze ze su evidovane TP na mestskom…