icon

Odstránenie prsného tkaniva v podpazuší: Skúsenosti a rady

lola555511
7. júl 2026

Ahojte, niekto z Vás podstúpil odstránenie prstného tkaniva z oblasti podpazušia, pretože to bolo bolestivé pri nosení napríklad ruksaku alebo aj spodného prádla rôznych strihov. Ak áno tak ako to operovali a aká bola rekonvalescencia a podobne. Ďakujem za všetky odpovede

anonym_544fda
7. júl 2026

Prstného🤦‍♀️?

anonym_45faab
7. júl 2026

@lola555511 to je ake tkanivo prosim ta?

anonym_a33561
7. júl 2026

@lola555511 nestacilo by schudnut?

mvagusta
7. júl 2026

To nebude prso. To bude proste tuk.

anonym_f831e1
7. júl 2026

Ja nerozumiem ani otazke. Ako ta moze tlacit ruksak a co to ma s prsiami. Ved tam mas chrbat a pazuchy

sara07
7. júl 2026
@anonym_a33561

@anonym_a33561 z tej časti čo ona piše to neschudneš proste ,

anonym_544fda
7. júl 2026
@anonym_f831e1

Ja nerozumiem ani otazke. Ako ta moze tlacit ruksak a co to ma s prsiami. Ved tam mas chrbat a pazuchy

@anonym_f831e1 no môžu ju tlačiť popruhy na ruksaku.

mvagusta
7. júl 2026
@anonym_544fda

@anonym_f831e1 no môžu ju tlačiť popruhy na ruksaku.

@anonym_544fda tak moze mat zle popruhy/zly ruksak.

guudy
7. júl 2026
@mvagusta

Precitajte si nieco o polymastii ;)

@anonym_f831e1
@mvagusta

valiant
7. júl 2026

Autorka pise spravne, prsne tkanivo moze byt rozlezene az do podpazusia. A potom to robi problemy. Nijak to nesuvisi s hmotnostou cloveka.

rusalinka
8. júl 2026

Ja to mám tiež, dokonca to mám aj operované, vyberali mi odtiaľ tuk, chvíľu som mala pokoj. Potom, po pôrode, keď sa mi spustilo mlieko som mala v podpazuší hrču veľkú ako vajce, teda to bolo prsné tkanivo, dokonca aj s prsnou žľazou. Mám to síce teraz už menšie, ale stále to tam mám. Nemôžem nosiť podprsenky z kosticami, pretože ma to tam tlačí, áno, tlačia ma aj popruhy na batohu a nehovorím o tom, že celý život nenosím ramienka, preto lebo to vyzerá nepekne, proste vidno, že mám niečo v podpazuší a k tomu ešte aj jazvu z operácie.
A váha na to nemá žiadny vplyv.

lola555511
autor
9. júl 2026
@mvagusta

@mvagusta je to proste prsne tkanivo, mam to potvrdene zo sona ked mi robili

lola555511
autor
9. júl 2026
@valiant

Autorka pise spravne, prsne tkanivo moze byt rozlezene az do podpazusia. A potom to robi problemy. Nijak to nesuvisi s hmotnostou cloveka.

@valiant tak, mam to proste v takom mieste ze nemozem si dat akukolvek podprsenku, a popruky z tahsieho ruksaku idu presne cez to, a zalezi jasne niekedy to menej tlaci niekedy viac aj od toho ako je taky ruksak spraveny

lola555511
autor
9. júl 2026
@anonym_a33561

@anonym_a33561 nie nestacilo, mam to odkedy si pamatam tam, aj ked som mala 50 kil aj ked som mala 90 kil, proste je to akoby nijaky vacok navyse v jednom podpazusi, a bola som na sone prsnikov a tam mi vlastne doktorka potvrdila ze mi tkanivo orsnika zasahuje az do cca polky podpazusia a da sa to odstranit ak to robi problemy, cez vymenny listok a pod ale som chcela vediet ze ci niekto sa s tym nestretol... viem ze to zeny mavaju, videla som to uz par zenam a aj doktorka na sone vravela ze je to pomerne caste, len to je to ze zle to vyzera, nevhodne oblecenie a boli to, nemozem nosit tielka lebo sa na to kazdy kuka jak keby tam mam nador alebo co a som chcela vediet ci si to niektora davala realne odoperovat a ako to robili a aka bola proste rekonvalescencia dlha... a to este poznamenam ze momentalne mam antikoncepciu takze poviem ze reakcie toho tkaniva na moj cyklus prakticky niesu, inak to malo proste typicke reakcie pri PMS ako standardne v prsnikoch

lola555511
autor
9. júl 2026
@rusalinka

Ja to mám tiež, dokonca to mám aj operované, vyberali mi odtiaľ tuk, chvíľu som mala pokoj. Potom, po pôrode, keď sa mi spustilo mlieko som mala v podpazuší hrču veľkú ako vajce, teda to bolo prsné tkanivo, dokonca aj s prsnou žľazou. Mám to síce teraz už menšie, ale stále to tam mám. Nemôžem nosiť podprsenky z kosticami, pretože ma to tam tlačí, áno, tlačia ma aj popruhy na batohu a nehovorím o tom, že celý život nenosím ramienka, preto lebo to vyzerá nepekne, proste vidno, že mám niečo v podpazuší a k tomu ešte aj jazvu z operácie.
A váha na to nemá žiadny vplyv.

@rusalinka dokonca, nad buducim tehotenstvom som sa este ani nezamyslela ze aj to moze mat na to vplyv a bude to horsie ako to je teraz, neviem si to predstavit ake to bolo ked sa vam to dialo hkavne ked mne uz toto prekaza aj bez tehotenstva