Naozaj je otoplastika tak bolestivá?

11. jan 2025

Myslím už po zákroku. Z každej strany počúvam ako sú tie bolesti neznesiteľne, že by ženy radšej išli rodiť ako to znova podstúpiť.
Máte niekto skúsenosť? Ozaj je to taká hrôza? Ako dlho trvajú bolesti?

kavasmliekom
11. jan 2025

Nie nie je. Moja sesternica ešte pred 15rokmi bola a nič ju nebolelo.

alzbeta311
11. jan 2025

Za mňa áno je , radšej by som odrodila 10 deti ako toto zažiť znova

autor
11. jan 2025

@alzbeta311 a isli by ste do toho znova? Stoji vysledok za tu bolest?

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
morusha
11. jan 2025

Bola som, bolesti príšerné (asi je to ale veľmi individuálne) ale stojí to za to, samozrejme.

autor
11. jan 2025

@morusha ako dlho trvali ? A kde a kto vás Prosim operoval?

katkaseiner
11. jan 2025

takto ti poviem, na otoplastike som bola pred 2 rokmi. Operacia bola ok - neprijemna akurat tak na krk kedze som dlho mala otocenu hlavu na jednu a potom na druhu stranu. Po operacii som dostala lieky + lieky proti bolesti. Instrukcia bola, hned ako my vyjde ta oblbujuca injekcia, hned si mam dať lieky od bolesti, do večera teda 1 tabletka. Dalsi den som sa splasila a dala som si tiez, ale bolest nebola a ani po dozneni tabletky neprisla. Viac som uz bolesti nemala a to mam dost nizky prah bolesti

laurikasarinkaq
11. jan 2025

Absolvovala som pred 2 rokmi . Nič neznesiteľné …. Prvé 3-4 dni to je horsie kvôli spánku ale keď porovnám otoplastiku a operáciu pŕs , tak jednoznačne otoplastika je nič .Ak máš od malička kvôli tomu nejaké psychické problémy, hanbíš sa nosiť cop , alebo sa hanbíš že ti na fotkách pretŕča ucho spoza vlasov tak chod do toho . Keď si teraz spomeniem ako som sa kvoli tomu celé detstvo až do dospelosti trápila a pritom ako malú ma rodičia niekoľko krat Prehovárali že mi to dajú spraviť tak Fuu… od malička od 6 rokov až do 22 som nemala na sebe cop , drdol ani nič podobné a to ani v škole na telesnej , ani v lete ani nikdy.. viem ako hrozne som sa cítila a od operácie už ledva viem aké je to mať rozpustené vlasy

morusha
11. jan 2025

Juj to bolo už strašne dávno, bola som ešte stredoskolacka (teraz som už dáma v rokoch 🙂)a pamätám si tie bolesti. Mala som ale silno utiahnuté preväzy, zapuchla som a potom mi ich museli prestrihávať. A ešte si pamätám, že mi potom zliezla polka vlasov, keď dali dole obväzy. Ale stálo to za to. A operovali ma tuším v Martine.

katkaseiner
11. jan 2025

@laurikasarinkaq presne, uplne suhlasim, mna vysmievali, cize fakt som bola bez copu aj v najvacsich teplach az do veku 41 rokov. Moji rodicia ma žiaľ nikdy nepochopili, vraj mi velmi neodstavali - oni nechapali tu psychicku traumu. Operaciu som dostala ako darcek od manžela. Nechapem ze som sa na to nikdy sama neodhodlala, ale muz ma tymto darcekom mega potesil.

autor
11. jan 2025

Dámy a viete mi vysvetlit rozdiel medzi zákrokom s resekciou a bez resekcie? Nechápem tomu

wolfina12
11. jan 2025

Ja som bola na nej cca 10 rokov vzad..Bolesti ziadne take ze by som si musela davat tabletku..Jedine utrpenie bolo pre mna spat prve noci s vyssie polozenou hlavou. Podla mna najlepsie rozhodnutie co som mohla spravit a jedine co mi je luto ze som to nespravila skor.

autor
11. jan 2025

@wolfina12 a vás kto operoval Prosim?

alzbeta311
12. jan 2025

S resekciou máš aj chrupavku zpredu, bez resekcie máš rez len zozadu ucha

autor
12. jan 2025

@alzbeta311 a vysledok je rovnaky? Lekar posudi ci ju treba alebo nie?

alzbeta311
12. jan 2025

Samozrejme ze nie je výsledok rovnaký
Ano to posúdi lekár

nika5592
12. jan 2025

U mňa operácia pred vyše mesiacom a chvalabohu bolesť minimálna. Čiže je to veľmi individuálne a ako baby píšu je rozdiel či je to s resekciou alebo bez.. Určite do toho choď... aj keby si ležala pár dní s bolesťami tak to lutovať určite nebudeš. Držím prsty

autor
12. jan 2025

@nika5592 a ty si kde bola na operácii a kto ti ju robil? A mala si aj resekciu? 🙂))

nika5592
13. jan 2025

Bez resekcie. V Humennom

wolfina12
13. jan 2025

V trnave