icon

Operácia viečok a návrat do práce

janaspa
8. apr 2026

Ako dlho sa neda ist medzi ludi? Opuchy modriny jazvy? Ako dlho ste boli pn?

Strana
z2
anonym_54509a
9. apr 2026
@janaspa

@anonym_54509a ake enzymy?

@janaspa wobenzym
Je to dávno, viem že tuším 3x denne po 10 tabletiek som brala pred zákrokom. Potom - to si už nepamätám.
Sama lekárka skonštatovala, že naozaj je vidno lepšie hojenie. Po týždni nebolo vidno skoro nič. Naozaj som úplne normálne fungovala.

kiki68
9. apr 2026
@zuzana2910

@kiki68 každý je inak citlivý. Známej obrusili všetky horné zuby, kým čakala na korunky chodila do prace. Bez akejkoľvek pn, len sa hanbila otvoriť ústa aj keď mala voľáke náhradné zatiaľ. Toľko pn kvôli 2 zubom? Tam musela mat ešte iné zdr problémy tvoja kamoška.

@zuzana2910 jej nedovolili skrz moznu infekciu, tam keby sa nieco dostane, tak moze prist naozaj k vaznemu problemu. Moja Mama Ma za sebou 3 mes na ATB po infekcii na vnutornej casti lica, tvorili sa nekrotizujuce rany. Nemala to kde ako nejak chytit a predsa. Na bezne atb to bolo rezistentne, iba kultivaciou presne zistili co na to.

matkahelka
9. apr 2026
@janaspa

@anonym_54509a ake enzymy?

@janaspa ziadne lieky a doplnky neber bez info od lekara. neviem ako to bolo pred 12 rokmi, dnes pri zakrokoch davaju aescin a to je vsetko. wobenzym mnoho lekarov vobec neodporuca, pretoze su to neskutocne davky, 30-40 piluliek denne a zatazuju zaludok, ale ze strasne. mne lekar vyslovene povedal, nech mimo aescinu neuzivam vobec nic.

jamidea
9. apr 2026

@janaspa robili ma v utorok,v pondelok som bola v praci a to robim s ludmi.

janaspa
autor
10. apr 2026

@janaspa tak som po neprijemny zakrok uz b6 som asi nesla. Vcera som cely cas chladila. Ziadny brutalny opuch ani modriny zatial. Tak uvidime🙂

anonym_ae6f49
10. apr 2026
@veronikacernickova

Zákrok v stredu, vo štvrtok oddych, v piatok som už zľahka pracovala (home office - počítač). Stehy vyberali o týždeň v stredu, potom som už normálne išla do práce. Modriny trvali ca. týždeň, zhruba do vybratia stehov. Oči boli trochu opuchnuté ca. 2-3 týždne, ale bolo to v pohode. Držím palce!

@veronikacernickova mne kázal týždeň bez tv a mobilu. Dal mi lieky proti opuchu a krvácaniu. Ako Moj to bral úplne vážne, aby som bola bez komplikácií.

janaspa
autor
10. apr 2026
@anonym_ae6f49

@veronikacernickova mne kázal týždeň bez tv a mobilu. Dal mi lieky proti opuchu a krvácaniu. Ako Moj to bral úplne vážne, aby som bola bez komplikácií.

@anonym_ae6f49 mne povedali den dva potom postupne zatazovat oci....Neviem teda ci papierovu formu mozem citat

veronikacernickova
10. apr 2026

Knihu som v pohode čítala na druhý deň po zákroku - keďže pri čítaní knihy človek pozerá smerom nadol, viečka nie sú úplne otvorené, nemala som s tým problém. Takisto na tretí deň pri počítači som nepozerala na veľký monitor, ale iba do notebooku, aby som mala viečka len mierne pootvorené. Po vybratí stehov kázala lekárka jemne masírovať hydratačným krémom, aby sa jazva pekne zahojila. Teraz som 4 mesiace po zákroku a som veľmi spokojná. Je to rozdiel 100 a 1 oproti pôvodnému stavu viečok. Áno, nepríjemný zákrok, ale ten výsledok stojí za to 🙂

chiara_elle
10. apr 2026

Baby, poradte kam ist v Bratislave na takyto zakrok? Len horne viecka by som riesila.

Pozera som Aupark, tak ro robia aj laserom, je to drahsie ako klasicky chirurgicky, co som citala. A kolko vas to vyslo? Dakujem.

janaspa
autor
10. apr 2026
@jamidea

@janaspa robili ma v utorok,v pondelok som bola v praci a to robim s ludmi.

@jamidea kolko dni vam kaxali davat chladive obklady? Vcera som zachladzovala non stop, i dnes sa snazim. Vravel ze opuch najvacsi na 3-4den

janaspa
autor
12. apr 2026
@janaspa

@jamidea kolko dni vam kaxali davat chladive obklady? Vcera som zachladzovala non stop, i dnes sa snazim. Vravel ze opuch najvacsi na 3-4den

@janaspa tak modriny sa mi zacinaju robit na 4den, zatial do zlta.....no uvidime ci zahram vsetkymi duhovymi farbami. Myslela ze som ze sa vytvoria hned po operacii...

Strana
z2