icon

Ako zvládnuť ochabnutie pokožky po štyridsiatke?

29. okt 2025

Mam 40r a začínam si všímať čoraz viac ochabnutie pokožky, nie je to ako keď som mala 25. 😢 ako sa s tým vysporiadať? Tiež to tak máte?

Strana
z2
anonym_98c097
30. okt 2025

Ja som rodila v 41, nastastie zatiall ziadnu ovisnutu kozu a podobne veci nebadam. Sem tam stria na zadku, este od puberty. Ale teda, vela pokozku hydratujem,,vela.vody, bilinkovych ocistnych cajov. Telove mlieka striedam ake mi pride pod ruku. O plet sa moc.nestaram, lebo som v tomto leniva, co je na skodu, ale max 35 mi tipnu. Ale je to viac menej genetika u mna.

domiklik
30. okt 2025
@ivana11155

daj tip na lacne ucinne sera. Drahe pisat nemusis, tie viem ze funguju. Ale neviem prist na lacnejsiu znacku ktora by aj fungovala. S korejskou nemam dobre skusenosti, pre suchu plet 45+ to nefunguje.

@ivana11155 korejska kozmetika obsahuje asi sto znaciek

autor
30. okt 2025

Baby vyzerám skvele na tento vek, skôr na rukách si všímam takú tu štruktúru položky. Nechodím na slnko, žijem zdravo, po dlhšej prestávke začínam aj s cvičením.

mircalla
30. okt 2025
@anonym_8315dc

Ono okolo 50-tky to ešte len začne, pri nastúpení menopauzy.45 rokov je ešte v pohode.Ale až klesnú úplne estrogény, na tej tvári sa to ukáže .

@anonym_8315dc presne

marcellka32
30. okt 2025
@ivana11155

daj tip na lacne ucinne sera. Drahe pisat nemusis, tie viem ze funguju. Ale neviem prist na lacnejsiu znacku ktora by aj fungovala. S korejskou nemam dobre skusenosti, pre suchu plet 45+ to nefunguje.

@ivana11155 geek gorgeous retinal 0,2 z lacnejších....
Kórejskú používam veľa, hlavne esencie, séra PDRN anua, peptidy, kyselina hyalurónová pestle mortar,...z drahších medik8, esthederm

anonym_697791
30. okt 2025
@anonym_c4ecea

Veru, počkaj po 50tke, ten suchý pokrčený papier na vnútorných stehnách a rukách😱

@anonym_c4ecea Tak to zase nepreháňaj..nie každá to má tak..zatiaľ bez plastík a pokrčený papier nemám ani na tvári, ani krku nikde..aj keď samozrejme vek už vidieť, ale stále to môže byť horšie.

cukroska
30. okt 2025

@anonym_autor Si už v strednom veiku a je čas sa s tým zmierovať a zato život nekončí. 40tka je stále pekný vek 💫

anonym_bf07ce
30. okt 2025

@anonym_autor v 40 tke som bola ako dievčatko ešte som zvazovala ďalšie dieťa.Od 46 r som začala priberať teraz 49 r a definitívne môžem povedať, že starnem.Uz sa mi aj na dekolte začína krciť pokožka, ruky mám stále vysušené.Treba piť kolagén, masáže tváre absolvovať pokým máš menzes je to stále dobre.A zvládam to celkom zle, až som prekvapená.Sestra má 54 a už nemá takú iskru v očiach, povadnute viečka je to vek kedy už musíš finančne investovat, keď chces vyzerať dobre

anonym_9fbfd0
31. okt 2025
@anonym_bf07ce

@anonym_autor v 40 tke som bola ako dievčatko ešte som zvazovala ďalšie dieťa.Od 46 r som začala priberať teraz 49 r a definitívne môžem povedať, že starnem.Uz sa mi aj na dekolte začína krciť pokožka, ruky mám stále vysušené.Treba piť kolagén, masáže tváre absolvovať pokým máš menzes je to stále dobre.A zvládam to celkom zle, až som prekvapená.Sestra má 54 a už nemá takú iskru v očiach, povadnute viečka je to vek kedy už musíš finančne investovat, keď chces vyzerať dobre

@anonym_bf07ce áno pribrala som aj ja trošku, ale mne to nevadí, nemám 90 kg, zato mne sa viac páči keď mám plné líca, podbradok nemám, akonáhle trochu schudnem, chudneme hneď v tvári a to nechcem ..pijem kolagén aj kyselinu, vidím výsledky...dávam pozor čo zjem (nejem fast food, veľa sladkého), zatiaľ to je ok, pod skalpel nechcem ísť, mne sa tie facelifty nepáčia, nech sú akokoľvek dobre spravené...ja mám obdobia, kedy ma to trápi a potom zas kedy nie...cyklus ma veľmi ovplyvňuje

anonym_5a0fb7
31. okt 2025

@anonym_autor Ved to je normalne, ved starneme. Mozno trosku zmiernit sa to da. Ci co si cakala, ze budes mat stale taku plet ako v 20tke ? Ved sa pozri po okoli ako vyzeraju 40tnicky, 50tnicky a podobne budes na tom aj ty v ich veku.

anonym_bf07ce
31. okt 2025
@anonym_9fbfd0

@anonym_bf07ce áno pribrala som aj ja trošku, ale mne to nevadí, nemám 90 kg, zato mne sa viac páči keď mám plné líca, podbradok nemám, akonáhle trochu schudnem, chudneme hneď v tvári a to nechcem ..pijem kolagén aj kyselinu, vidím výsledky...dávam pozor čo zjem (nejem fast food, veľa sladkého), zatiaľ to je ok, pod skalpel nechcem ísť, mne sa tie facelifty nepáčia, nech sú akokoľvek dobre spravené...ja mám obdobia, kedy ma to trápi a potom zas kedy nie...cyklus ma veľmi ovplyvňuje

@anonym_9fbfd0 operacia viečok je niekedy potrebná tie oči bolia su ťažké sestra to má od očného odporucene.Plet starne od 25 r🤣Botox je fajn absolvovať.

anonym_8315dc
31. okt 2025

Ono pokiaľ máte ešte menzes, je to ešte v pohode, až ho nebudete mať, niekto v 50tke, niekto v 55, nepíšem o predčasnej menopauze, až potom uvidíte to rýchle starnutie🙂a zvadnutu kozu.

tetapetra
31. okt 2025
@anonym_bf07ce

@anonym_bf07ce pokiaľ je tá iskra v očiach je dobre. A je jedno či máme 20,50,70🫶🏻

luccija
31. okt 2025
@anonym_8315dc

Ono pokiaľ máte ešte menzes, je to ešte v pohode, až ho nebudete mať, niekto v 50tke, niekto v 55, nepíšem o predčasnej menopauze, až potom uvidíte to rýchle starnutie🙂a zvadnutu kozu.

@anonym_8315dc pravda.Tiez si niekedy hovorím, že už by mohol byť koniec, ale potom to ide všetko už dole z kopca.Vidim to na kamarátkach veľmi im zredli vlasy a veľa iných neprijrmnosti

lucik11
17. nov 2025

Tiež mám po 40tke, s pleťou celoživotne problém, vždy podľa zblbnutia hormónov a miery stresu, niekedy ako ďalšia puberta v poradí...do drahých krémov investujem priebežne, celkovo do lepšej kozmetiky, aj keď "lepšia" je relatívne....asi 4 mesiace späť som dostala radu na jednu značku doplnkov výživy, majú toho viac aj pre športovcov, ale ja som šla do kĺbovej výživy, a hlavne!!!! do kyseliny hyalurónovej...po necelých dvoch mesiacoch ja mám pleť ako nikdy, ako fakt že nechápem...už som si to spájala so všetkým možným, že či som niečo zmenila a pod., a jediné, čo mi z toho vyšlo, že to bude asi fakt Hyaluronic Acid od MLO nutrition, a to som dávala len tabletku denne, že sa môžu aj dve. Ak to náááhodou niektorá skúsite, napíšte ako vám to zafungovalo. Pretože ja som úplne paf z toho, že vôbec niečo existuje, čo zabralo u mňa.

Strana
z2