icon

Dcéra ma 7 mesiacov a ešte nesedí, neštvornožkuje

maba11
3. jún 2012

Poraďte mi moja dcéra má sedem mesiacov a ešte sa neplazí a ani neštvornoží, je to v norme, ale zato sadí od 5. mesiacov 😒

Strana
z2
xenicka13
5. jún 2012

moji si sadli v 7 mesiacoch a par dni na to sa aj postavili, chodit zacali samostatne v 12 mesiaci ale ze v 16 mesiaci aby dieta nechodilo to nebude OK

mafynka
5. jún 2012

ja som chcela maminku len ukludnit,,,nie,aby ste riesili mna,alebo sa do mna pustili,,,kazde dieta je individualne,,a to,ze to riesim s humorom? vsak poznam svoje dieta,,viem aky je,,aj co hovori pediatricka, tak preco by som sa nad tym mala trapit, ked je v poriadku?? vsetko ma svoj cas, pride to,ked to pride,,nebudem koli tomu mat teraz hlavu v smutku,ze mi este nechodi

clarita
12. júl 2012

@maba11
moja dcéra sa neprevalovala, nelozila a ani neštvornožkovala. Presne na 1 narodeniny sa pustila a začala chodiť. Bola som v šoku, lebo som si najskôr myslela, že ju sestra preniesla do druhej izby, no ona to robila sama

1katkas
12. júl 2012

moj mal 7 a pol mesiaca ked zacal sam sediet bez opory... a stvornozkovat mi zacal teraz ako 11mesacny 🙂
neboj posadi sa ked sedi ako opreta nauci sa aj bez opory a stvornozkovat vobec nemusi to nie je povinne nie kazde dieta stvornozkuje

fidka79
Odpoveď bola odstránená
graceful9
17. júl 2012

@maba11 ahoj, moja sedela bez opory od 5 mesiacov, ale to len tak na skúšku, na pol minútky ani nie, len aby som videla, ešte bola malá, dlhšie by som ju nenechala,,,,sedí pekne stále, ale neposadí sa ešte sama, len keď jej držím nožičky alebo ručičky,,,,,,neplazí sa a neštvornožkuje a ani tak skoro nebude, lebo keď ju dám na brucho po 2 minútach reve ako tur 😅

sandra_sul
22. júl 2012

moja mala ma 6 a pol mesiaca,este nesedi,neplazi sa...akurat sa vie pritiahnut,ked ju drzim za rucky,dava si kolienka pod seba,ked je na brusku,vkuse robi lietadielko...robim si starosti,lebo mamicky,co poznam,sa stale divia,ze ona este nie,moje uz robia to a to...mozno pojde rovno na nohy :D

marccelina
22. júl 2012

@sandra_sul nemaj strach, kazde dietata je to idividualne j, ja mam dvojcatka a tie obe sedia, lezu a stavaju sa na nozky....mam pocit, ze skoro.

janinah
22. júl 2012

jedna z mojich dcér bola tiež taká "pohodlná",ostalo jej to doteraz 😉 výchova pomohla ,ak treba,tak si aj švihne,ale len ak treba 🙂

norcsi
22. júl 2012

neboj moja taktiez zacala neskor sama sediet az 8 mesiaci alen teraz pred par dnami zacala sama chodit ma 15 mesiacov,deti netreba nutit do nicoho oni vedia kedy pride ich cas🙂)takze bud pohode

lauricka
22. júl 2012

@maba11 tvoja dcera ma v siedmich mesiacoch vediet obrat z brucha na chrbat, tulenit sa, tocit sa na bruchu okolo svojej osi, teda pivotovat, na chrbate si chytat chodidielka. V osmom plazit, hupat sa na styroch, sikmy sed. Ale symetricke a koordinovane plazenie az v deviatom mesiaci a siroky sed az v desiatom. To, ze ked ty ju posadis, ona usedi, sa nerata. Dieta sa posadza vtedy, ked to dokaze samo, dovtedy ju nechaj tak, mozes jej akurat ublizit na chrbticu do buducna. A aj tieto tabulky su plus minus dva mesiace, takze zatial pohoda, klidek. Ak budes mat do buducna pochybnosti, konzultuj neurologa. Hlavne nie vsetky mudre tetky a babky, podla ktorych ma dieta v pol roku sediet.

lauricka
22. júl 2012

@sandra_sul tak tie mamicky si nevsimaj, su strasne mudre, ale prt o tom vedia

vevarik
22. júl 2012

môj malý začal mať pokusy plaziť sa asi v 8 mesiacoch, ale dlho sa mu nechcelo rozbehnúť, je trošku lenivejší :D , tak štvorkovať začal v 9. mesiacoch... sám sedieť asi na začiatku 9. mesiaca ... nič som nenáhlila, len som ho sledovala a dávala na neho pozor 🙂 poprípade ho motivovala hračkami :D a potom to už išlo :D o mesiac na to sám vstal a začal sa pohupkavať pri gauči... chodiť sám sa odvážil až v 13. mesiaci 🙂 a už lieta a behá :D a nie a nie ho chytiť :D :D :D nič sa neboj, tak sa rozbehne, že nebudeš stíhať sledovať ako rýchlo sa to naučila ;)

masinka
22. júl 2012

@sandra_sul na to ze ma dcerka 6a pol mesioaca, toho vie habadej 😀 aj keby mala uz 8 a pol mesiaca, tak by to bohate stacilo.
nepocuvaj ine mamicky, to je tu taka sportova disciplina, kto viaz zamachruje 😉 budu ti rozpravat ako dieta sedi, pritom ho obkladaju vankusmi, alebo ze rozprava... ale rozumie mu len jeho matka s kopou fantazie... ;-D

anjelicek26
22. júl 2012

@sandra_sul - moje obe deti sedeli v 8,5 mesiaci, co je podla lekara idealne, v 6,5 mesiaci sa mi maly vobec prvy raz otocil 😅 😅 Fakt su vsetci strasne mudri, ako keby sa toto dalo urychlit... nie su to preteky... take super mamicky jednym uchom dnu a druhym von.

dejnas
22. júl 2012

moja dcérka sedela asi ako 7,5 mesačná... štvornožkovala v 11 mesiacoch... ale popri nábytku chodila po nožičkách od 9-tich mes. ... je to veľmi individuálne, neporovnávaj s tabuľkami !!! nič jej neutečie, všetko sa naučí v správny čas !!! 🙂

lauricka
22. júl 2012

@maba11 jasne, ze dcerku mozes motivovat k pohybu a posilovat jej svaly vhodnymi hrami a cvikmi, ale to uz snad kazda mamicka vie a ma o tom nieco precitane 😉

sandra_sul
22. júl 2012

dakujem vam velmi pekne,ukludnila som sa :D

maba11
autor
23. júl 2012

mamičky ďakujem 🙂 🙂

natalienkan
1. aug 2012

Ahojte poradte mi prosim moja dcera ma pomaly 8 mesiacov a 2 tyzdne este ani sa nepokusa sediet a ani nestvornozkuje len skusa raz jedno kolienko raz druhe myslim ze je uz na case aby dokazala sediet ked ju chcem dat sadnut tak nozicky ma cez seba....len blaboce a smeje sa cuva a m,a pevne brucho udrzi sa aj na jednej rucicke neviem ci ma este pockat a ci ma nastivit odbornika

vevarik
14. aug 2012

@natalienkan to vôbec nevadí, príde to samé. keď sa uz pokusa s kolienkami narabat tak to je dobre, uz je len otazka casu kedy na to sama pride a zrazu bude sedkat 🙂 do 10 mesiaca ma so sedenim cas 🙂 hlavne nesurit ju nasilu 😉 a štvornožkovať ani nemusi zacat, niektoré deti to proste preskocia a rovno zacnu chodit 🙂 ja byť tebou, tak pockam 🙂

Strana
z2