15 mesačná má 17 kg. Máte podobné bacuľaté bábätko?
Ahoj mamicky chcem sa spytat ci mate niektora rovnaku skusenost co sa tyka vahy dietata...Dnes sme boli u doktorky a skoro som odpadla ked som uvidela tu vahu :D...ma 15 mesiacov 88,5 cm a 17 kil...ako je mi tazka na rukach ale ze by mala az 17 kil to by som v zivote nepovedala...nehovorim ze vyzera stihlo ale nikdy by som nepovedala ze ma 17 kilov...doktorka mi nepovedala nic horzneho len nieco treba obmedzit a tak len chcem vediet ci tu je mamicka s podobnym babom 🙂
Moja dcérka mala 17 kg a 97cm keď mala dva roky. 7 kíl pribrala za rok, a narastla 20cm. A behala stále, nevozila sa v kočíku od 12 mesiaca. A nejedla sprostosti. Teraz má šesť rokov a má 24 kg a je 125 cm vysoká. Nevyzerá tak ako anorexacka, ale má veľmi peknú postavu.
Odpovede typu aj moj/moja ma tolko ta sice mozu ukopokojit, ale rozhodne to nie je v poriadku. Bud ju prekrmujes uz od babatka, alebo ma nabeh na obezitu. V kazdom pripade by som to konzultovala s lekarom. Mimochodom, moja 5-rocna dcera ma 17 kg...
No to ste jej pomohli niektore tymi komentmi 😒 . Ano, to dieta je vacsie, ako priemer, ale ty sama najlepsie vies, ci na pohlad je ok, alebo nie. Stavba tela je dana geneticky, tak isto vaha kosti. V dospelosti nik neriesi, ci niekto vazi pri rovnakej vyske 50, alebo 60 kg. Pri malych detoch dobreze tu gramy niekto nejde riesit. 15 mesacne dieta nema byt preco "vypasene" zo stravy, myslim ze snad ani nie su matky, co by pchali do takychto malych deti fast foodove jedlo a pod. A potom to riesili na fore. A neboj, ja som na tom so synom podobne, on mal ako 6 mesacny 9 kg a to bol cisto dojceny. Tiez sa kazdy na mna pozeral, ze cim preboha ho krmim. No nepadli mi tie reci dobre. V roku mal 11kg a v dvoch rokoch 15kg. Stale bol hlavne dojceny a stale som pocuvala reci, ze je tucko. Dodnes patri medzi vacsie deti a myslim, ze az v puberte sa to zacne menit. Ked vidim svoje fotky z detstva, tak som bola presne taka ista.
mne je strasne divne teraz, ze v 25 rokoch vazim len 3x tolko ako 15 mesacne dieta.. o_O
Moja 14 mesačná dcéra má 8kg. Je síce drobná, no na porovnanie môj vyše 4ročný syn má necelých 18kg... Každé dieťa je síce iné , ale toto by som už pre istotu riešila. Hlavne, aby nemala problémy v budúcnosti.
Záleží to od stravy...ak vieš,že mu nedavas to,čo by jest nemal,alebo neje vo veľkých množstvách....čisto dojcena už isto nie je si myslím. Ak sú jej stravovacie návyky v poriadku, uvidíš o nejaký čas,keď bude poriadne behať,ako sa to vyvinie. Keby ta jej váha v tomto veku netrapila, tak pochybujem, že to tu riešiš.
aké mlieko jej dávaš piť?...môj syn tak veľmi pribral od nutrilonu...
ked ma 15 mesacna 17 kil, tak nie je baculata, ale vysoko obezna, a co, napisem rovno tlsta. zial. a je to nielenze nepekne, je to NAJMA velmi nezdrave.
Moja malinka je tiez väčšia. Je dojcena a som stastna ze nema problem s papanim. Ma zdravý apetit. 🙂 Sladke jeme veľmi zriedka, to plati aj o chrumkach a pod. Sladene čaje ani vody nic. Ja by som to vobec neriesila, pokial papa aj ovocie a zeleninku. Je to v pohode, 🙂
juj,pekná váha,moja 15 mesačná váži 8100g 🙂,niekedy samotné kilá môžu klamať,ty vieš ako vyzerá,či je to prispôsobené k výške dieťatka,ak je zdravá trošku by som upravila jedálniček alebo viac sa s nou pohybovala,
no moje deti su z tych stihlejsich teda starsie dve takmer az nezdravo ale neda sa do nich tlacit na silu najmladsia je macko ale na kilách to nevidno
nejdem ta sudit ved ani neviem co a kolko ti papa ale ak mas svedomie ciste co sa stravy tyka pytala by som sa na vysetrenie na taky vek je to velmi vela cudujem sa ze ti Dr. nic nepovedala
mala som znamu ktorej dcera mala taku vahu tam to ale robila nezdrava strava skoncilo to zlymi oblickami a prisnou dietou ako to cele dopadlo neviem odstahovali sme sa jedno ale viem uz od skolky sa jej deti posmievali
urcite to treba riesit
no moj syn ma 16 mesiacov a skoro 13 kg. a hodne vynika vahou medzi ostatnymi, pritom je mimoriadne zivy a pohyblivy. neviem si predstavit ze by mal este o 4 kg viac. urcite si ju dobre zvazila??? 🙂
je naozaj pravdepodobne, ze ak je zdrava, testy stitnej atd, tak niekde robite v stravovani chyby, tak by som tam skusila zmenu.
ahoj, neboj, moj mal 6 mesiacov a uz vazil cez 10 kg 🙂 od asi 18 mesiacov sa mu vaha ustalila a zacal viac rast, teraz ma 2 roky, 3 mesiace meria nieco vyse 107 cm a vazi 18-19 kg 🙂 a vsetci naokolo mi hovoria, ze uz ma 4-5 rokov :D :D :D
Mi mame 26 mesiacov a mame 12,5 kg
Klobúk dole maminky, aké ste ohľaduplné...akými všelijakými okolkami sa jej snažíte "naznačiť", že to dieťa v poriadku teda nie je 🙂 Takže...dieťa je obézne....tučné a bodka. Ak s tým mamina niečo nespraví, hmotnosti bude pribúdať a kým začne chodiť do školy, bude mať 50 kíl ☹
Pri niektorych odpovediach mi zostava rozum stat.... ach zeny!!! ....nie kazde dieta je stihle, vysoke, mudre a ukazkove.... tak ako my dospeli... jeden je chudy, dalsi je pri sebe.... a ked to ma v genoch, tak sa to s nim potiahne cely zivot... moja mala ma 3,5 r., 25 kg.... nie je tlsta, je pevna... zatial to neriesim, neprepchavam ju, a uvidime casom..
Moj malý ma 3,5 roka a vazi 22kg, doktorka vravi ze ako prvak :D pri tom nie je tucny, je taky ubity, troska pupcok ale on mi cely den neobsedi, stale s nim sije, cely den je na nohach, ako sa naucil chodit tak ziaden kocik uz nie je...sa rad napapa to je pravda a doktora nic nevravela...sem tam sa mi zdvihne do vysky tak vyzer ako by pochudol, ale vaha o tom nevravi (ta klesne jedine o dake jedno dve kilecka ked sme fakt chory, ked mu nechuti jest)
Nedalo mi to a pozrela som tabuľky. Pre 15mes. dievča je norma od 8.1 kg do 12.3kg. Neviem, ako ju stravuješ, ale 17kg sa mi zdá ozaj veľa, toľko váži moj syn, ktorý bude mať za chvilu 5 rokov. Ak sa stravuje zdravo, tak treba zvýšiť pohyb.
15 mesačné bábo ešte nemá veľa "nabehané" 🙂 ...bude sa hýbať stále viac a o pár mesiacov uvidíš. Ale na stravovacie návyky pozor, lebo sú na celý život a ťažko sa menia. Deti majú celkovo príliš sacharidov v strave úplne zbytočne. Máme v rodine takého chalana, ktorý bol "pevnejší" (čítaj tlstý) a v dospelosti s tým dosť silno bojoval, aj pochudol, štíhly nie je, ale aspoň už má frajerku 😉 Každopádne, je to potom už ťažšie.
kedy zacala dcerka chodit, behat? mozno to este vyskace... moj sa narodil 4kg, 7 tyzdnovy mal vyse 6kg, 14mes. mal cez 13kg, potom ale naopak zacal chudnut tym ako lietal, behal. Teraz ma 2,5roka a 14kg.
Ono je to urcite aj o strave ,no i o pohybe...nasa takmer 22 mesacna ma do 10 kg 😀 no akcna je pozehnane 😀 este aj teraz mi tu pobehovala a to je 22:30... podla mna je vaha tvojej dost velka,ale ak dr nic nevravela,tak co...
môj syn mal presne takú istú váhu vo veku tvojej dcéry, tiež sa mi nezdal až taký bacuľatý, ale teraz s odstupom času keď pozerám na fotky to vidím inak. On bol v tom veku stále na mne prilepený a dojčený, jedol aj iné jedlo, ale moje mlieko bolo top vo dne v noci, takže asi z toho priberal. A bol menej pohyblivý ako ostatné deti. Dnes má takmer 14 rokov, 185 cm, pevná mužná postava, nie je obézny...
neboj, keď sa začne viac hýbať, schudne...
Áno,aj ja mám baculku. 😉 Máme za sebou vyšetrenie štítnej žľazy,cukrovky,rastovky hormón(lebo je aj veľmi vysoká) ....a vsetko je v poriadku. Proste genetika.to sú slová lekárov. Mama vysoká,otec vysoky 130kg sportovec .
Závisí aj od toho, či je popri príkrmoch ešte aj na UM alebo je dojčená (teraz nič proti maminkám, ktoré dávajú detičkám UM - len viem, že pri ňom sa musí priberanie striehnuť) ...no a k váhe teda celkove - moja staršia priberala od narodenia č mesiac to cca kilo - v 10mes.vážila 10kg a v 12mes. vážila 12kg....tiež mi dosť ľudí pripomienkovalo, že je bacuľatá - hlavne z rodiny...ale bola do 6m čisto dojčená a potom popri príkrmoch stále...no a čuduj sa svete potom sa to v roku zastavilo a celý čas do 2 rokov vážila 12kg, takže aj vašej sa to možno zastaví ......druhá dcérka je tiež dojčená aj s príkrmami a tá mala v roku "len" 9kg 😉 ...jaj a ešte sm chcela že mi mc teda príkrmy ani jedna nejak extra nejedávali, všetko to bolo/je z materského mlieka - len teda už z prvej viem, že sa to všetko stratilo akonáhle začala viac behať , nebojte sa, nemôžu všetky deti vážiť tabuľkovo ale ak jej dávate nejaké pokračovacie UM, tak skúste robiť redšie ;) alebo ho už úplne odstráňte a vymeňte za čajík, ak bude jesť syry, maslo, jogurty, žiadne mlieko nepotrebuje (ak teda ešte nie je materské) ;)
Prepac, ale rozklikla som si tvoj blog. Ano tvoje dieta je obezne. Obehni vsetky vysetrenia, co ti pisala @fomarik . Potom sa tuho zamysli nad stravou, ktoru jej davas. 17 kil je strasne vela, aj na tu vysku. Telicko a organy su nadpriemerne zatazovane, nie je to v poriadku. Nebyt uplne podla tabuliek je vec jedna a byt uplne mimo nich je vec druha. Drzim palce.
baby ale ved moze mat tazke kosti...napriklad....Nasa mala bude mat 2 roky a ma 15 kil..... Vysku 88cm.... A pritom je chuda, chuducka....a ked ju zoberiem na ruky, dobre mi neodpadnu,taka je tazka.... A ani vela nepapa, nic jej nechuti,som rada ked do nej 3 lyzicky polievky dostanem.... A napriek tomu ma uz 15kil, podla "tabuliek" je to vela, ale mne to tak vobec nepripada. Nema ani len zahyby na ruckach a nozkach, ako niektore tucnucke deticky. Takze neviem, nechala by som to na posudeni lekarky, ci treba dietatu chudnut alebo nie....
Nie nemame, syn ma 5 rokov a 2 mesiace 116 cm a 19 kil. A pritom apetit dobry
nuz asi je dovod preco ma taku vahu...ty vies sama - zla strava, malo pohyby, genetika, zdravotny problem
Inak dieta je dobre priebezne vazit, takze keby si mala vahu, tak mozno riesis uz skor
Bohuzial, kil je vela. Treab popremyslat kde je chyba. Ci strava, ci nejake zdravotne problemy. Vysetrenie by nebolo na zahodenie. Verim tomu, ze mala nebude tak priberat ked bude behat, ale treba aj stravu kontrolovat (hlavne sladke dzusiky pre deti) kazda z nas ma nejake to trapenie, vy ze je to vela moja mala ma zase milinko (3, 5 necelych 12 kg) je chudulinka a od narodenia papa malo. Sice vsetko ale malinko. Ani z UM nepriberala tak ako ine deti. Cize je to individualne. Treba to sledovat...
Aaale ved tato kočka davnejšie pisala ze ,,uči malu chodiť,, a dava ju sedieť vo ,,veku,, kedy ešte deti o sedení ani zdaleka nechyruju...lebo ved ,,aj tak jej nič nebude,,...možno si niektore spominate...nedivila by som sa keby jej davala zjesť ,,bárs čo,, a ,,bárs kolko,, lebo ved ,,aj tak jej nič nebude,,.
malu prekrmuje vid tu sa jej 2 týždnove vypije 120!! ml
https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/papa-2-tyzdnove-babatko-prilis-vela/
a ine perly : https://www.modrykonik.sk/forum/podpora-dietata-v-rozvoji/leniva-14-mesacna-slecna/

Je baculka, ale ani mne nepripada tucna. Mam kamosku a maly este nemal ani rok a mal 11-12kg. Od narodenia bol macko. Stale je na materinskom mliecku a kvalitnej strave a aj tak je ho hodne. Moje dvojicky su zase strasne vysoke na svoj vek a chude. Kazde dieta je ine, tak ak sa ti nevidi tucna, tak sa netrap. Samozrejme kvalitna strava a pozor na skryte cukry. Vela pohybu tiez pomoze.