Išli by ste do plastickej operácie s tým, že manžel nesúhlasí?
Konkrétne sa jedná o silikony do prs, lebo ich mám malé a dosť ma to roooky trápi.
Išli by ste aj keby muž nesúhlasí, je dosť proti tom?
@nyusika Skôr ide o bývanie, a chem ešte robiť karieru a potom deti a ešte sa na to necítim, potrebujem hlavne psychickú prípravu
@sisaka Asi si nečítala, že som to dlho riešil a u psychológa a nepomohlo mi to
@jj298 To je tvoja skúsenosť, vnímaš to tak a je to v pohode ale ja sa na to ešte necítim, potrebujem väčšie zabezpečenie, aby malo dieťa všetko potrebné
Autor - psychológ nič neporieši, človek musí sám chcieť, u teba jasne cítiť, že nechceš, upla si sa na plastiku a nik s tebou nepohne, ani milujúci partner.
Ja som mala okolo 20ky A, po prvom pôrode B a teraz po 2 pôrodoch v 40ke mám C. Ale ja som mentálne v poriadku, takže mne nevadili ani Ačka a nikdy by som neriskovala zdravie koli takej blbosti
@sisaka Pozri je to moje rozhodnutie, moje telo a moja vec, skúšala som na tom pracovať nepomohlo mi to, vždy sa mi vrátilo, trápila som sa celú zš, sš a vš.
Nepoznáš môj príbeh, nevieš čím som si prešla a to len kvôli veľkosti a tvaru prs 😕
necitala som komentare, ale nie nikdy.. nikdy by som nesla do plastiky ani inej velkej zmeny, keby bol manzel proti. Ja sa chcem pacit mojmu muzovi aj po vela rokoch, co sme spolu. Kedze ma miluje a pacim sa mu aj po styroch detoch, tak som so sebou spokojna a neriesim. Ty sa svojmu muzovi pacis a riskujes, ze sa mu bude tvoje telo hnusit? Prepac mi uprimnost, ale chudak manzel...
@denuss V poriadku, beriem komentár, ale ja sama so sebou nie som spokojná a to sa tiež odráža na našom vzťahu kedže mám problém byť pred ním hore bez, aj ked sme spolu už dlho, nie som rada sa pozerať na ne ked sa vidím v zrkadle, vždy som sa hanbila aj pred lekármi na prehliadke musela dať na hore bez, moja psychika dosť trpí už dlho a aj ja sa potrebujem dobre cítiť sama so sebou, ano je tu možnosť, že bude problem z jeho strany ale je tu aj tá možnosť, že ked uvidí, že sa lepšie citim a tiež aj to, že bude to vyzerať vkusne tak zmení názor a keby aj bol problém išla by som s ním aj do manželskej poradne
Len rátaj a tým ze aj operácia sa môže nepodarit ;)
@simca06022011 Môže ale nemusí, riziko je všade, to teraz by sme nič so sebou nerobili keby máme len čisto toto na mysli 🙂
Jo väčšinou so sebou nič takéto nerobíme kým nemusíme🙂 ja ta neodhovaram, len píšeš ze si sa hanbila vyzliecť atď, len to iste sa môže stať aj potom..
@nyusika čítaj jej príspevky, je jasné, že má nejaký mentálny problém, či máš pocit, že jej správanie sa a vzťah k vlastnému telu je normálny? Má problém s Bčkami byt nahá pred manželom, ale keď bude mať Cčka tak už bude všetko v poriadku, bude pred ním chodiť vyzlečená a nebude mať problém sa vyzliecť u lekára. Hej, to znie úplne normálne 🙄
@sisaka Nedomýšľaj si veci čo som nepísala
Ja si nedomýšľam, presne o tom píšeš o pár príspevkov vyššie. Ja si nepotrebujem nič domýšľať
Vidím, že píšeš, keby sme mali deti…. Ja som mala vždy malé prsia, potom som naozaj dlho dojčila a prsia sa zväčšili, spevneli a ostali také. Takže malé prsia nie sú žiadna nevýhoda ani definitíva. Ak sa napr chystáte mať dieťa čoskoro, mozes ich mať väčšie samé od seba, zadarmo 😁
@sisaka ,,Má problém s Bčkami byt nahá pred manželom, ale keď bude mať Cčka tak už bude všetko v poriadku, bude pred ním chodiť vyzlečená a nebude mať problém sa vyzliecť u lekára"
Toto je domyslené, lebo tu nejde o to, kže ja budem nonstop pred manželom chodiť hore bez a čo sa týka lekára tak celkovo som sa vždy hanbila pred každým kto to videl naostro, i ked lekár to nerieši ako také, ale ide mi o tom aby som nemala ten pocit hanbi, že niekto vidí moje prsia ked ja ich beriem ako nepekné, nechem už zažívať pocit, že niekto vidí moje nepekné prsia 😕
Chcem mať aj sebavedomie pred manželom, že aby som (to aj reálne máme doma), netravala na milovaní ked je skôr večer a menej dobré svetlo.
Chcem len mať lepšie sebavedomie, aby som neriešila čo si osoby čo to vidia budú myslieť
@mamutka Deti najskôr o 5r alebo 5r+ 😁 a zase skôr by tie prsia ovisli, a také ja nechcem, nemusia samozrejme, ale teraz mám možnosť a chcem začať podnikať kroky aby som sa mohla lepšie so sebou citit
Vieš o tom, že sebavedomie je psychická záležitosť, že?
Naozaj si myslíš, že zväčšené prsia zrazu vymažú všetky tvoje komplexy a budeš 100% sebavedomá? Neočakávaš od tej operácie priveľký zázrak?
Autor - však presne to píšem. Obávam sa, že zväčšenie pŕs neporieši tvoj vzťah k vlastnému telu, pravdepodobne sa budeš stále hanbiť pred lekárom aj keď budú prsia o číslo väčšie (čo je fakt minimálny rozdiel) a možno aj pred manželom, ak teda ešte bude mať záujem ťa vidieť nahú.
@mamutka tak už som prečítala príspevok, kde sa píše, že dieťa sa tak skoro neplánuje.
Osobne by som do toho nešla, ale nie kvôli názoru môjho manžela, ale preto, že som to nechcela.
Ak po tom žena tuzi, nemá obavy a ma to byt vkusna úprava, nevidím dôvod brániť jej. Akože vážne, tento konkrétny chlap si dal urobiť nový nos, vybieliť zuby a kto vie čo ešte plánuje a žena ma zakázané? Trochu divne, nie?
A dotýkať sa umeliny…. Tak hádam pokiaľ to nie sú balóny ako z jeho obľúbených filmov, tak to nebude žiadna nápadná umelina. Koza ani bradavky sa pritom nemenia, to asi pán stred vesmíru nejak nepochopil. Ono je skôr zvláštne, aký on ma ku svojej žene postoj a aké ma selektívne uvažovanie, keď ide oňho a o jej telo
Nuz daj si spravit. Potom sa ale necuduj, ze odide, ze pojde hladat prirodzenost.
@unicornlady To ano je a tak ako niekomu pomôže psycholog tak niekomu pomôže aj uprava/plastika
@sisaka Veľkosť je u mňa ale sekundárna, síce som to uplne nespomenula ale ide aj o celkový tvar prs a pomer veľkosti k obvodu pod, dvorce...
@derdia Ked je to pre neho až natoľko zásadné tak nech odíde, ak sa mu hnusím tak nemá cenu s ním byť...
Síce by som na plastiku nešla, ale neviem kto iný by mal rozhodovať o tom čo so svojím telom urobím než ja.
@mamutka Premýšľala som ale ja o tom, že by aj on mohol premýšľať nad tým, že aké má očakávania v živote a očakávania odo mňa ako ženy, ja by som to stále bola schopná splnať, povahou sa nezmením (iste pomohlo by mi to sa citiť lepšie), stále to budem ja a tiež aj nad tým, že čo pre neho tie ,,prsia akoby symbolizujú/znamenajú" a bude sa jednať o vkusnú upravu, čiže neviem prečo má zas až taký problém

Súhlasím so @simsalabim. Bolo koze dobre, šla sa na ľad šmýkať. Bezdôvodne sa zahrávať so svojim zdravím a životom 🤦♀️
Dúfam, že ťa AUTORKA na tých konzultáciách upozornia aj na zvýšené riziko ALCL (typ nonHodgin’s Lymphoma - rakovina lymfatických uzlín)
Ale pohoda, nie, hlavne že z “hnusných” B budeš mať “krásne” C 🙄Ľudská malichernosť nepozná hraníc, miesto popracovania na sebavedomí, naučením sa mať rada samu seba si niektorí ľudia myslia, že nejakou operáciou sa všetko vyrieši.