Plastika zadnej pošvovej steny:
Kvôli rektokéle a prolapsu ma čoskoro čaká plastika zadnej pošvovej steny v celkovej narkóze, vaginálnym prístupom (teda nie cez brucho). Pôjde o jednodňovú chirurgiu.
Vraj samotný zákrok bude trvať iba nejakých 20 minút, a tým, že to bude jednodňovka, možno s hospitalizáciou na noc - vraj sa uvidí podľa priebehu zákroku a hlavne počas zotavovania po ňom... tak by to malo byť v pohode... ale ja sa nemôžem zbaviť strachu 🙄 Asi aj preto, že s operáciou v narkóze nemám vlastne žiadne skúsenosti. Bojím sa, že mi nenadávkujú dostatočnú dávku narkózy; bojím sa, či nedostanem trombózu a embóliu kvôli varixom so žilovým refluxom; bojím sa, že po prebratí sa z operácie sa nebudem môcť hýbať - možno kvôli bolesti alebo tak...
Viem, že tieto moje obavy sú iracionálne. Snažím sa to v sebe spracovať. Len je to pre mňa nové, neviem, čo ma čaká. Prosím vás, dievčatá, ktoré s tým máte skúsenosti, podelíte sa? 🙂 Upokojí ma to a hlavne si budem vedieť bližšie predstaviť priebeh. Dosť ma hlavne zaujíma, ako to bude konkrétne po tomto type operačného zákroku s pohybom po prebratí sa z narkózy. Či sa budem môcť už po hodine-po dvoch postaviť, ísť na wc a pod.
Samotný zákrok bude realizovaný v pošve, čiže žiadne rozrezané brucho.
@alexxandra3 Dakujem za odpoved, ta suma sa mi nejako nezda. Cakala som sumu cez tisicku. Zrejme ti teda nieco hradila poistovna.
Nie. Ak si aj čakala sumu cez tisícku, v skutočnosti je oveľa nižšia. Môžeš si to overiť priamo v Kochu. Je to presne tak, ako uvádzam. Poisťovňa nehradí nič, všetko je to bez akejkoľvek finančnej spoluúčasti zdravotnej poisťovne. Všetko som si platila sama. Operácia vrátane všetkých pooperačných kontrol v priebehu nasledujúcich týždňov ma vyšla presne 165 eur.
@alexxandra3 ja som tehotna akurat v 25tt som nejako po operacii otehotnela, ale rozmyslam ze koli tomu pojdem rodit na cisarsky..nechcem aby sa mi to opat spravilo 🙄
@ariannazara Blahoželám k dieťatku a prajem Ti pokojný a radostný priebeh tehotenstva a veľa zdravia 😍 Zároveň by som Ťa chcela povzbudiť k pôrodu čo najprirodzenejším spôsobom. Dnes má pri pôrodoch zdravotnícky personál iný, šetrnejší prístup. Určite bude dobré, ak im povieš o svojich skúsenostiach a obavách (súvisiacich s prolapsom). Som si istá, že to Ty a bábätko krásne zvládnete prirodzenou cestou! Posielam Ti veľa sily, odhodlania a sebadôvery 🌷
Moja skúsenosť je 150 € platba v stredisku a cca 550 € preplatila poisťovňa. Minulý rok v BA.
Moja skúsenosť je 150 € platba v stredisku a cca 550 € preplatila poisťovňa. Minulý rok v BA.
@monikamoniak Je to možné, ak išlo o iné zariadenie, nie Koch na Partizánskej. Kde Ti robili ten zákrok? Asi nie u Kocha, však?
V každom prípade - skúsenosť s vlastnými reálnymi finančnými nákladmi na operáciu máme veľmi podobnú. Mňa to vyšlo 165 eur, Teba 150. Chcem ale povedať, že ešte pred zákrokom som si pozerala cenníky zdravotníckych zariadení v rôznych mestách na Slovensku, lebo som si chcela urobiť prehľad a úprimne, tiež som sa trochu obávala nákladov. Podobne ako princessivi som očakávala sumu cez tisícku. A niekde to naozaj aj toľko stojí - niekoľko stoviek aj viac.
@ariannazara Blahoželám k dieťatku a prajem Ti pokojný a radostný priebeh tehotenstva a veľa zdravia 😍 Zároveň by som Ťa chcela povzbudiť k pôrodu čo najprirodzenejším spôsobom. Dnes má pri pôrodoch zdravotnícky personál iný, šetrnejší prístup. Určite bude dobré, ak im povieš o svojich skúsenostiach a obavách (súvisiacich s prolapsom). Som si istá, že to Ty a bábätko krásne zvládnete prirodzenou cestou! Posielam Ti veľa sily, odhodlania a sebadôvery 🌷
@alexxandra3 Dakujem za mile slova!si zlata ❣️
@monikamoniak Je to možné, ak išlo o iné zariadenie, nie Koch na Partizánskej. Kde Ti robili ten zákrok? Asi nie u Kocha, však?
@alexxandra3 Nie u Kocha. Koch má však tiež zazmluvnené všetky tri poisťovne a určite nebude problém sa informovať, či je časť hradená alebo nie.
Ahojte. Ozývam sa, už mám niekoľko týždňov po zákroku. Kolpoperineoplastika.
Zaujímavé, že to, čoho som sa najviac obávala - narkózy a samotnej operácie - bolo úplne v pohode. Ale nečakala som, že po operácii budem mať tak dlho bolesti, pooperačné komplikácie a obmedzenia...
Bola som na tej klinike už viackrát na kontrole, pár dní po zákroku aj na tamojšej pohotovosti. Postupne som vybrala dvoje antbiotík a ďalšie lieky.
Až teraz sa mi začína stav zlepšovať a konečne sa začínam cítiť ako-tak dobre.
@alexxandra3 prosim ta, kde si bola na operacii?
@lutomape
@lutomape Ahoj! Na operácii som bola v Sanatóriu Koch na Partizánskej ulici v Bratislave. Čo sa týka ceny, platila som 165 eur za zákrok (jednodňová chirurgia). Preukaz poistenca odo mňa nechceli a moja zdravotná poisťovňa ich nezaujímala, ale ako píše @monikamoniak, určite je dobré informovať sa. No a samotná operácia - hrozne som sa bála, ale teraz už môžem pokojne povedať, že to boli väčšinou len iracionálne obavy vyplývajúce z toho, že s operáciami ako takými som dovtedy vlastne skúsenosť nemala. Som rada, že som to absolvovala, a môžem povedať, že ak sa človek zverí do rúk profesionálov, môže sa uvoľniť a dôverovať 🙂
Prajem Ti veľa zdravia!
@lutomape
@lutomape Ahoj! Na operácii som bola v Sanatóriu Koch na Partizánskej ulici v Bratislave. Čo sa týka ceny, platila som 165 eur za zákrok (jednodňová chirurgia). Preukaz poistenca odo mňa nechceli a moja zdravotná poisťovňa ich nezaujímala, ale ako píše @monikamoniak, určite je dobré informovať sa. No a samotná operácia - hrozne som sa bála, ale teraz už môžem pokojne povedať, že to boli väčšinou len iracionálne obavy vyplývajúce z toho, že s operáciami ako takými som dovtedy vlastne skúsenosť nemala. Som rada, že som to absolvovala, a môžem povedať, že ak sa človek zverí do rúk profesionálov, môže sa uvoľniť a dôverovať 🙂
Prajem Ti veľa zdravia!
@alexxandra3 si zlata, dakujem za rozsiahlu odpoved. A prosim ta, robili ti to klasickou operaciou, alebo laserom?

V Kochu je všetko na priamu platbu od pacienta, bez (spolu)účasti zdravotnej poisťovne. Teda platíš si vždy. Neviem si teraz spomenúť, koľko som platila. Osobitne predoperačné vyšetrenie stálo myslím 60 eur, ale ponúkli mi, že si to môžem dať urobiť aj niekde inde mimo nich - avšak chcela som v Kochu. Samotný zákrok stál myslím okolo 160 eur (???) Naozaj si teraz už neviem spomenúť. Ale mala som v tej sume za operáciu aj všetky následné pooperačné kontroly, a to som tam teda chodila často a pohotovostne aj mimo plánovaných kontrol, keďže sa u mňa, žiaľ, objavili pooperačné komplikácie.
@alexxandra3 ja som tehotna akurat v 25tt som nejako po operacii otehotnela, ale rozmyslam ze koli tomu pojdem rodit na cisarsky..nechcem aby sa mi to opat spravilo 🙄