icon

Je 7,5 kg nízka hmotnosť pre 9 mesačné dieťatko?

orieskova
3. dec 2012

Boli smr dnes s malou v poradni a za 8tyzdnov pribrala 600g.papa uz vsetko,ale este ju i kojim.vraj jej mam davat UM.to ju mam odtavit?mam z toho depku.

Strana
z2
ivanka.7
4. dec 2012

Mne mala medzi 5. a 7. mesiacom pribrala len 400g a doktorka sa nad tym vobec nepozastavila, videla totiz na poradni, ze mala uz lozi, sedi a stavia sa, takze je jasne, ze rychlejsie spaluje a nemoze priberat tolko co predtym. A UM to uz vobec nevyriesi. Ak pribera a nechudne, pripadne nema iny problem, tak to vobec neries.

euka210
4. dec 2012

je to blbost davat teraz UM. Ked sa mensia narodila, ci uz lozi a je v pohybe, tak uz ani rychlo priberat nebude.
Moj mal sice na 10m 11kil, ale narodil sa velky a lozit zacal az v 10m. No odvtedy pribral 1,5-2kg a to ma 15m.

alena0305
4. dec 2012

V žiadnom prípade ju neodstavuj. Mne sa narodila 1910g - v 2mesiacoch 4000g (iba kojená), v 4mesiacoch 5450g a v 7 mesiacoch 6000g. Takže za posledné tri mesiace pribrala len 600g - 200g mesačne a to som po 5 mesiacoch začala dávať na večeru mliečnu kašu z fľaše a po šiestich na obed zelenina s mäsom. Kým môžeš kojiť - tak to je to najlepšie - materským mliekom môže zapíjať príkrmy, môže ho piť aj pri hnačkách a vracaní (iné sa nemôže) a keď nebude chcieť čaj alebo vodu MM má aj od smädu.

ivuska6
4. dec 2012

moj syn mal tolko ked mal rok a kojeny nebol vobec nedalo sa a papal vsetko do radu a nepriberal az tolko vela a doktorka mi povedala ci mu davam jest ze je podvyziveny a potom sa to tak otocilo a pekne zacal priberat na vahe a je akurat aj trosku viac ale nieje ze by bol tlsty 🙂

zuzi0911
4. dec 2012

Moja prva mala v roku do 9 kg a narodila sa 3150 g.teraz ma tri roky a ma 12 kg.kazde dieta je ine.prva dcera ma 22 mesiacov a takmer 13 kg. myslim ze tvoja mala ma vahu dobru a ete ber do uvahy teba s manzelom ci ma byt po kom vacsia

4ocka
4. dec 2012

Nerob si starosti,moj syn ma 2 roky Vazi 10.5 kila 🙂 dcera 3 rocna 14, a susedov 2 rocny syn 17kg,vsetko je individualne

jaroslavapovraznikova
4. dec 2012

Aj ja sa niekedy pristihnem pri myšlienke či moja malá nieje chudá v 10 mes vážila 7,5kg ale lekárka mi povedala vraj je to ok a preto ju voláme blška,začala nám aj chodiť takže vývojovo nám určite nezaostáva.Teraz má 11m a váži 8kg a má energie na rozdávanie 🙂 Takže ak vidíš že to tvojmu bábetku stačí tak sa nestresuj a nadaléj ho koj. 😉

martinka05
4. dec 2012

moja mala 8,4 kg keď mala 1 rok, takže si myslím, že je to v pohode, teraz má 7 rokov a 18 kg 🙂

nikolet_89
4. dec 2012

ahoj moja mala ma tiez 9m a vazi 7390g ja by som ju neodstavovala, kebyze kojim

k_a_j_k_a
4. dec 2012

Neodstavuj. Koj dalej a nedavaj jej ani UM. Ak prospieva, tak by som to neriesila. Moja mladsia mala v roku 7,2kg, v dvoch 10kg. Je to malo, vela? Kazde dieta je ine a nemozu mat vsetky deti v roku 15kg. Mne dr. povedala, ze sa mam pozriet na seba a na MM, ci ma byt po kom velka. Takze ja uz vahu svojich deti neriesim. Proete su ake su a dolezite je, ze prospievaju a su stastne.

elen83j
4. dec 2012

neodstavuj,ked už papa aj iné nevidím dôvod 😉 aj ja mam druhého špunta menšieho 😅 a každé dieťa je iné,nemáš zaručené,že s UM priberie.skôr by som odporučila rozdrviť sušienky do ovocia a viac ryžových jedál 😉 prípadne do čaju glukopur 🙂 ale ked ma byť špuntík tak ani to nepomôže,to je genetika.ale určite by som neprestala kojiť,len kvôli tomu,že sa MUDr. nezdá váha 🙄

sisag1
9. dec 2012

urcite ju neodstavuj, ja mam 10 mesacnu a ma 7,3 kg. Tiez ju este kojim. A ked som sa doktorky pytala, ci nieje chuda, tak povedala, ze akurat, a vela zavysi aj od genetiky. Ja som drobna, takze pravdepodobne bude po mame. Bud rada, ze nemas doma maleho tucka.

Strana
z2