Ako podnikateľky riešia marketing samy?
Ahojte, baby, ktoré podnikáte a marketing si riešite prevažne samé – čo vám na tom zaberá najviac času alebo vás najviac štve? 😅
Myslím tým napríklad úpravy webu, sociálne siete, tvorbu príspevkov, newslettery, reklamy, sledovanie štatistík a podobne.
Používate na to nejaké aplikácie alebo nástroje? Je niečo, čo vám na nich príde zbytočne komplikované alebo drahé?
A zaujímalo by ma aj, či je niečo, čo by ste pre svoje podnikanie chceli robiť, ale nakoniec to nerobíte, pretože na to nemáte čas, neviete ako alebo sa vám nechce používať ďalšiu aplikáciu.
Budem rada za reálne skúsenosti. 🙂
@a0 Nie je to spam 🙂 Začínam podnikať a práve riešim, ako si čo najjednoduchšie nastaviť marketing. Preto ma zaujímali skúsenosti a tipy od ľudí, ktorí si tým už prešli a vedia odporučiť, čo im funguje a čo nie.
@lunea09 najjednoduchšie máš, keď ti to spravuje niekto so skúsenosťami aj za cenu, že je to sprv drahšie, v konečnom dôsledku to vyjde lacnejšie ako všetky odrby, ktoré ťa postretnú pri nastavovaní webu, či reklamy. AI nástroje sú už tiež fajn ale stále nie 100%, zvládnu tak 70-80% dobrej roboty, zvyšok potrebuje ešte skúseného človeka.
@lunea09 najjednoduchšie máš, keď ti to spravuje niekto so skúsenosťami aj za cenu, že je to sprv drahšie, v konečnom dôsledku to vyjde lacnejšie ako všetky odrby, ktoré ťa postretnú pri nastavovaní webu, či reklamy. AI nástroje sú už tiež fajn ale stále nie 100%, zvládnu tak 70-80% dobrej roboty, zvyšok potrebuje ešte skúseného človeka.
@a0 Ďakujem 🙂 A čo vám napríklad najviac pomohlo na začiatku? Prípadne čo ste skúšali riešiť sama a nakoniec ste si povedali, že toto už radšej prenecháte niekomu inému?
@a0 Ďakujem 🙂 A čo vám napríklad najviac pomohlo na začiatku? Prípadne čo ste skúšali riešiť sama a nakoniec ste si povedali, že toto už radšej prenecháte niekomu inému?
@lunea09 ja pracujem v marketingu. Takže ja ti moc neporadím, čo mne pomohlo, keďže mi pomohlo štúdium, kurzy a reálna prax. Ale spätná väzba od klientov je väčšinou čas a to, že to sami nevedeli.
Nic v zlom, ale toto ja fakt neznasam. Niekto zacne podnikat, vsetko si sam zisti, nadobudne nejake know-how, prejde si tazkymi skuskami, pokusmi a omylmi. A potom dojde dakto a chce toto know-how a chce si zadarminko skratit cestu. Ja by som v zivote nikomu nehovorila, co a ako. A vlastne nikto rozumny, ani coach-ovia to nerobia zadarmo.
Nic v zlom, ale toto ja fakt neznasam. Niekto zacne podnikat, vsetko si sam zisti, nadobudne nejake know-how, prejde si tazkymi skuskami, pokusmi a omylmi. A potom dojde dakto a chce toto know-how a chce si zadarminko skratit cestu. Ja by som v zivote nikomu nehovorila, co a ako. A vlastne nikto rozumny, ani coach-ovia to nerobia zadarmo.
Jasné, chápem 🙂 Ale mňa ani tak nezaujíma, čo komu funguje v podnikaní alebo nejaké konkrétne know-how. Skôr ma zaujíma, aké appky ľudia používajú na web, sociálne siete, newslettery a podobne a čo im na nich vadí alebo čo je podľa nich zbytočne komplikované. Teraz je navyše doba AI a tých platforiem je strašne veľa, tak ma zaujímalo, ako to majú ostatní.
Jasné, chápem 🙂 Ale mňa ani tak nezaujíma, čo komu funguje v podnikaní alebo nejaké konkrétne know-how. Skôr ma zaujíma, aké appky ľudia používajú na web, sociálne siete, newslettery a podobne a čo im na nich vadí alebo čo je podľa nich zbytočne komplikované. Teraz je navyše doba AI a tých platforiem je strašne veľa, tak ma zaujímalo, ako to majú ostatní.
@lunea09 Rozumiem, ze sa nepytas na konkretne marketingove strategie. Ale aj informacie o tom, ktore nastroje ludia pouzivaju, co im na nich vadi a co im chyba, su podla mna cenne podnikatelske informacie. Je to v podstate prieskum potrieb trhu. Ja osobne by som svoje skusenosti zadarmo nwposkytovala. Ale mozno sa niekto najde, kto ti to poskytne.

@lunea09 pekný spam, na začiatok prieskumu je fajn napísať dôvod prieskumu.