Operácia viečok a návrat do práce
Ako dlho sa neda ist medzi ludi? Opuchy modriny jazvy? Ako dlho ste boli pn?
@janaspa stehy sa vyberaju na 7-10 den od zakroku. takze min.tolko medzi ludi nepojdes. opuchy a modriny su prudko individualne. niekto je na 3 den ok, ja som bola modra a opuchnuta 2 tyzdne. jazvicky su tenke ako nite, viditelne len zblizka. po mesiaci si na to mozes dat makeup. ak si dobre pamatam, u mna cca po 2 mes.uz jazvy vobec viditelne neboli. inak zakrok odporucam, to oko sa krasne otvori a zvacsi a cela tvar posobi mladsie a sviezejsie.
A na viecka byva normalne vystavena pn,alebo sa to riesi dovolenkou?
@alenka2101 je to estetický zákrok, takze priamo na toto nedostaneš pn. Iba az by dr napisal inú dg.
PN nedostaneš, dovolenka. Ja som bola v práci na 9.den. A bolo vidieť zákrok ešte
@alenka2101 nie
@alenka2101 je to estetický zákrok, takze priamo na toto nedostaneš pn. Iba az by dr napisal inú dg.
@anonym_7b5e0c nie je to úplne pravda, lebo v prípade, že je na to zdravotná indikacia, tak dostane aj PN
na osmy den mi vyberali stehy. ja som nemala ani modriny, ani opuch. doma na PN som bola 10 dni. ale modriny su velmi individualne. kolegyna mala asi aj 15 a viac dni.
Mne ten opuch a modriny bolo vidno asi tak 3 týždne. Postupne mi to "stekalo" od spodných viečok až na licne kosti..No ja som chodila aj medzi ľudí, nosila som okuliare a keď sa napr.v obchode čudovali, vysvetlila som, kto má pozná. V dnešnej dobe sú tieto a podobne zákroky už bežné, koľko x aj ja stretnem ženu s nejakou ešte nezahohejenou úpravou na tvári.
Podla modrin ako sa ti hoja. Tyzdnen som menila farby🙂
Opuch som nemala. Jazvu nebolo vidno ked bolo oko otvorene.
Horné viečka.
Robené v piatok - dovolenka. Dovolenka v pondelok ešte.
V utorok normálne v práci medzi ľudmi - učiteľka.
Takze 3 dni oddych.
bola som doma 8 dní - 1. deň zákrok + 7 dní doma. mala som dov, bol to estetický zákrok.
bola som doma ale dalo by sa mi chodiť aj do roboty keď to už odpuchlo...
@anonym_7b5e0c nie je to úplne pravda, lebo v prípade, že je na to zdravotná indikacia, tak dostane aj PN
@anonym_07b029 to jasne, ale málokedy ma niekto na viečka zdravotnú indikáciu, myslim, ze tu to tiez bude z estetickych dôvodov.
@alenka2101 ak je to zakrok zo zdravotnych dovodov, normalne PN. ak z vlastnej iniciativy, poprosit obvodaka- vystavi PN na inu diagnozu, hoci na prechladnutie.
Horné viečka.
Robené v piatok - dovolenka. Dovolenka v pondelok ešte.
V utorok normálne v práci medzi ľudmi - učiteľka.
Takze 3 dni oddych.
@anonym_54509a ktory plasticky chirurg ti toto odobril? so stehmi si ucila?
@matkahelka chirurgovi je to jedno v takom pripade,x ludi pracuje aj so stehmi
@janinah kvalitny chirurg ti to urcite neodporuci (vlastna skusenost). a urcite nie skolu, co je potencionalne infekcne prostredie.
@anonym_07b029 to jasne, ale málokedy ma niekto na viečka zdravotnú indikáciu, myslim, ze tu to tiez bude z estetickych dôvodov.
@anonym_7b5e0c ja poznam prave 50% pripadov, kde bola indikacia oftalmologom, zeny od 45-80 rokov veku. Im to presahovalo tak, ze by to poskodilo zrak. Trom z nich to robila nemocnica tu v AT a dalsie isli na esteticku kliniku po ateste lekarov. Nemusi to byt iba esteticke. Mna to podla mna tiez pocka okolo 60tky nie esteticky, ale presne takto zdravotne. Rovnako ako ma tu bez atestu odmietli s prasknutou zilkou pri oku. Ze s tym nic nemozu bez posudku dermatologa z nemocnice.
@janinah kvalitny chirurg ti to urcite neodporuci (vlastna skusenost). a urcite nie skolu, co je potencionalne infekcne prostredie.
@matkahelka lekar moze nieco odporučat ,ale je na pacientovi ako si to zariadi ,nik ho nekontroluje ani neprikazuje. Ci do prace pojde alebo nie.Ja som z tej druhej strany,nue pacient,takze viem o com písem. Ale to bola len poznamka na tvoju prvu reakciu.A je x infekcnejsich prosyrwdi ako skola,
@matkahelka lekar moze nieco odporučat ,ale je na pacientovi ako si to zariadi ,nik ho nekontroluje ani neprikazuje. Ci do prace pojde alebo nie.Ja som z tej druhej strany,nue pacient,takze viem o com písem. Ale to bola len poznamka na tvoju prvu reakciu.A je x infekcnejsich prosyrwdi ako skola,
@janinah samozrejme, potom ked nastanu komplikacie, tak od toho chirurg da ruky prec. v kazdej zmluve su pokyny, zdoraznovany kludovy rezim po zakroku, suhlasis s nimi a podpisujes svoj suhlas. to uz neviem aky blazon by som musela byt, ked som dala 1000€ za zakrok, aby som tak zbytocne riskovala problemy.
@matkahelka tiez sa divim, ked Kamoska mala kvoli dvom korunkam na zuboch 4 tyzdne PN , lebo moznost infekcie
@matkahelka tiez sa divim, ked Kamoska mala kvoli dvom korunkam na zuboch 4 tyzdne PN , lebo moznost infekcie
@kiki68 každý je inak citlivý. Známej obrusili všetky horné zuby, kým čakala na korunky chodila do prace. Bez akejkoľvek pn, len sa hanbila otvoriť ústa aj keď mala voľáke náhradné zatiaľ. Toľko pn kvôli 2 zubom? Tam musela mat ešte iné zdr problémy tvoja kamoška.
@janinah no môjmu to jedno nebolo.
Zákrok v stredu, vo štvrtok oddych, v piatok som už zľahka pracovala (home office - počítač). Stehy vyberali o týždeň v stredu, potom som už normálne išla do práce. Modriny trvali ca. týždeň, zhruba do vybratia stehov. Oči boli trochu opuchnuté ca. 2-3 týždne, ale bolo to v pohode. Držím palce!
@matkahelka keby bol problém, zostanem doma.
Stehy prelepené, žiadna infekcia.
Ani modriny a opuchy pod okom, poctivo vypolohovany spánok v sede. A cez dioptricke okuliare si to väčšina ľudí ani nevšimla.
Vysoké dávky enzýmov 10 dni pred zákrokom a potom po zákroku.
Oči krásne zahojene a držia už 12 rokov.
vysvetlene od plastickeho chirurga
@matkahelka keby bol problém, zostanem doma.
Stehy prelepené, žiadna infekcia.
Ani modriny a opuchy pod okom, poctivo vypolohovany spánok v sede. A cez dioptricke okuliare si to väčšina ľudí ani nevšimla.
Vysoké dávky enzýmov 10 dni pred zákrokom a potom po zákroku.
Oči krásne zahojene a držia už 12 rokov.
@anonym_54509a ake enzymy?

Kolegyne boli doma tyzden.