Prečo ženy urážajú druhé ženy za estetické zákroky?
Ahojte veľmi by ma zaujímal Vás názor prečo zvyknú ženy komentovať výzor druhych žien, takých ktoré podstúpili estetické úpravy? Lebo poslednou dobou sa s tým veľmi často stretávam. Osobne patrím tiez medzi ženy, ktoré už niečo majú vylepšené, ale nikdy som nekomentovala ženy spôsobom “henta je kačica, umelina” a podobne. Vždy som otvorene povedala keď som take komentovanie počula, že mne sa to páči a bodka. Silikóny nemám, ale ak ich niekto ma pekne spravene, tak praveze nemám problém pochvalit- ale čo často počujem tak hneď osočovanie takej ženy, že ma silikonove cecky… No a najväčší gol pre mna, keď to počujem z niekoho úst a akonáhle sa dostane k peniazom, tak kam hneď uteká? Na estetickú kliniku… toto sa mi naozaj veľakrát stalo.
Sestra bývalého- neustale poznámky predo mnou ako ma henta a tamtá napichane pery a vyzerajú ako kačice (hoci som sedela pred ňou a tiež mam tento zákrok spravený). Dokym sedela na materskej tak boli všetky ženy “kačice”, akonáhle išla spat do prace, no hádajte kam išla po druhej výplate?…..áno správne, na pery!
To iste nevlastná sestra môjho muža. Neustaaaaaale poznámky, naschval predo mnou, ako sa niektoré ženy zhovadzuju a take mlade….kam išla hneď za pár mesiacov po tom čo dostala dedičstvo po svojom otcovi? 🙂 Na pery a botox
To iste známe alebo kamošky, pred všetkými urážajú tie “napichane” a ako by ony vzivote na nič take nesli a hneď keď je nejaka súťaž o zákrok zadarmo z rôznych kliník tak zdieľajú a komentuju ako besné.
Naposledy ma takto prekvapila ta Mirka z reality show Ruža pre nevestu. To iste. V telke len veľké reči “ako sú tie druhé napichane, umelé” a hneď ako dostala zadarmo pichanie pier na klinike tak bez váhania…
Naozaj nerozumiem tomu, naco to niektoré fakt hlupo komentujú a potom dobre že si nohy nepolamu keď majú možnosť…
To nie je o zakrokoch, to proste zeny celkovo radi komentuju druhych. Zial. A nielen zeny.
Druha vec, nech sa nikto neurazi, vela z tych "umelin" a kacic naozaj zle vyzera, s krasou to vela nema.
A preto to ostatni komentuju, lebo komentuju aj hocico ine, nie len kozmeticke zakroky. Henta aku ma suknu, ta aku ma farbu vlasov, pozri henta ma 4 male deti, ta ma hrozne topanky...
Ty to vnimas len preto lebo uz mas co to porobene.
Najlepsie zit si svoje a neries ostatnych. Ved robis teraz to iste, riesis a komentujes ostatnych a ich peniaze a pod.
A nie, ak mam obnos penazi, urcite nebudem bezat na kliniku urobit zo seba umelinku, takze nemysli si ze Ti kazda akoze zavidi.
Velmi zaujimave okolie mas. Ja nepoznam ani jednu zenu, ktorej by sa to nepacilo a dala si to. 🤷
K otazke: Tak ako ty okomentujes, ze sa ti paci. Tak niekto iny okomentuje, ze sa mu to nepaci. Ci ked sa mi nieco nepaci, tak to nesmiem vyslovit?
Prečo to berieš ako urážku? Je to len pravda, ktorá bolí. Tak ako tučná žena nerada počúva, že je tučná.
Je to novodobý trend ktorý je naozaj nevkusny a ženy ktoré ti to hovoria, len jednoducho povedia nahlas svoj názor.
Sory, za mňa je to holy fakt, že napichane pery vyzerajú ako kačica. Je to neprirodzene a skutočne tie zeny vyzerali oveľa krajšie predtým, ako sa takto zhovadili.
Je otazka, ci komentuju pred "kacicou" alebo mimo toho. Komentovat pred "kacicou" je fakt nevhodne, ale pvoedat si v sukromi s niekym, ze niekto to "nedal" nepovazujem za ziadnu hrozu.
To ze niekto si dodrbal ksycht predsa nehovori o nom, ze je to hrosi clovek. Stale sa na to mozeme pozerat ako na ine kozmeticke upravy typu obvazovania si lebky aby sa sploštila hlava, ci nosenia malych topanok, aby si nemala velku nohu. Proste v kazdom období sa najdu obdobne praktiky.
PS: reálne ja kačice nemám vo svojej blízkosti a ani neviem o nikom, kto by to kritizoval a šiel za kačicu
Vieš čo, pre to isté, prečo majú potrebu komentovať ženy s nadváhou, s plochou hruďou, s príliš veľkou hruďou, s tetovaním, s piercingom, s príliš obtiahnutým oblečením, atď atď atď atď. Jednoducho majú potrebu zdôrazňovať a utvrdzovať sa v tom, že oni sú lepšie a tak ako to majú oni, tak tak je to správne. Moc by som sa nad tým nepozastavovala, máme to tak prirodzene nastavené v hlavách 🤷. Akurát tie empatickejšie si nepúšťajú hubu na špacír a nechajú si to pre seba.
Ze by zavist..?
No asi je to preto,ze mnohe tie esteticke zakroky skor vyzoru uskodia,ako pomozu. Je ozaj len male % zien,ktore maju pekne spravene pery tak,ze to vyzera prirodzene. Ked si da niekto na hrudnik dve pologule ako prerezana lopta,asi tiez nemoze cakat obdivne komentare. Ja osobne nikoho nekomentujem,ale ked sa bavime o tejto teme so znamymi,kamoskami,tak nebudem klamat,ake je to krasne,ked sa mi to nepaci.
Mne je skor smutno z toho,ze dnes,ked je nejaka zena obycajna,resp.ma uz svoje vrasky, poklesnutu kozu,tak jej ine nemaju problem povedat,ci nechce ist na upravu a ze by s mala o seba starat,lebo chlap si najde inu🙈 Akoby vek bol hanbou,ktoru treba korigovat.
Sama si si odpovedala.
Maju zo seba komplexy, nie su so sebou spokojne a zaroven nemaju €€€ na to, aby s tym nieco spravili. Tak to radsej zakryvaju tym, ze sa takym zenam vysmievaju, aby same seba oklamali, ze oni nic take vlastne nepotrebuju a hlavne, ze na to ani nemaju…
A neviem, kolko mas rokov, ale ak ta uz presla puberta, neber si take reci osobne. Ludia si vzdy nieco najdu a je jedno, ci budes umela alebo prirodzena, stihla alebo s kg navyse, vysoka, ci nizka, atd…
@la_dolce_vita Zavist? A coho? Ze si da niekto spravit 2x vacsie pery ako vlastne? To skor opacne,tie,co sa potrebuju vylepsovat zakrokmi evidentne so sebou spokojne nie su a potrebuju sa na niekoho podobat - teda zavidia,ze ma niekto od prirody vacsie pery,tak si musia dat aj ony. Ze ma niekto vacsie prsia, mensi nos...tak aj ony.
@iwesska a co ine ti napadne, ked niekto nieco kritizuje a nasledne si to da urobit, ked uz na to ma... ta prvotna kritika je zo zavisti.
Komentujú to asi preto, pretože je to fakt príšerné keď to žena preženie. Zrovna tento víkend som videla jednu známu, pekná baba, plné prirodzene pery. Skoro ma vystrelo keď som ju teraz videla. Gamba taká napichaná a tak ju mala vytocenu do hora že sa jej to dobre že nosa nedotykalo. Ako nech sa na mňa nikto nehnevá, ale čo už je len na tom pekné? 🤦 Ide si to dať s tým, že bude akože krajšia, a je to akurát tak pravy opak. Nehovorím o ženách čo majú úzke pery, a jemne si dajú pichnúť, že fakt to vyzerá prirodzene. Ale čo je pekne na tých pyskoch čo vyzerajú ako keby si z úľa vyšla?? Keby neprišiel tento debilný trend, nikomu doteraz nevadilo aké má pery, páčili sa ženy mužom aj bez toho, a boli to pekne ženy...
A nie, nie som zakomplexovana, a nezávidím. Mám financie na to si dať urobiť aj kozy, aj pery, aj hocičo iné...
Za všetkým a vždy hľadaj peniaze a prídeš vždy všetkému na kĺb 😀
@aeruginosa si pekne mimo. Sebavedomá žena sa nepotrebuje vylepšovať pomocou plastických zákrokov . Je to presne naopak. Komplex má ta ktorá so svojím výzorom nie je spokojná a potrebuje sa umelo vylepšiť. Ako 100e je pre teba suma ktorú si mnohé nemôžu dovoliť? Silikóny to áno, tam idú ceny 3000 a vyššie, ale 100 za pery? To si našetriš aj z minimálnej mzdy
Mozno je to tym, ze v dnesnej dobe vacsina z tych zien to robi kvoli tomu, aby si nasli svojho sponzora a nemuseli pracovat. Je to “zivotny styl”, ktory vacsinou zahrna chlapa chrapuna s peniazmi, ktory byva v palaci - novostavbe, nevie sa chovat k zenam a hlada si nachvilu taku, ktora “dobre vyzera” a ma prazdno v hlave.
Samozrejme su aj vynimky, netvrdim ze inteligentna zena, ktora chce dobre vyzerat si nieco podobne neda spravit, no urcite si da sakra pozor na to, aby to nevyzeralo vulgarne a skaredo. A hlavne existuju uz aj krajsie sposoby ako si zvyraznit pery, napr. tetovanie (ale nie take to otrasne nevkusne ako v 90-tych rokoch). Oproti tomu to napichanie botoxom je fakt skarede.
@simona20201309 presne tak, úplne si to vystihla...komplex má tá ktorá si to dá urobiť
..
Nikdy by som to dotycnej nepovedala do ksichtu, ked vsak vidim extrem - ci uz mega prsia alebo mega pery, ktore nepovazujem za esteticke, ba niekedy az za komicke, vacsinou to v ramci rodiny okomentujeme. A, ano, casom mozno nieco z toho budem riesit aj ja, ale v takej miere, aby to nevzbudzovalo nechcemu pozornost.
Su rozne nazory a jednym z nich moze byt aj to: ze fyzicka krasa je vysada, a ked sa niekto napicha/ preoperuje tak akoby podvadza...pride mi nefer, keby som si ako muz vzal za zenu niekoho, kto v skutocnosti vyzera uplne inak...a veru v konecnom dosledmu tie upravy nevyzeraju dobre, cest vynimkam. Maloktora zena ma vkus a spravnu mieru.
Na druhej strane, ak je niekto zmrzaceny po nehode/vojne, je dobre, ked ma moznost sa upravit do relativneho normalu.
Nemyslím si,že sa to týka iba žien a iba estetických zákrokov. Myslím že celkovo tento "náš" národ sa rád stará a pozerá najskôr na druhých a až potom na seba. A potom to aj tak vyzerá. Jednému vadia silikóny,druhému kačacia huba,tretiemu dymiaci komín,štvrtému susedov pes,piatemu sused ako taký ... a keď tak pozerám okolo seba,už hádam ani nepoznám človeka(okrem seba) ktorému by nič nevadilo a radoval sa zo života a s toho čo má.
A nebude to preto, ze zeny s napichanymi perami naozaj vyzeraju ako kacice? Teda tie co to prezenu, tie urcite. Ale nech si pokojne robia so svojim telom co len chcu, ved to nie je ilegalne a kazdy ma slobodnu volbu a tak to ma byt.
Len si myslim, ze dobry esteticky zakrok by nemalo byt vidiet, teda nemal by kricat 20 metrov dopredu, kto nepochopi si rypne, ale verim, ze vacsina chape ako to myslim. To neznamena, ze takych ludi komentujem, na to mam dost slusneho vychovania, ale veru si o nich pomyslim svoje. A nech sa nikto neurazi, ale na mna taka preplastikovana zena posobi skor lacno a tak jednoduchsie. A nie, urcite nezavidim, nie je co, ja mam uplne ine priority.
@simona20201309 🙄🤦🏼♀️ Ja som sa nevyjadrovala vseobecne. Ja som osobne tiez z tych, ktore nemaju ziadne esteticke zakroky za sebou, neplanujem to a uprimne si myslim, ze tiez to casto zene na krase skor uberie ako prida. Dokonca sa mi paci jeden vyrok plastickeho chirurga, ktory povedal, ze vela jeho pacientov by malo pred nim najprv navstivit ineho odbornika - psychiatra, pretoze tie ich problemy pramenia prvotne inde - v sebavedomi, nevyriesenych traumach z minulosti, atd…
Ja som sa vyjadrovala k tomu, co pisala autorka. A to, ze zeny z jej okolia hejtia tieto zakroky, ale akonahle mozu nejaky z nich podstupit, idu na ne tiez. No o com to je v tomto pripade? Jedine o tom, ze komentuju, lebo zavidia a nemaju na to. A predstav si, pre niekoho je aj 100€ vela…
Tak nabuduce zvaz, o kom da budes vyjadrovat, ze je mimo. 😉
Ja mam sama urobene pery, prsia a trosku botox a nikdy som od nikoho takyto komentar nepocula. Vies preco? Lebo to nevyzera umelo.
Ono presne ako mas hore napisane. Tucne zeny povuvaju, ze su tucne, lebo je to fakt, nieje to zdrave a ani pekne. Takisto pri zakrokoch. Ale ano, kazdemu sa paci nieco ine a robia to aj muzi!
Ja osobne nemam potrebu komentovat ostatnych, ale pomyslim si svoje takisto.
Ja tomu tiez nerozumiem, preto sa o tom odmietam bavit s ludmi, ktorych nepovazujem za blizkych kamaratov. Vsimam si ale, ze vela takych zien, co to silno odcudzuje hojne vyhladava kozmetiku, ktora by mala mat ucinky podobne tym zakrokom. Ale nech si robi kazdy ako chce. Ja som v tomto uplne slobodna a spokojna ;).
@lelelienka
A nie je vo vacsine estet. medicina o peniazoch?
Si vezmi damy, co si dali spravit prsia obludnych rozmerov 😉
@aeruginosa ano, aj ja som narazala na tie konkretne pripady, pretoze tie proste zavidia.. ci je to esteticke alebo nie, je ina tema a kazdeho vec. Ale nebudem do oci kritizovat nieco, co nasledne sama podstupim, to je dost trapne 🙂
@lunademonica pri tvojom komentari keby si muz a je to nefer ze Tvoja zena inak vyzera ako to co si si vzal, mi napadlo jedno starsie memecko co som raz videla, na tuto temu. (je to na pobavenie, nie urazenie.)
Ja naozaj chápem, že sú ženy ktorým sa to “úprimne” nepáči a ten názor im neberiem. Naozaj. Niekomu sa páči to, druhému ono. To je normálne.
Ale nerozumiem takým, ktore vodu kážu a víno pijú. Tak naco predtým nadávajú, keď vzápätí konajú inak? To ma aky zmysel? Toto mi príde ako faloš a závisť, alebo ja neviem ako to už potom nazvať.
Ak to niekto pochopil tak, že ja mám pocit že mne všetci závidia, tak nie- takto som to skutočne nemyslela a ani si to nemyslím. V podstate mi to je jedno, lebo svoj názor ja nezmením kvôli niekoho reciam. Mne sa to páči, som tak spokojná a tak je to v poriadku. Len ma naozaj udivuje, ked niekto najprv predo mnou na take ženy nadáva a vzápätí sa dozviem alebo vidím že zrazu na takom zákroku bola ked sa naskytla príležitosť. Raz poviem tak a hneď spravím naopak??
Asi to naozaj bude nejaka hlupa potreba žien kritizovať tie druhé, a je jedno či to je estetická úprava, vaha, farba vlasov…
zial je velmi malo zien, ktorych vylepsenia vyzeraju vkusne 🤷♀️ je to esteticky zakrok, skoda, ze vacsina sa toho nedrzi
ja mam v okoli viacero zien, ktore maju aj umele prsia, aj vylepsene pery, aj botox...ale maju to naozaj vkusne a len jemne vylepsili to s cim zrejme neboli az tak spokojne a velmi im to pristane
ale ked som napr. bola v Rumunsku, tak ano tam som neraz komentovala aj ja, lebo vysoke % zien ma nieco upravene, teda aspon z tych, ktore som stretavala napr. v meste a mali otrasne mihalnice, co vyzerali ako zmoknute kefy, pery obrovske, ze ani vyraz kacica nestaci, tak toto ano, to som aj ja (priznam sa, poza chrbat) okomentovala, ze katastrofa a nie preto, ze zavidim, ani nie preto, ze si to nemozem dovolit, skratka to bolo fakt hrozne
Ženy, ja ale neriesim tu stránku veci, či to niekto prehnal alebo neprehnal so zákrokmi a ako to vyzerá.
Riešim skôr to, prečo sú takéto komentáre a VZÁPÄTÍ SI TO DOTYČNÁ DÁ SPRAVIŤ HNEĎ AKO SA JEJ NASKYTNE MOŽNOSŤ. Preto som tam dala aj tie príklady z môjho okolia.
Tie, ktoré na to nadávali a potom na to išli len závideli, lebo si to nemohli dovoliť.

Lebo si ich nemozu dovolit?🤣🤣🤣